Filmek a hangulatodra szabva

Animal Kingdom

16+ karika
Animal Kingdom

Mesterszám

6.310 7.3 3.4
43 784 vélemény alapján

Szerintem

Anyja halála után Joshua ‘J’ Cody (James Frecheville) nagyanyjához, Janine-hez (Jacki Weaver) és bűnöző nagybátyjaihoz kerül. A legidősebb Cody fiú, Andrew (Ben Mendelsohn) épp a rendőrök elől rejtőzködik, akik fegyveres rablásért körözik. Mindeközben azon is túl kell tennie magát, hogy legjobb barátja és egyben hű társa, Barry (Joel Edgerton) végleg fel akar hagyni a bűnözői életformával. A középső fivér, Craig (Sullivan Stapleton) menő, de rendkívül erőszakos drogdíler. Míg a legkisebb Cody, Darren (Luke Ford) állandóan bátyjai nyomában van, és minden körülmények közt követi az utasításaikat.
A széthullóban lévő család épp egy hidegvérű leszámolás küszöbén áll, amikor az események J-t egy tapasztalt gyilkossági nyomozó, Nathan Leckie (Guy Pearce) útjába sodorják. J-nek pedig választania kell a korrupt zsaruk, a megvehető ügyvédek és a bosszúálló alvilág között. – Quentin Tarantino szerint 2010 egyik legjobb mozgóképes alkotása az összesen 26 díjjal kitüntetett (többek között: New York-i Filmkritikusok Díja a Legjobb Elsőfilmesnek; Los Angeles-i Filmkritikusok Díja a Legjobb Női Mellékszereplőnek; Sundance Filmfesztivál Zsűri Nagydíja a rendezőnek) ausztrál sikerfilm.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Tudtad, hogy az első sorozat, amit Jamie Oliver csinált, a BBC Pucér szakács (1998–1999) című műsora volt?

Tudtad?

A Monty Python Live filmre vett és mozikban vetített színpadi feldolgozásában több klasszikus jelenetet is újraértelmeztek a Monty Python Repülő Cirkusza című kultikus TV-sorozatból.

Tudtad?

Clive Dawson, a Mars - Az utolsó napok című film forgatókönyvírója próbált hű maradni Sydney J. Bounds eredeti történetéhez. Habár abban a legénység 6 férfiból állt, az adaptációban Dawson filmjében két karakter nő.

Tudtad?

A nyilak a 47 Roninban Michael Reape, a híres Európai nyílkészítő munkái. Néhány darabot múzeumi szinten készített el, a közeli jelenetekhez.

Tudtad?

Az élet ízei című kulináris vígjáték Steven Spielberg és Oprah Winfrey produceri irányítása alatt készült.

Kommentek