Filmek a hangulatodra szabva

Animal Kingdom

16+ karika
Animal Kingdom

Mesterszám

6.310 7.3 3.4
43 784 vélemény alapján

Szerintem

Anyja halála után Joshua ‘J’ Cody (James Frecheville) nagyanyjához, Janine-hez (Jacki Weaver) és bűnöző nagybátyjaihoz kerül. A legidősebb Cody fiú, Andrew (Ben Mendelsohn) épp a rendőrök elől rejtőzködik, akik fegyveres rablásért körözik. Mindeközben azon is túl kell tennie magát, hogy legjobb barátja és egyben hű társa, Barry (Joel Edgerton) végleg fel akar hagyni a bűnözői életformával. A középső fivér, Craig (Sullivan Stapleton) menő, de rendkívül erőszakos drogdíler. Míg a legkisebb Cody, Darren (Luke Ford) állandóan bátyjai nyomában van, és minden körülmények közt követi az utasításaikat.
A széthullóban lévő család épp egy hidegvérű leszámolás küszöbén áll, amikor az események J-t egy tapasztalt gyilkossági nyomozó, Nathan Leckie (Guy Pearce) útjába sodorják. J-nek pedig választania kell a korrupt zsaruk, a megvehető ügyvédek és a bosszúálló alvilág között. – Quentin Tarantino szerint 2010 egyik legjobb mozgóképes alkotása az összesen 26 díjjal kitüntetett (többek között: New York-i Filmkritikusok Díja a Legjobb Elsőfilmesnek; Los Angeles-i Filmkritikusok Díja a Legjobb Női Mellékszereplőnek; Sundance Filmfesztivál Zsűri Nagydíja a rendezőnek) ausztrál sikerfilm.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Justin Bieber - Belive című koncertfilmjét nem adták le a kritikusoknak szánt előzetes sajtóvetítésen.

Tudtad?

Lenny Abrahamson Frank című filmje a Sundance Filmfesztiválon elsöprő kritikai és közönségsikert aratott.

Tudtad?

Az Amerika Kapitány - A tél katonája filmben a rendezők igyekeztek minél kevesebb effektet használni és minimalizálni a CGI technikát is.

Tudtad?

A Halálos mélység főszereplője Aksel Hennie a Fejvadászok című thrillerből, Wes Bentley Az éhezők viadalából, Stephen Lang pedig az Avatarból lehet ismerős a magyar nézők számára.

Tudtad?

Egy Airbus A330-300 típusú repülőgéppel forgatták a Non-stop című filmet.

Kommentek