Filmek a hangulatodra szabva

Turné

16+ karika
Tournée

Mesterszám

6.510 6.5 -
1 692 vélemény alapján

Szerintem

A párizsi televíziós producerként sikeres Joachim (Mathieu Amalric), mindent hátrahagyva – gyerekeket, barátokat, ellenségeket, szerelmeket és sérelmeket – Amerikába utazott, hogy a nulláról kezdje életét. Most visszatér egy show-val és páratlan sztriptíztáncosaival, akiknek csodálatos franciaországi turnét ígért. Számaik fanyar humora, a lányok csábereje felkorbácsolja a kedélyeket, és nagy lelkesedést vált ki mind a férfi, mind a női nézőik körében. A személytelen hotelek és a pénzhiány ellenére a társulat érzelmekkel teli, ünnepi hangulatú utazásként éli meg a turnét.
Álmaik beteljesülése, a tervezett párizsi fellépés azonban egy régi ismerős alattomos csele miatt füstbe megy. Egy kötelezettség miatt mégis a fővárosba kell utazzanak, ahol a múlt emlékei nagy erőkkel támadnak Joachimra…

francia film 2010,
színes filmdráma
Hossz: 111 perc
Korhatár: 16 év
Premier: 2010. 09. 23., csütörtök

Szereplők

Stáb

Kritika


Turné

Mathieu Amalricot a Quantum csendje főgonaszaként már az egész világ megismerte színészként, ám ezúttal rendezőként is sikerült maradandót alkotnia. A Cannes-ban aratott sikerek után filmje végre hozzánk is megérkezett hogy a legjobb rendezőnek járó díj mellett megnyerje a magyar közönség szívét is.


Heti premierek

Mint azt már megszokhattátok, ezen a héten is összegyűjtöttünk néhány információt a legfrissebb filmbemutatókról. Íme, az e heti választék!

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Godzilla a popkultúra részévé vált, története töméntelen folytatást és feldolgozást élt meg, és a képregényektől a videojátékokig számos műfajban kelt új életre. Az egyik filmes feldolgozás a 2014-es Godzilla.

Tudtad?

A Monty Python forradalmasította és népszerűvé tette azt a típusú angol abszurd humort, amin azóta már generációk nőttek fel.

Tudtad?

Carlo Collodi meséje, a Pinokkió 1881-ben indult hódító útjára, akkor még Egy bábu története címmel jelent meg folytatásos történetként egy gyermekújságban.

Tudtad?

Kellan Lutz, a Herkules legendája főszereplője forgatás közben minden jelenet után felüléseket és fekvőtámaszokat nyomott, hogy férfiasabbnak érezze magát, és keményen tudjon a kamerába nézni. Sokszor nap végére több mint ezret csinált a gyakorlatokból.

Tudtad?

Walt Disney titkolta a nyilvánosság előtt, hogy dohányzik, attól félve, hogy ez árthat a gyerekbarát imázsának. Tom Hanks azt akarta, hogy karaktere hiteles legyen, így mindenképp akart egy jelenetet a cigarettázó Disney-vel. Végül megállapodott a céggel: a Banks úr megmentése egyik jelenetében elnyom egy cigit.

Kommentek