Filmek a hangulatodra szabva

Az őrzők legendája

12+ karika
Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole

Mesterszám

7.010 7.0 7.0
63 086 vélemény alapján

Szerintem

Vajon léteznek bölcs és bátor baglyok, akiknek egyetlen feladata van a világon: a többi bagoly védelmezése? Ők azok, akik megvigasztalják a szomorút, meggyógyítják a beteget, elűzik a gonoszt és óvják a baglyok királyságát.
Sorent, a bagolyfiókát testvérével együtt elrabolja egy lázadó bagolyraj: ők különlegesebbnek hirdetik magukat többi fajtársuknál, és az elrabolt fiókákat gonosz harcosokká nevelik. Soren, aki mindig is imádta a meséket, apjától sokat hallott a védelmező baglyok legendájáról. Neki épp most lenne nagy szüksége rájuk! Apja régi meséjéből merít erőt akkor is, amikor megszökik, és barátaival együtt hosszú, kalandos útra indul, hogy megtalálja a védelmező baglyok csodálatos fáját: ha sikerül, velük együtt fog visszatérni, és legyőzi ellenségeit. – A film digitális 3D-ben is megtekinthető.

Kritika


Az Őrzők legendája

Zack Snyder a Watchmen és a 300 után megmutatja a világnak, hogy nem csak felnőtteknek tud mesélni: Az Őrzők legendája az utóbbi tíz év egyik leglátványosabb animációs filmje egy csapat bagolyról, akiket kalandos útjuk során a mesébe vetett hitük ment meg.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Saajan Fernandes (az Ezerízű szerelem főszereplője): "Amikor a feleségem meghalt, vízszintes koporsóba temették... Másnap megpróbáltam venni magamnak egy hasonlót, de csak függőlegeset tudtak ajánlani. Egész életemben álltam a buszokon, vonatokon, nehogy már halálom után is állnom kelljen!"

Tudtad?

A Niko – Kistesó nagy bajban című film a harmadik finn 3D-ben készült mozi, mindhárom animációs.

Tudtad?

A Már megint lakótársat keresünk trilógiájának lezárásaként visszatérnek a vígjáték főhősei Xavier – Romain Duris, Martine – Audrey Tatou, Isabelle – Cécile De France és Wendy – Kelly Reilly.

Tudtad?

A Dolma Lányai olyan nők életét mutatja be, akik a régi hagyományok és a mai modern világ kereszteződésében élnek.

Tudtad?

A 47 Ronin c. film a hetedik adaptációja egy japán népmesének. Feldolgozták már Genroku Chûshingura (1941), Chûshingura (1958), Chûshingura (1962), Akô-jô danzetsu (1978), Shijûshichinin no shikaku (1994) és Saigo no Chûshingura (2010) címen is, de ez a történet első hollywood-i megfilmesítése.

Kommentek