Filmek a hangulatodra szabva

Animal Kingdom

16+ karika
Animal Kingdom

Mesterszám

6.310 7.3 3.4
43 784 vélemény alapján

Szerintem

Anyja halála után Joshua ‘J’ Cody (James Frecheville) nagyanyjához, Janine-hez (Jacki Weaver) és bűnöző nagybátyjaihoz kerül. A legidősebb Cody fiú, Andrew (Ben Mendelsohn) épp a rendőrök elől rejtőzködik, akik fegyveres rablásért körözik. Mindeközben azon is túl kell tennie magát, hogy legjobb barátja és egyben hű társa, Barry (Joel Edgerton) végleg fel akar hagyni a bűnözői életformával. A középső fivér, Craig (Sullivan Stapleton) menő, de rendkívül erőszakos drogdíler. Míg a legkisebb Cody, Darren (Luke Ford) állandóan bátyjai nyomában van, és minden körülmények közt követi az utasításaikat.
A széthullóban lévő család épp egy hidegvérű leszámolás küszöbén áll, amikor az események J-t egy tapasztalt gyilkossági nyomozó, Nathan Leckie (Guy Pearce) útjába sodorják. J-nek pedig választania kell a korrupt zsaruk, a megvehető ügyvédek és a bosszúálló alvilág között. – Quentin Tarantino szerint 2010 egyik legjobb mozgóképes alkotása az összesen 26 díjjal kitüntetett (többek között: New York-i Filmkritikusok Díja a Legjobb Elsőfilmesnek; Los Angeles-i Filmkritikusok Díja a Legjobb Női Mellékszereplőnek; Sundance Filmfesztivál Zsűri Nagydíja a rendezőnek) ausztrál sikerfilm.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Nem volt se fodrász, se sminkes az Idegen a tónál forgatásán, ugyanis a stábban nem is voltak ilyen tagok!

Tudtad?

Kenneth Branagh játszott már brit, német, ausztrál és amerikai karakterek szerepében, de ez az első, hogy orosz szereplőt alakít a Jack Ryan: Árnyékügynök c. filmben.

Tudtad?

A Lány kilenc parókával nagy közönségsikert aratott a német mozikban, és 2014 a Nemzeti Rákellenes Napra időzítve került a magyar mozikba.

Tudtad?

Az Országúti bosszú című poszt-apokaliptikus bosszúfilmet a kultikus ausztrál Mad Max ihlette.

Tudtad?

A Salvo története egy sematikus gengszterfilmet idéz, de a filmet máris kikiáltották az olasz és európai filmtörténelem egy meghatározó alkotásává, amely új alapokra helyezi a művészfilm jelenkori felfogását.

Kommentek