Filmek a hangulatodra szabva

Woodstock a kertemben

16+ karika
Taking Woodstock

Mesterszám

5.710 6.7 -
23 987 vélemény alapján

Szerintem

1969 nyara. A Greenwich Village-ben lakberendezőként dolgozó Elliotra (Demetri Martin) nagy hatással van a melegjogi mozgalom. Ám kénytelen hazaköltözni a New York környéki Catskillsbe, mert szülei a családi motelt a tönk szélére juttatták. Amikor fülébe jut, hogy a szomszéd város mégsem ad engedélyt az ott tervezett fesztivál megtartására, Elliot felhívja a szervezőket. Felajánlja a családi motelt főhadiszállásnak, hogy lendítsen a forgalmon, és megemlíti a szomszéd 600 hektáros birtokát is. A stáb beköltözik az El Monacóba, és hamarosan másfél millió ember indul útnak a helyre, mely Woodstock néven írta be magát a történelembe... - Ang Lee filmje Elliot Tiber visszaemlékezésein alapul, aki akaratán kívül hatalmas szerepet játszott abban, hogy a Woodstock zenei és művészeti fesztivál generációk meghatározó élményévé és fogalommá vált.

Kritika


Heti Premierek

Mint azt már megszokhattátok, ezen a héten is összegyűjtöttünk néhány információt a legfrissebb filmbemutatókról. Íme, az e heti választék! A nyertes úgy tűnik, ezúttal Mr. Madonna.


Woodstock a kertemben

Láttál már olyan filmet, ami után úgy érezted, hogy egyszerre vettél részt időutazáson, dekadens partin, vintage divathéten és egy transzvesztitakabarén? Ez a flower power!

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

James Gray segített a Vérkötelék rendezőjének, Guillaume Canet-nak lefordítani a forgatókönyvet franciáról angolra.

Tudtad?

A Brit Királyi Légierő személyzete soha nem szalutál úgy, hogy nincs rajta kalap, habár ez megtörténik A háború angyalai című filmben.

Tudtad?

Julianne Moore egy interjúban elmondta: Courtney Love és Patti Smith személyét próbálta összegyúrni Maisie tudja c. filmben, ahol ugyanis egyszerre alakít rockszárt és anyukát.

Tudtad?

Darren Aronofsky, A Noé rendezője azt mondta, a filmben nincsenek igazi, élő állatok, amiket látunk, azok CGI technikával készült filmtrükkök.

Tudtad?

A Monty Python Live filmre vett és mozikban vetített színpadi feldolgozásában több klasszikus jelenetet is újraértelmeztek a Monty Python Repülő Cirkusza című kultikus TV-sorozatból.

Kommentek