Filmek a hangulatodra szabva

Tamara Drewe

16+ karika
Tamara Drewe

Mesterszám

5.110 6.2 5.0
16 613 vélemény alapján

Szerintem

Tamara (Gemma Arterton), a sikeres londoni újságírónő, aki hosszú idő után hazalátogat szülőfalujába. A vidék tele van gazdag nyaralókkal, bohém művészekkel, nyári kurzuson alkotó írókkal, csirkékkel, tehenekkel és egy kanos rocksztárral. Az egykor nagy orráért csúfolt Tamara rút kiskacsából gyönyörű nővé cseperedett, így már a puszta jelenlétével, valamint különös szerelmi kalandjaival az egész falucska életét fenekestül felforgatja… - A film a The Guardian című brit napilap képregénysorozata alapján készült.

angol film 2010,
színes romantikus vígjáték
Hossz: 111 perc
Korhatár: 16 év
Premier: 2011. 01. 06., csütörtök

Szereplők

Stáb

Kritika


Tamara Drewe

Tökéletes angol vidéki dráma humorral, bölcsességgel, Stephen Frears rendezésében – túl egyszerű, hogy igaz legyen, és nem is az.


Január 6-tól a mozikban

Ezen a héten jön két képregény adaptáció Tamara Drewe és Scott Pilgrim képében, egy gyilkos halakról szóló horror 3D-ben, egy iráni-francia filmcsemege Juliette Binoche főszereplésével, és egy hollywoodi romkom két lepedőakrobatáról, akik – soha nem találnánk ki – egymásba szeretnek.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Szexvideó forgatása közben a stáb a Matek alapfokon munkacímet használta, mivel a film eredeti címe több forgatási helyszínen is erős megrökönyödést keltett volna.

Tudtad?

Az eltűnés sorrendjében kemény északi bosszúfilm, a skandináv országoktól megszokott fekete humorral fűszerezve, ahol az áldozatokat az eltűnés sorrendjében ismerhetjük meg...

Tudtad?

Romola Garai, a Mars - Az utolsó napok c. film szereplője szerint "a szkafandert épp olyan érzés viselni, mint a fűzőt. Iszonyú kényelmetlen."

Tudtad?

Cédric Klapisch, a Már megint lakótársat keresünk rendezője a 2002-ben készült Lakótársat keresünk, majd az annak folytatásaként 2005-ben született Még mindig lakótársat keresünk filmeket követően ismét csábító reklámot készített a modern nagyvárosi életről.

Tudtad?

A Dinoszauruszok – A Föld urai című film rendezője, Marco Marenghi rendezte az azonos nevű sorozatot 14 évvel ez előtt.

Kommentek