Filmek a hangulatodra szabva

Animal Kingdom

16+ karika
Animal Kingdom

Mesterszám

6.310 7.3 3.4
43 784 vélemény alapján

Szerintem

Anyja halála után Joshua ‘J’ Cody (James Frecheville) nagyanyjához, Janine-hez (Jacki Weaver) és bűnöző nagybátyjaihoz kerül. A legidősebb Cody fiú, Andrew (Ben Mendelsohn) épp a rendőrök elől rejtőzködik, akik fegyveres rablásért körözik. Mindeközben azon is túl kell tennie magát, hogy legjobb barátja és egyben hű társa, Barry (Joel Edgerton) végleg fel akar hagyni a bűnözői életformával. A középső fivér, Craig (Sullivan Stapleton) menő, de rendkívül erőszakos drogdíler. Míg a legkisebb Cody, Darren (Luke Ford) állandóan bátyjai nyomában van, és minden körülmények közt követi az utasításaikat.
A széthullóban lévő család épp egy hidegvérű leszámolás küszöbén áll, amikor az események J-t egy tapasztalt gyilkossági nyomozó, Nathan Leckie (Guy Pearce) útjába sodorják. J-nek pedig választania kell a korrupt zsaruk, a megvehető ügyvédek és a bosszúálló alvilág között. – Quentin Tarantino szerint 2010 egyik legjobb mozgóképes alkotása az összesen 26 díjjal kitüntetett (többek között: New York-i Filmkritikusok Díja a Legjobb Elsőfilmesnek; Los Angeles-i Filmkritikusok Díja a Legjobb Női Mellékszereplőnek; Sundance Filmfesztivál Zsűri Nagydíja a rendezőnek) ausztrál sikerfilm.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Belgium az Alabama és Monroe című filmmel nevezett hivatalosan A legjobb külföldi film (Foreign Language Film) kategóriában a 2014-es Oscar-díjra.

Tudtad?

A Viharsarok stábjában több pályakezdő is dolgozott, például Kalicz Klára jelmeztervező és Takács Nóra látványtervező.

Tudtad?

Marcus Luttrell, A túlélő című könyv írója a filmben rövid időre feltűnik mellékszereplőként. Ő az, aki kiönti a kávét, majd megkér valakit hogy takarítsa fel, később pedig a helikopteren, amit a csapat megmentésére küldtek.

Tudtad?

A Walesa - A remény embere című filmet a 2014-es Oscar díjátadón jelölték A legjobb külföldi film kategóriában.

Tudtad?

A Dolma Lányai angol-nepáli-magyar koprodukcióban készült, rendezője Miklós Ádám.

Kommentek