Filmek a hangulatodra szabva

Perzsia hercege: Az idő homokja

12+ karika
Prince of Persia: The Sands of Time

Mesterszám

6.710 6.6 7.8
211 417 vélemény alapján

Szerintem

A 6. századi Perzsiában a gonosz Nizam (Ben Kingsley) az istenek legendás ajándéka, az Idő Homokja után sóvárog. Az ősi tőr lehetővé teszi tulajdonosának, hogy visszafordítsa az időt. Aki ezt birtokolja, az egész világot uralja. Nizam arra használná az általa nyert erőt, hogy rabszolga sorba taszítsa az embereket. Dastan herceg (Jake Gyllenhaal) óriási hibát követett el, ezért szövetségre lép a dölyfös Tamina hercegnővel (Gemma Arterton), hogy együtt szálljanak szembe a sötét erőkkel. Meg kell szerezniük a tőrt, hiszen ha elszabadul az idő homokja, pusztulás és káosz köszönt a világra... - A Perzsia misztikus vidékein játszódó, látványos kalandfilmet a 90-es évek népszerű számítógépes játéka, a Prince of Persia, illetve annak folytatása, a The Sands of Time ihlette.

amerikai film 2010,
színes kalandfilm
Hossz: 111 perc
Korhatár: 12 év
Premier: 2010. 05. 20., csütörtök Forgalmazó: Fórum Hungary

Szereplők

Stáb

Kritika


Heti premierek

Mint azt már megszokhattátok, ezen a héten is összegyűjtöttünk néhány információt a legfrissebb filmbemutatókról. Íme, az e heti választék!


Perzsia hercege – Az idő homokja

A Tomb Raider óta tudjuk, egy legendás számítógépes játéknak hiába volt hatalmas kultusza, nem evidens, hogy a mozivásznon megelevenedve is nagy sikert arat majd. A Perzsia misztikus vidékein játszódó akciódús kalandfilmet a 90-es évek egyik legendás számítógépes játéka, a Prince of Persia, egészen pontosan annak folytatása, a The Sands of Time ihlette.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A hangtechnikusok 3.5 méter magas, 5.5 méter széles 100 000 wattos hangrendszert vittek a forgatás helyszínére, hogy eredeti, épített környezetben rögzíthessék Godzilla legendás, mindent elsöprő üvöltését.

Tudtad?

Michael Fassbendert a Frank című filmben tőle rendkívül szokatlan szerepben láthatjuk. A színész szürreális alakításában énektudását is megcsillogtatja.

Tudtad?

Evangeline Lilly színésznő A hobbit: Smaug pusztaságából 13 éves kora óta rajong Tolkien Középfölde világáért.

Tudtad?

A komornyik című filmnek 41 jegyzett producere van, valószínűleg ez világrekordnak számít.

Tudtad?

A Violetta: A koncert c. filmben látható színpad felépítése 12 óráig, lebontása 8 óráig tart, a turné díszleteit összesen 7 kamionnal szállítják.

Kommentek