Filmek a hangulatodra szabva

Scott Pilgrim a világ ellen

12+ karika
Scott Pilgrim vs. the World

Mesterszám

7.910 7.5 8.0
257 724 vélemény alapján

Szerintem

A 22 éves Scott Pilgrim (Michael Cera) egy garázszenekar basszusgitárosa. Soha nem okozott neki gondot a csajozás, inkább megszabadulni volt nehéz tőlük. A szerelem folyton komplikált ügy: egyszer egy lány telibe kapta a szívét, és most visszatért a városba, közben pedig le kéne ráznia valahogy a jelenlegi barátnőt. Ekkor találkozik álmai nőjével… szó szerint. Csakhogy a titokzatos Ramonának (Mary Elizabeth Winstead) van hét alávaló expasija, és mind meg akarja ölni Scottot. Ahogy egyre jobban összemelegszenek, annál veszedelmesebb exek támadnak, a hírhedt gördeszkástól a vega rocksztáron át egészen a vérfagyasztó egypetéjű ikrekig. Ha tényleg el akarja nyerni igaz szerelmét, le kell győznie mindannyiukat… - Bryan Lee O’Malley képregény-könyvének látványos, szellemes feldolgozása.

Kritika


Scott Pilgrim a világ ellen

Az élet egy videojáték, avagy kultmozi tiniknek egy fiatal kanadai srácról, aki megküzd szerelme hét ex-barátjával.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Noé vetítését betiltották Bahrain, Qatar, és az Egyesült Arab Emirátusok területén, ugyanis a helyi kormány szerint ez szembe ütközik az iszlám tanításokkal. Hasonló történt Egyiptomban, ott azt mondták, hogy a film "provokálná a hívők érzéseit".

Tudtad?

Eredetileg Jennifer Garner játszotta volna az ellenállhatatlan Elisabeth szerepét a Működik a kémia c. filmben, de terhessége miatt végül Olivia Wilde kapta a főszerepet.

Tudtad?

A Filmalap a Viharsarok forgatókönyvének fejlesztését 2,6 millió, a film gyártását pedig 60 millió forinttal támogatta.

Tudtad?

Michael Fassbendert a Frank című filmben tőle rendkívül szokatlan szerepben láthatjuk. A színész szürreális alakításában énektudását is megcsillogtatja.

Tudtad?

Az olasz Oscar-nak hívott David di Donatello-díjon 12 kategóriában – köztük a legjobb film – jelölték a Éljen a szabadság!-ot, amely egyszerre pezsdítő és rendkívül aktuális vígjáték 2014-ben.

Kommentek