Filmek a hangulatodra szabva

Egy komoly ember

12+ karika
A Serious Man

Mesterszám

6.710 - -
 

Szerintem

Larry Gopnikkal (Michael Stuhlbarg), a közép-nyugati egyetem csendes fizikaprofesszorával közli a neje, hogy elhagyja egyik kollégájáért. Bonyolítja a válást Larry testvére, aki szintén örök vesztes, no meg két kamasz gyereke. Ismeretlen levélíró próbálja megfúrni Larry állását az egyetemen, majd egy bukásra álló végzős hallgató először megvesztegetni, majd rágalmazásért perelni akarja a professzort. Végül a szép szomszédasszony veti ki a hálóját az összezavarodott férfira. Larry három rabbitól is tanácsot kér, de úgy tűnik minden hiába. Egyre groteszkebb szituációkba sodródik, miközben megpróbálja helyrehozni életét. Lassan, de biztosan kicsúszik a lába alól a talaj, és már csak a csoda segíthet. Vagy még az sem… - A Coen testvérpár tragikomédiáját a legjobb film és a legjobb forgatókönyv kategóriában is Oscar-díjra jelölték.

amerikai film 2010,
színes film
Hossz: 106 perc
Korhatár: 12 év
Premier: 2010. 11. 04., csütörtök

Szereplők

Stáb

Kritika


Egy komoly ember

A Coen-testvérek új fekete komédiáját máris két Oscar-díjra jelölték.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Violetta: A koncert turnéja során a szereplők bejárták Nyugat-Európát és összesen 30 alkalommal léptek fel, több mint 170.000 ember előtt.

Tudtad?

A Csajkeverők elsőfilmes rendezője, Tom Gormican maga is a filmnek helyszínt adó New Yorkban élt szingli huszonévesként, így nem esett nehezére megragadni a nagyváros trendi fiataljainak életére jellemző pillanatokat.

Tudtad?

A Szex az ex után című film forgatásának első napja vasárnapra esett, az egyik forró jelenet így egy valódi masszázsszalonban készült, ami vasárnaponként zárva tart.

Tudtad?

Carlo Collodi meséje, a Pinokkió 1881-ben indult hódító útjára, akkor még Egy bábu története címmel jelent meg folytatásos történetként egy gyermekújságban.

Tudtad?

A 2013-as Angelique egyik adaptációja az 1964-es Angélique, az angyali márkinő című filmnek.

Kommentek