Filmek a hangulatodra szabva

A segítség

12+ karika
The Help

Mesterszám

8.310 8.1 8.0
299 277 vélemény alapján

Szerintem

Skeeter (Emma Stone) a főiskola befejezése után újságíróként próbál pénzt keresni. Majd elhatározza, könyvet ír az előkelő déli családoknál szolgáló cselédekről, méghozzá a szolgálók nézőpontjából. Hosszas rábeszélés után Aibileen (Viola Davis), Skeeter legjobb barátjának házvezetőnője, a hallgatást megtörve elsőként mesél a kívülállók számára zárt fekete közösség félelmeiről. Annak ellenére, hogy Skeeter életre szóló barátságait kockáztatja, Aibileennel közösen folytatják a kutatást, és hamarosan több nővel találkoznak, akik szeretnék elmesélni történetüket. Kiderül, sokkal több mondanivalójuk van, mint amire számítottak...

amerikai-indiai-arab film 2011,
színes filmdráma
Hossz: 146 perc
Korhatár: 12 év
Premier: 2011. 11. 03., csütörtök Forgalmazó: Fórum Hungary

Szereplők

Stáb

Kritika


A segítség

Könnyfakasztó bestsellerből készült ez a szép, színes, politikailag aggályosan korrekt film, amely a szokásos emberjogi lózungok mellett finoman felment szinte mindenkit.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Sebastian Stan az Amerika kapitány - A tél katonája forgatása alatt sokszor fel alá járkált és hadonászott egy műanyag késsel, hogy minél természetesebbek legyenek mozdulatai.

Tudtad?

A nyilak a 47 Roninban Michael Reape, a híres Európai nyílkészítő munkái. Néhány darabot múzeumi szinten készített el, a közeli jelenetekhez.

Tudtad?

A Pofázunk és végünk főszerepeit, James és Ben karakterét eredetileg Dwayne Johnson-nak és Ryan Reynolds-nak szánták.

Tudtad?

Taylor Schilling kiütötte Abbie Cornish-t és Katie Cassidy-t a Szerencsecsillag női főszerepéből.

Tudtad?

Robert Redford azért vállalta el az Amerika Kapitány - A tél katonája filmben Alexander Pierce szerepét, mert unokái nagy rajongói a Marvel Studios filmjeinek.

Kommentek