Filmek a hangulatodra szabva

Animal Kingdom

16+ karika
Animal Kingdom

Mesterszám

6.310 7.3 3.4
43 784 vélemény alapján

Szerintem

Anyja halála után Joshua ‘J’ Cody (James Frecheville) nagyanyjához, Janine-hez (Jacki Weaver) és bűnöző nagybátyjaihoz kerül. A legidősebb Cody fiú, Andrew (Ben Mendelsohn) épp a rendőrök elől rejtőzködik, akik fegyveres rablásért körözik. Mindeközben azon is túl kell tennie magát, hogy legjobb barátja és egyben hű társa, Barry (Joel Edgerton) végleg fel akar hagyni a bűnözői életformával. A középső fivér, Craig (Sullivan Stapleton) menő, de rendkívül erőszakos drogdíler. Míg a legkisebb Cody, Darren (Luke Ford) állandóan bátyjai nyomában van, és minden körülmények közt követi az utasításaikat.
A széthullóban lévő család épp egy hidegvérű leszámolás küszöbén áll, amikor az események J-t egy tapasztalt gyilkossági nyomozó, Nathan Leckie (Guy Pearce) útjába sodorják. J-nek pedig választania kell a korrupt zsaruk, a megvehető ügyvédek és a bosszúálló alvilág között. – Quentin Tarantino szerint 2010 egyik legjobb mozgóképes alkotása az összesen 26 díjjal kitüntetett (többek között: New York-i Filmkritikusok Díja a Legjobb Elsőfilmesnek; Los Angeles-i Filmkritikusok Díja a Legjobb Női Mellékszereplőnek; Sundance Filmfesztivál Zsűri Nagydíja a rendezőnek) ausztrál sikerfilm.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A High School Musical 3: Végzősök című komédiával tinilányok millióit meghódíto Zac Efron ezúttal nem csak főszereplője, hanem Ninjas Runnin’ Wild nevű cégével executive producere is a Csajkeverők c. filmnek.

Tudtad?

A háború angyalai c. film 45. percénél az amerikai katona fut a német katona elől, láthatjuk, hogy annak egyenruháján a német zászló meg van fordítva.

Tudtad?

Tilda Swinton órákat ült a sminkszékben, hogy eljátszhassa a 84 éves Madame D.-t A Grand Budapest Hotel című filmben.

Tudtad?

Taylor Schilling kiütötte Abbie Cornish-t és Katie Cassidy-t a Szerencsecsillag női főszerepéből.

Tudtad?

Robert Redford azért vállalta el az Amerika Kapitány - A tél katonája filmben Alexander Pierce szerepét, mert unokái nagy rajongói a Marvel Studios filmjeinek.

Kommentek