Filmek a hangulatodra szabva

A segítség

12+ karika
The Help

Mesterszám

8.310 8.1 8.0
299 277 vélemény alapján

Szerintem

Skeeter (Emma Stone) a főiskola befejezése után újságíróként próbál pénzt keresni. Majd elhatározza, könyvet ír az előkelő déli családoknál szolgáló cselédekről, méghozzá a szolgálók nézőpontjából. Hosszas rábeszélés után Aibileen (Viola Davis), Skeeter legjobb barátjának házvezetőnője, a hallgatást megtörve elsőként mesél a kívülállók számára zárt fekete közösség félelmeiről. Annak ellenére, hogy Skeeter életre szóló barátságait kockáztatja, Aibileennel közösen folytatják a kutatást, és hamarosan több nővel találkoznak, akik szeretnék elmesélni történetüket. Kiderül, sokkal több mondanivalójuk van, mint amire számítottak...

amerikai-indiai-arab film 2011,
színes filmdráma
Hossz: 146 perc
Korhatár: 12 év
Premier: 2011. 11. 03., csütörtök Forgalmazó: Fórum Hungary

Szereplők

Stáb

Kritika


A segítség

Könnyfakasztó bestsellerből készült ez a szép, színes, politikailag aggályosan korrekt film, amely a szokásos emberjogi lózungok mellett finoman felment szinte mindenkit.

Vetítések (tv)

Szombat
  • Cinemax 2 - 03.30. 11:50

Tudtad?

Orlando Bloom a való életben két évvel idősebb, mint filmbeli apja, Lee Pace, aki Thranduil királyt játssza A hobbit: Smaug pusztasága című moziban.

Tudtad?

A hangtechnikusok 3.5 méter magas, 5.5 méter széles 100 000 wattos hangrendszert vittek a forgatás helyszínére, hogy eredeti, épített környezetben rögzíthessék Godzilla legendás, mindent elsöprő üvöltését.

Tudtad?

A Borgman Hollandia hivatalos belépője a 2014-es Oscar gálára a legjobb külföldi film kategóriában.

Tudtad?

Matthew McConaughey improvizál a A Wall Street farkasa c. filmben, amikor dudorászik és közben ütögeti a mellkasát. A filmben egyébként rengeteg rögtönzés van a párbeszédeknél.

Tudtad?

A Pofázunk és végünk egyik jelenetében, amikor Ice Cube Santiagonak, Miggsnek és Codynak beszél Benről, azt mondja: "Ez egy jó nap volt", ezzel utal egyik ismert számára, az It Was A Good Day-re.

Kommentek