Filmek a hangulatodra szabva

Salt ügynök

16+ karika
Salt

Mesterszám

6.410 6.4 7.0
236 060 vélemény alapján

Szerintem

Evelyn A. Salt (Angelina Jolie) a CIA alkalmazottja, de egy szovjet disszidens felismerni véli benne az oroszok kémjét. Azt állítja, hogy Salt alvó ügynök, aki évek óta arra vár, hogy feladatot kapjon igazi munkaadóitól, és ennek most el is érkezett az ideje. Hamarosan az Egyesült Államokba látogat az orosz elnök, és őt kell majd megölnie. Salt főnökei semmit nem bíznak a véletlenre, és azonnal lecsapnának addigi emberükre. Ám van egy nagy baj vele: túlságosan jól képezték ki. Az ügynök kicsúszik a gyűrűből, és elmenekül. Az ártatlansága bizonyítására tett kísérletei azonban csak tovább erősítik iránta a bizalmatlanságot. A CIA emberei a nyomába erednek, ő pedig a saját és a férje életét is kockára teszi, hogy bebizonyítsa: valaki más az áruló…

Kritika


Salt ügynök

Mrs. Smith egyedül folytatja ezúttal, és új nevet vett fel: Salt ügynök. Ami a foglalkozását illeti, már nem bérgyilkos, hanem a CIA ügynöke. Vagy mégsem?

Vetítések (tv)

Kedd
  • Moziverzum - 07.02. 19:00
Péntek
  • Moziverzum - 07.05. 11:55

Tudtad?

Belgium az Alabama és Monroe című filmmel nevezett hivatalosan A legjobb külföldi film (Foreign Language Film) kategóriában a 2014-es Oscar-díjra.

Tudtad?

A Pofázunk és végünk főszerepeit, James és Ben karakterét eredetileg Dwayne Johnson-nak és Ryan Reynolds-nak szánták.

Tudtad?

Dahan tökéletesen választotta ki a Grace: Monaco csillaga szereplőgárdáját: az elegáns, és finom Grace-t Nicole Kidman, a mindig határozott és eltökélt III. Rainert pedig Tim Roth kelti életre, Maria Callas szerepében pedig Paz Vega tündököl.

Tudtad?

A részeg pilóta a Walter Mitty titkos élete c. filmben azzal viccelődik, hogy "Grönlandon kábé 8 ember van összesen". Amikor Walter elmegy oda, valóban 8 különböző embert láthatunk a szigeten.

Tudtad?

A Bűbáj és kéjelgés című filmben szerepel Santiago Segura, akit legtöbben úgy ismernek: Torrente. A spanyol átváltozóművész itt egészen más arcát mutatja.

Kommentek