Filmek a hangulatodra szabva

Charlie St. Cloud halála és élete

12+ karika
Charlie St. Cloud

Mesterszám

7.210 6.4 9.0
44 556 vélemény alapján

Szerintem

Charlie-t (Zac Efron), a gimnáziumi tengerészcsapat sztárját az anyja (Kim Basinger) ugyanúgy imádja, mint az öccse, Sam (Charlie Tahan). Éppen arra készül, hogy a stanfordi egyetem ösztöndíjasaként elhagyja az álmos kisvárost, amikor öccsével autóbalesetet szenvednek. Sérüléseik olyan súlyosak, hogy úgy érzik, eljött a vég. Charlie megesküszik, hogy mindig az öccse mellette lesz. A helyszínre érkező mentős (Ray Liotta) azonban csak Charlie-t tudja újraéleszti. Eltelik öt év, és Charlie élete egészen más irányban halad, mint tervezte. Gondnoka lett a temetőnek, ahol Sam nyugszik, barátaival és családjával nem törődik. Esténként visszatér a tisztásra, ahol régen Sammel gyakorolt, és nem tudja megszegni neki tett esküjét. Ám amikor gimnáziumi osztálytársa, Tess (Amanda Crew) váratlanul hazatér, választania kell a régi ígéret és a szerelem között...

amerikai film 2010,
színes romantikus film
Hossz: 101 perc
Korhatár: 12 év
Premier: 2010. 09. 02., csütörtök

Szereplők

Stáb

Kritika


Charlie St. Cloud halála és élete

Zac Efron ezzel a romantikus drámával próbál kitörni eddigi tinifilmei által beskatulyázott szerepéből. Mégsem mutatja meg újabb arcát – csak a díszlet és a történet változott...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Banks úr megmentése című filmben Tom Hanks Walt Disney-t játssza, aki valójában a színész távoli rokona.

Tudtad?

A Walter Mitty titkos élete c. filmben a főszerepre alkalmasnak vélték Jim Carrey-t, Owen Wilsont, Mike Myers-t és Sacha Baron Cohen-t is, de végül Ben Stiller kapta meg azt.

Tudtad?

A Csingiling és a kalóztündér már 2013-ban elkészült, de a Disney döntése alapján a szintén akkor készült Repcsik került hamarabb a mozik műsorára.

Tudtad?

A Brit Királyi Légierő személyzete soha nem szalutál úgy, hogy nincs rajta kalap, habár ez megtörténik A háború angyalai című filmben.

Tudtad?

Zac Efron a Dave Francoval folytatott verekedős jelenetnél eltörte a csuklóját a Rossz szomszédság című filmben. A producerek bepánikoltak, és fontolgatni kezdték, miként lehetne a törött csuklót beleilleszteni a sztoriba, de Zac egy instant műtéttel megoldotta a problémát, így másnap már mehetett is tovább a forgatás.

Kommentek