Filmek a hangulatodra szabva

A szellem filozófusa

 karika
 

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Fülep Lajos portré 1885-1970. Fülep Lajos a XX. század talán legnagyobb művészetfilozófusa volt. Legjelentősebb műve az 1916-ban írott Magyar művészet, amelyben a művészet nemzeti és európai viszonyának kölcsönösségét tételezi. "Akivel ő találkozott azt besugározta és ezt a sugárzást rajtuk mindhalálig látni lehetett" - mondta róla Hubay Miklós. Legendás alakját többek között Oberfrank Pál, Lator László, Marosi Ernő, Sárosi Bálint idézik meg a dokumentumfilmben.

magyar film 2010,
színes portréfilm
Hossz: 70 perc
Korhatár: év

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Franciadrazsék, avagy francia Borat robbantani Eiffel-torony! című filmet a mozikban a "francia Boratként" is emlegetik, mivel a „Borat” legjobb pillanatait idézi, némi franciás sármmal.

Tudtad?

Michael Fassbendert a Frank című filmben tőle rendkívül szokatlan szerepben láthatjuk. A színész szürreális alakításában énektudását is megcsillogtatja.

Tudtad?

A Borgman Hollandia hivatalos belépője a 2014-es Oscar gálára a legjobb külföldi film kategóriában.

Tudtad?

A Műkincsvadászok bemutatóját eredetileg 2013 decemberére tervezték, még a nagy díjátadók előtt, de George Clooney úgy látta, hogy a speciális effektek még javításra szorulnak, és így nem fognak díjat nyerni. Ezért a stúdió a következő év februárjára halasztotta a premiert.

Tudtad?

A hasonmás című film Dosztojevszkij regényén alapszik. Natalie Paige karakterének, Melanie-nak az első szava a forgatókönyvben: "Idióta!", ami Dosztojevszkij egy másik regényének címe.

Kommentek