Filmek a hangulatodra szabva

Az amerikai

16+ karika
The American

Mesterszám

5.710 6.3 7.0
77 040 vélemény alapján

Szerintem

Jack (George Clooney) a bérgyilkosság művésze. Jó referenciáikkal bír, folyamatosan mozgásban és mindig résen van. Egy balul elsült akció után azonban megfogadja, hogy a következő munka lesz az utolsó. Ez az utolsó küldetés pedig egy olasz kisvárosba szólítja. Hivatásából adódóan Jack számára minden helyszín csapda és minden ember potenciális fenyegetés. Így maga is meglepődik, amikor mégis bensőséges beszélgetésbe bonyolódik egy pappal és szerelmi viszonyba keveredik egy helyi szépséggel. Ugyanakkor egy veszélyes árnyfigura is a nyomában van és talán titokzatos megbízója sem teljesen az, akinek mondja magát… – A feszültséggel teli történet hősét a végső szembesítés felé hajszolja, jól vegyítve egy szenvedélyes szerelmi románc és egy kemény morális történet elemeit, a thriller műfajának keretein belül.

amerikai film 2010,
színes thriller
Hossz: 103 perc
Korhatár: 16 év
Premier: 2010. 10. 28., csütörtök Forgalmazó: Palace

Szereplők

Stáb

Kritika


Az amerikai

George Clooney bérgyilkosa úgy rakja össze fegyverét, mint Anton Corbijn rendező új thrillerét: óramű pontossággal.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A háború angyalai c. film 45. percénél az amerikai katona fut a német katona elől, láthatjuk, hogy annak egyenruháján a német zászló meg van fordítva.

Tudtad?

A Halálos mélység főszereplője Aksel Hennie a Fejvadászok című thrillerből, Wes Bentley Az éhezők viadalából, Stephen Lang pedig az Avatarból lehet ismerős a magyar nézők számára.

Tudtad?

Ralph Fiennes és Felicity Jones apát és lányát alakította a Kisvárosi Rock 'n' Roll című filmben. A titokzatos szeretőben viszont egy párt alkotnak, amin Jones-nak eleinte furcsa volt, Fiennes viszont lazán legyintett: "Ugyan már! Ez csak egy szerep!"

Tudtad?

A részeg pilóta a Walter Mitty titkos élete c. filmben azzal viccelődik, hogy "Grönlandon kábé 8 ember van összesen". Amikor Walter elmegy oda, valóban 8 különböző embert láthatunk a szigeten.

Tudtad?

Az eltűnés sorrendjében világpremierje az egyik kiemelt 'A' kategóriás fesztiválon, a Berlinale versenyprogramjában volt, és 2014 áprilisában a rangos amerikai Tribeca Filmfesztiválra is meghívást kapott.

Kommentek