Filmek a hangulatodra szabva

A kilencedik légió

18+ karika
Centurion

Mesterszám

5.910 6.4 7.1
62 254 vélemény alapján

Szerintem

Krisztus után 117-et írunk. A Római Birodalom Egyiptomtól Spanyolországig terjed, keletre pedig egészen a Fekete-tengerig nyúlik. Britannia északi részén azonban a folyamatos és könyörtelen hódításnak megálljt parancsolt egy nehezen fellelhető ellenség – a barbár, rettegett pikt hordák – gerilla harcmodora. Quintus (Michael Fassbender) az egyetlen túlélője annak a rajtaütésnek, amelyet a piktek a Római Birodalom határszéli erődítménye ellen vezettek. Most észak felé menetel Virilus legátus (Dominic West) legendás kilencedik légiójával, azzal a paranccsal, hogy elsöpörjék a pikteket a föld színéről, és leszámoljanak vezérükkel, Gorlaconnal (Ulrich Thomsen). Csakhogy az ellenség a rómaiak számára ismeretlen hadszíntéren váratlanul megtámadja a légiót, és Virilust foglyul ejtik. Quintus kilátástalan küzdelem elé néz: kicsiny csapatával életben kellene maradnia az ellenséges vonalak mögött, elkerülve a mostoha terepen kegyetlen pikt üldözőit, miközben katonatársaival megkísérlik megmenteni Virilust, és elérni a biztonságot nyújtó Római Birodalom határát...

angol-francia film 2010,
színes akciófilm
Hossz: 93 perc
Korhatár: 18 év
Premier: 2010. 08. 26., csütörtök

Szereplők

Stáb

Kritika


A kilencedik légió

Neil Marshall negyedik vérben tocsogó alkotása ez, mely ezúttal a múltban játszódik. Igazi B-film - mind látványban, mind kivitelezésben.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Robert M. Sherman bicegését nem kellett eljátszania a Banks úr megmentése c. filmben, ugyanis térden lőtték a II. Világháborúban, amikor egységével a hírhedt Dachau-i koncentrációs tábort segítettek felszabadítani.

Tudtad?

Az eltűnés sorrendjében világpremierje az egyik kiemelt 'A' kategóriás fesztiválon, a Berlinale versenyprogramjában volt, és 2014 áprilisában a rangos amerikai Tribeca Filmfesztiválra is meghívást kapott.

Tudtad?

Olivier Dahan Edith Piaf életrajzi filmje után ismét egy izgalmas témát és egy újabb felejthetetlen színészlegendát mutat be új alkotásában, a Grace: Monaco csillaga című filmben.

Tudtad?

Kellan Lutz, amikor megkapta a Herkules legendája főszerepét, testalkatilag minél nagyobb akart lenni, de a rendező azt mondta neki: "Inkább a kockás hasadat emeljük ki még jobban!"

Tudtad?

A Csingiling és a kalóztündér az ötödik Csingiling mozi a Disney tündérmese sorozatában.

Kommentek