Filmek a hangulatodra szabva

Transformers 2 – A bukottak bosszúja

12+ karika
Transformers: Revenge of the Fallen

Mesterszám

6.410 6.0 7.5
308 351 vélemény alapján

Szerintem

Optimus fővezér és katonái legyőzték az Álcákat. Úgy tűnik, hogy végre béke és nyugalom köszönt a Földre. S közben Sam is az egyetemi tanulmányaira készül, ám a nyugalom csak látszólagos. A Scorpinox nevű Álca ugyanis ellopja Megatron holttestét, és föltámasztja halottaiból. Az új életre kelt Megatron és cinkosa, Üstökös így bosszút esküsznek az Autobotok ellen, és minden korábbinál nagyobb erőt gyűjtenek, hogy legyőzzék az ellenfeleiket. Nem számolnak azonban Sam-mel, akinek sorsa továbbra is a robotokhoz van kötve. Sam ekkor ismét összefog az Autobotokkal, hogy felvegye a harcot az Álcákkal...

A várva várt folytatásban Sam Witwicky ismét összeáll az Autobotokkal, hogy felvegye a harcot esküdt ellenségeikkel, az Álcákkal...

Michael Bay ezúttal is garantálja a színvonalat: gigantikus csaták, gigantikus robotok, gigantikus akciójelenetek, sosem látott trükkök az év szuperprodukciójában.

amerikai film 2009,
színes sci-fi akciófilm
Hossz: 143 perc
Korhatár: 12 év
Premier: 2009. 06. 24., szerda Forgalmazó: UIP-Duna Film

Szereplők

Stáb

Kritika


Amit a heti filmpremierekről tudni érdemes! – 25. hét

Moziba mennél, de nem tudod, mit érdemes megnézni? Most figyelj akkor, mert néhány infó birtokában talán könnyebb lesz választani.


Transformers: A bukottak bosszúja

Michael Bay tutira olyan kisfiú volt, aki a játszótéren is kizárólag azért épített homokvárat, hogy majd jól lerombolhassa. Felnőttként nem ő a mellényes filmesztéták kedvenc rendezője, de a zúzdában azóta is nagyon otthon van.

Vetítések (tv)

Szerda
  • Mozi+_OTT - 04.24. 14:10
Péntek
  • SuperTV2 - 04.26. 22:00
Vasárnap
  • Film Now - 05.12. 14:05

Tudtad?

Amikor Sellars a Robotzsaru c. filmben megnézi a robot-géptestet, láthatjuk, hogy az ugyan az, mint a Robotzsaru 1987-es változatában. Ott javasolja, hogy lehetne kicsit "katonásabb", és legyen inkább fekete. Így hozták létre a 2014-es film főhősének testét.

Tudtad?

Bruce Willis 3 millió dollárt kapott volna négy forgatási napért az The Expendables – A feláldozhatók 3. című filmben, de kevesellte az összeget, ezért Stallone inkább lecserélte a karaktert Harrison Fordra.

Tudtad?

A hangtechnikusok 3.5 méter magas, 5.5 méter széles 100 000 wattos hangrendszert vittek a forgatás helyszínére, hogy eredeti, épített környezetben rögzíthessék Godzilla legendás, mindent elsöprő üvöltését.

Tudtad?

A hobbit: Smaug pusztaságának forgatásán Ian Holm és Christopher Lee jeleneteit a londoni Pinewood Studióban vették fel a színészek egészségügyi okaira hivatkozva, ezen felül egyikőjük sem volt hajlandó Új-Zélandra repülni.

Tudtad?

Dahan tökéletesen választotta ki a Grace: Monaco csillaga szereplőgárdáját: az elegáns, és finom Grace-t Nicole Kidman, a mindig határozott és eltökélt III. Rainert pedig Tim Roth kelti életre, Maria Callas szerepében pedig Paz Vega tündököl.

Kommentek