Filmek a hangulatodra szabva

Robin Hood

12+ karika
Robin Hood

Mesterszám

6.210 6.7 6.0
203 233 vélemény alapján

Szerintem

Anglia, XIII. század. Robin Hood, a kitűnő íjász (Russell Crowe) korábban I. Richárd király katonájaként harcolt a franciák ellen. A harcmezőn egyetlen célja volt: a túlélés. Richárd halála után Robin Nottinghambe megy, ahol mindenki a gonosz seriff uralmát nyögi, s a népet éhínségbe taszítják a magas adók. Az íjász beleszeret az özvegy Marion úrnőbe (Cate Blanchett), ám a nemes hölgy kezdetben bizalmatlan az erdőből szalajtott különös hadfi személyét és szándékait illetően. Robin, hogy elnyerje Marion kegyeit, és megmentse a helybelieket, csapatot toboroz. Ezek az erdei betyárok nem csupán a harcban rátermettek, de nagy vehemenciával habzsolják az életet is. Portyáikkal a jómódúakat veszik célba, s a zsákmányt a rászorulóknak adják, hogy így tegyék helyre a bíró igazságtalanságait. Közben az országot már több évtizede háború nyomorítja, az új király pedig erőtlen, így Anglia ki van szolgáltatva a belső lázongásoknak és a külső támadásoknak. Ezért Robin és csapata elképesztő kalandra vállalkozik: nekivágnak, hogy megakadályozzák a véres polgárháború kitörését, és visszaadják hazájuk régi dicsőségét.

Kritika


Heti premierek

Mint azt már megszokhattátok, ezen a héten is összegyűjtöttünk néhány információt a legfrissebb filmbemutatókról. Íme, az e heti választék!


Heti premierek

Mint azt már megszokhattátok, ezen a héten is összegyűjtöttünk néhány információt a legfrissebb filmbemutatókról. Íme, az e heti választék!


Robin Hood

Talán nem túlzás azt állítani, hogy minden idők legjobb Robin Hood filmjét hozta össze a Ridley Scott – Russell Crowe páros, akikről a Gladiátor óta tudjuk, történelmi témákban verhetetlenek. A középkor legendás történetét ilyen olvasatban még nem nagyon láthattuk...

Vetítések (tv)

Szombat
  • TV2 - 06.08. 18:55

Tudtad?

A Szörny mentőakcióban ahol Scorch ráírja a nevét a padlóra, rajta kívül rengeteg kitalált karakter autogramja volt látható, pl. : ALF (1986), Bender, E.T., EVA, Godzilla (1954), Goku, Kal-El, Mulder, Tinkey Winkey, Venom, Wall-E és Zaphod Beeblebrox.

Tudtad?

Robert M. Sherman bicegését nem kellett eljátszania a Banks úr megmentése c. filmben, ugyanis térden lőtték a II. Világháborúban, amikor egységével a hírhedt Dachau-i koncentrációs tábort segítettek felszabadítani.

Tudtad?

Durván 200 statisztát szerepeltettek, akik a forgatás végéig maradtak a Non-Stop c. filmben

Tudtad?

A Csingiling és a kalóztündér már 2013-ban elkészült, de a Disney döntése alapján a szintén akkor készült Repcsik került hamarabb a mozik műsorára.

Tudtad?

Chris Evans és Scarlett Johansson együtt írtak néhány közös párbeszédet az Amerika kapitány - A tél katonája című filmben.

Kommentek