Filmek a hangulatodra szabva

Perzsia hercege: Az idő homokja

12+ karika
Prince of Persia: The Sands of Time

Mesterszám

6.710 6.6 7.8
211 417 vélemény alapján

Szerintem

A 6. századi Perzsiában a gonosz Nizam (Ben Kingsley) az istenek legendás ajándéka, az Idő Homokja után sóvárog. Az ősi tőr lehetővé teszi tulajdonosának, hogy visszafordítsa az időt. Aki ezt birtokolja, az egész világot uralja. Nizam arra használná az általa nyert erőt, hogy rabszolga sorba taszítsa az embereket. Dastan herceg (Jake Gyllenhaal) óriási hibát követett el, ezért szövetségre lép a dölyfös Tamina hercegnővel (Gemma Arterton), hogy együtt szálljanak szembe a sötét erőkkel. Meg kell szerezniük a tőrt, hiszen ha elszabadul az idő homokja, pusztulás és káosz köszönt a világra... - A Perzsia misztikus vidékein játszódó, látványos kalandfilmet a 90-es évek népszerű számítógépes játéka, a Prince of Persia, illetve annak folytatása, a The Sands of Time ihlette.

amerikai film 2010,
színes kalandfilm
Hossz: 111 perc
Korhatár: 12 év
Premier: 2010. 05. 20., csütörtök Forgalmazó: Fórum Hungary

Szereplők

Stáb

Kritika


Heti premierek

Mint azt már megszokhattátok, ezen a héten is összegyűjtöttünk néhány információt a legfrissebb filmbemutatókról. Íme, az e heti választék!


Perzsia hercege – Az idő homokja

A Tomb Raider óta tudjuk, egy legendás számítógépes játéknak hiába volt hatalmas kultusza, nem evidens, hogy a mozivásznon megelevenedve is nagy sikert arat majd. A Perzsia misztikus vidékein játszódó akciódús kalandfilmet a 90-es évek egyik legendás számítógépes játéka, a Prince of Persia, egészen pontosan annak folytatása, a The Sands of Time ihlette.

Vetítések (tv)

Szombat
  • RTL Klub - 12.02. 21:25
Vasárnap
  • RTL Klub - 12.03. 15:20

Tudtad?

Gary Poulter, aki Wade-et (G-Daawg) alakítja a Joe című filmben, egy hajléktalan, ugyanis a rendező, David Gordon Green szokása, hogy helyi lakosokat toborozzon filmjeibe. Polter néhány hónappal a film befejezte után az utcákon halt meg.

Tudtad?

Lucía Puenzo, A német doktor című film rendezője azután döntötte el, hogy Natalia Oreiro kapja Eva szerepét, miután látta A kis ellenállóban nyújtott alakítását.

Tudtad?

Saajan Fernandes (az Ezerízű szerelem főszereplője): "Amikor a feleségem meghalt, vízszintes koporsóba temették... Másnap megpróbáltam venni magamnak egy hasonlót, de csak függőlegeset tudtak ajánlani. Egész életemben álltam a buszokon, vonatokon, nehogy már halálom után is állnom kelljen!"

Tudtad?

A nő legtöbb jelenete Sanghajban lett rögzítve. Felismerhető a Pénzügyi Központ és más felhőkarcolók, de ha jobban figyelünk, néhány kínai felirat is látható. Úgy tűnik, Sanghaj úgy néz ki, mint Los Angeles a jövőben.

Tudtad?

A Műkincsvadászok bemutatóját eredetileg 2013 decemberére tervezték, még a nagy díjátadók előtt, de George Clooney úgy látta, hogy a speciális effektek még javításra szorulnak, és így nem fognak díjat nyerni. Ezért a stúdió a következő év februárjára halasztotta a premiert.

Kommentek