Filmek a hangulatodra szabva

Pippa Lee négy élete

16+ karika
The Private Lives of Pippa Lee

Mesterszám

5.710 6.4 -
10 595 vélemény alapján

Szerintem

Pippa Lee (Robin Wright Penn) élete fenékig tejfel. A férje nagyszerű és elismert kiadó (Alan Arkin), igaz, 30 évvel idősebb nála. Már felnőtt és sikeres gyermekek büszke anyukája, valamint egy megbízható szomszéd legjobb barátja és bizalmasa. Ám, ahogy Pippa követi férjét egy új életbe – egy connecticuti nyugalmazott közösség berkeibe - eddigi idilli élete egy szempillantás alatt felborul. A sikeres és boldog nő élete veszélybe kerül. Igaz, ami igaz, a mostani kiegyensúlyozott Pippa nem kevés bonyodalmat élt már át a múltjában (félresikerült erotikus kalandozások, fogyitabletta-függő anya és egy vetélytárs öngyilkossága), míg meg nem találta végül a szerelmet és a biztonságot férje oldalán. Ez az új élethelyzet azonban ismét önismereti utazásra kényszeríti hősnőnket, amely során társra talál egy új, különös és lelkes barát (Keanu Reeves) személyében. Pippa ezúttal szembenéz múltjával és a biztosnak tűnő jelenben bujkáló titkokkal is, hogy végre megtalálja az igazi énjét...

A film Rebecca Millernek, a híres író, Arthur Miller lányának (aki az ismert színész Daniel Day-Lewis felesége), harmadik rendezése.

Kritika


Heti filmpremierek

Mint azt már hétről-hétre megszokhattátok, ezen a héten is összegyűjtöttünk néhány fontos információt a legfrissebb filmbemutatókról. A premierek trailereit a filmcímre kattintva nézhetitek meg.


Pippa Lee négy élete

Kedves kis film egy középkorú amerikai háziasszonyról, akinek fiatalságát drogok, szado-mazo szex és félresikerült emberi kapcsolatok szegélyezték, avagy: mit tesz egy nő, ha rájön, hogy unja azt az életet, amit választott?

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Llewyn Davis világa rendezői, a négyszeres Oscar-díjas Joel és Ethan Coen napjaink legelismertebb amerikai alkotópárosa, akiknek mostani remeklése tavaly a cannes-i versenyprogramban volt először látható, és a Steven Spielberg vezette zsűri a zsűri nagydíját ítélte oda a filmnek.

Tudtad?

A hangtechnikusok 3.5 méter magas, 5.5 méter széles 100 000 wattos hangrendszert vittek a forgatás helyszínére, hogy eredeti, épített környezetben rögzíthessék Godzilla legendás, mindent elsöprő üvöltését.

Tudtad?

A Borgman igen sok fesztiváldíjjal büszkélkedhet, többek között az Athéni Nemzetközi Filmfesztiválon, a Holland Filmfesztiválon, a Sitges Nemzetközi Fantasztikus Filmek Fesztiválján, és a Palicsi Európai Filmfesztiválon zsebelt be díjakat különböző kategóriákban.

Tudtad?

A Halálos mélység főszereplője Aksel Hennie a Fejvadászok című thrillerből, Wes Bentley Az éhezők viadalából, Stephen Lang pedig az Avatarból lehet ismerős a magyar nézők számára.

Tudtad?

A Bérgavallér azon ritka filmek közé tartozik, amelyekben szerepel Woody Allen, de nem ő volt a rendező.

Kommentek