Filmek a hangulatodra szabva

Amerika Kapitány: Az első bosszúálló

12+ karika
Captain America: The First Avenger

Mesterszám

7.110 6.8 7.2
458 887 vélemény alapján

Szerintem

A II. világháború kitörésekor Rogers úgy döntött, beáll a seregbe, hogy harcoljon világuralomra törekvő hatalom ellen. Törékeny testalkata és egészsége miatt elutasították a felvételi kérelmét, ám a család egy régi ismerőse megoldást kínál a kétségbeesett fiú számára: egy szigorúan titkos kísérletben vehet részt. Néhány teszteléssel eltöltött hét után beadnak neki egy “szuperkatona” szérumot, melytől Roger fizikuma gyökeresen átalakul. Majd megkapja első küldetését, immár mint Amerika Kapitány…

Kritika


Amerika Kapitány: Az első bosszúálló

Kellő óvatossággal és finoman adagolt pimaszsággal feldolgozott nagy amerikai képregény kerül a mozikba a héten.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Kellan Lutz, a Herkules legendája főszereplője forgatás közben minden jelenet után felüléseket és fekvőtámaszokat nyomott, hogy férfiasabbnak érezze magát, és keményen tudjon a kamerába nézni. Sokszor nap végére több mint ezret csinált a gyakorlatokból.

Tudtad?

A Salvo története egy sematikus gengszterfilmet idéz, de a filmet máris kikiáltották az olasz és európai filmtörténelem egy meghatározó alkotásává, amely új alapokra helyezi a művészfilm jelenkori felfogását.

Tudtad?

A Mr. Morgan utolsó szerelme 2011 augusztusában történő forgatása helyszínéül szolgált Párizs, Brüsszel, Köln és Bretagne.

Tudtad?

A beavatott készítői a "Catbird" álcímet használták a köztereken, nyilvános helyszíneken forgatott jeleneteknél.

Tudtad?

A Galaxis őrzői című Marvel képregényadaptációban Groot eredeti hangját Vin Diesel, Rocket hangját pedig Bradley Cooper adta a produkcióhoz.

Kommentek