Filmek a hangulatodra szabva

Robin Hood

12+ karika
Robin Hood

Mesterszám

6.210 6.7 6.0
203 233 vélemény alapján

Szerintem

Anglia, XIII. század. Robin Hood, a kitűnő íjász (Russell Crowe) korábban I. Richárd király katonájaként harcolt a franciák ellen. A harcmezőn egyetlen célja volt: a túlélés. Richárd halála után Robin Nottinghambe megy, ahol mindenki a gonosz seriff uralmát nyögi, s a népet éhínségbe taszítják a magas adók. Az íjász beleszeret az özvegy Marion úrnőbe (Cate Blanchett), ám a nemes hölgy kezdetben bizalmatlan az erdőből szalajtott különös hadfi személyét és szándékait illetően. Robin, hogy elnyerje Marion kegyeit, és megmentse a helybelieket, csapatot toboroz. Ezek az erdei betyárok nem csupán a harcban rátermettek, de nagy vehemenciával habzsolják az életet is. Portyáikkal a jómódúakat veszik célba, s a zsákmányt a rászorulóknak adják, hogy így tegyék helyre a bíró igazságtalanságait. Közben az országot már több évtizede háború nyomorítja, az új király pedig erőtlen, így Anglia ki van szolgáltatva a belső lázongásoknak és a külső támadásoknak. Ezért Robin és csapata elképesztő kalandra vállalkozik: nekivágnak, hogy megakadályozzák a véres polgárháború kitörését, és visszaadják hazájuk régi dicsőségét.

Kritika


Heti premierek

Mint azt már megszokhattátok, ezen a héten is összegyűjtöttünk néhány információt a legfrissebb filmbemutatókról. Íme, az e heti választék!


Heti premierek

Mint azt már megszokhattátok, ezen a héten is összegyűjtöttünk néhány információt a legfrissebb filmbemutatókról. Íme, az e heti választék!


Robin Hood

Talán nem túlzás azt állítani, hogy minden idők legjobb Robin Hood filmjét hozta össze a Ridley Scott – Russell Crowe páros, akikről a Gladiátor óta tudjuk, történelmi témákban verhetetlenek. A középkor legendás történetét ilyen olvasatban még nem nagyon láthattuk...

Vetítések (tv)

Szombat
  • Film Now - 03.23. 13:15
Szombat
  • SuperTV2 - 03.30. 21:00
Vasárnap
  • SuperTV2 - 03.31. 16:20
Csütörtök
  • Moziverzum - 04.04. 18:00

Tudtad?

A Viharsarok rendezője, Császi Ádám a film forgatókönyvét Szabó Ivánnal közösen jegyzi.

Tudtad?

A Lucy lett az első olyan felnőtt korhatáros film, melynél (részben) IMAX technológiát használtak a forgatás során.

Tudtad?

A High School Musical 3: Végzősök című komédiával tinilányok millióit meghódíto Zac Efron ezúttal nem csak főszereplője, hanem Ninjas Runnin’ Wild nevű cégével executive producere is a Csajkeverők c. filmnek.

Tudtad?

A Csajkeverők női főszerepét játszó, mindössze 24 esztendős Imogen Poots fiatal kora ellenére veteránnak számít a kamerák előtt, filmes karrierjét ugyanis éppen 10 évvel ezelőtt, a V mint vérbosszú című akció-thrillerben kezdte.

Tudtad?

A Bűbáj és kéjelgés című filmben szerepel Santiago Segura, akit legtöbben úgy ismernek: Torrente. A spanyol átváltozóművész itt egészen más arcát mutatja.

Kommentek