Filmek a hangulatodra szabva

A lány és a farkas

16+ karika
Red Riding Hood

Mesterszám

4.910 5.4 5.5
86 621 vélemény alapján

Szerintem

Valerie (Amanda Seyfried) szeret egy fiút, de szülei egy ismerős család gazdag fiának szánják. Meg akarnak szökni, de azon a napon, amikor nekivágnának az erdőnek, holtan találják Valerie nővérét. A tettes valószínűleg az a vérfarkas, aki régóta a falujukat körülvevő erdőben él. A fenevad eddig megelégedett a helybeliek neki szánt ajándékaival. Ám felkelt a vérvörös telihold, és immár többre vágyik. Újabb és újabb áldozatokat szed, még akkor is, ha tudja, kivívja az emberek haragját. A falusiak a híres vérfarkasvadászhoz (Gary Oldman) fordulnak segítségért, aki azt állítja: a farkas nappal a faluban élhet. Valerie sejti, hogy olyasvalaki lehet, aki közel áll hozzá. Ez teszi őt egyszerre gyanúsítottá, és a következő lehetséges áldozattá is…

amerikai film 2011,
színes misztikus thriller
Hossz: 96 perc
Korhatár: 16 év
Premier: 2011. 04. 28., csütörtök Forgalmazó: InterCom

Szereplők

Stáb

Kritika


Április 28-tól a mozikban

Ezen a héten láthatjuk a Piroska és a farkas thriller-adaptációját, Thor isten égi és földi kalandját, egy szexi thrillert egy házaspárról és egy callgirl-ről, és egy dokumentumfilmet a francia új hullám két legnagyobb rendezőjéről.

Vetítések (tv)

Szombat
  • HBO - 04.27. 08:55
Szerda
  • HBO 3 - 05.08. 22:35
Péntek
  • Film+ - 05.10. 21:00
Szombat
  • Film+ - 05.11. 18:10
Hétfő
  • HBO 3 - 05.13. 01:50

Tudtad?

A hangtechnikusok 3.5 méter magas, 5.5 méter széles 100 000 wattos hangrendszert vittek a forgatás helyszínére, hogy eredeti, épített környezetben rögzíthessék Godzilla legendás, mindent elsöprő üvöltését.

Tudtad?

A lázadás kora: Michael Kohlhaas legendája főhőséről egy pszichiátriai tünetegyüttest is elneveztek. Kleist híres regényhőse, Kohlhaas Mihály egészen addig a törvénytisztelő polgár mintapéldánya, amíg egy fel nem dolgozott sérelem hatására az egyéni bosszúálláshoz folyamodik.

Tudtad?

Gary Poulter, aki Wade-et (G-Daawg) alakítja a Joe című filmben, egy hajléktalan, ugyanis a rendező, David Gordon Green szokása, hogy helyi lakosokat toborozzon filmjeibe. Polter néhány hónappal a film befejezte után az utcákon halt meg.

Tudtad?

A Galaxis őrzői először a Marvel Super-Heroes Issue 18 képregényfüzetben jelent meg 1969 januárjában.

Tudtad?

Hans Petter Moland rendező Az eltűnés sorrendjében c. filmben harmadik alkalommal dolgozik együtt a skandináv film egyik legelismertebb színészével, Stellan Skarsgard-dal (Dogville, Melankólia, A nimfomániás), akinek mások mellett Bruno Ganz az egyik legismertebb színészpartnere a filmben.

Kommentek