Filmek a hangulatodra szabva

Az élet fája

12+ karika
The Tree of Life

Mesterszám

6.910 6.7 8.0
130 165 vélemény alapján

Szerintem

Öccse korai halálának évfordulóján Jack (Sean Penn), a modern világ rohanásába belefásult építész visszagondol sorsfordító gyerekkorára. Sorra veszi a texasi kisvárosban töltött éveket, amikor elveszítette ártatlanságát, s amikor angyali édesanyjához (Jessica Chastain) és szigorú édesapjához (Brad Pitt) fűződő kapcsolata örökre megváltozott. Az emlékek felidézése közben talán nem csupán a saját, de az egész emberiség helyét is megtalálja az univerzumban. - Terrence Malick filmjét a cannes-i filmfesztivál Arany Pálma-díjával ismerték el.

Kritika


Az élet fája

Egy filmben összekapcsolni az univerzumot és az embert, az élet folyamát - minden nagyravágyó rendező alapvető törekvése. De csak kevesek győzedelmeskednek.

Vetítések (tv)

Vasárnap
  • Filmbox Premium - 09.23. 18:45
Csütörtök
  • Filmbox Premium - 10.11. 05:45
Csütörtök
  • Filmbox Premium - 10.25. 02:10

Tudtad?

Lars Von Trier kilencedjére dolgozik együtt Udo Kierrel, a német színésszel A nimfomániás című filmben.

Tudtad?

A Flörti Dancingben, amikor Bruce és Drew táncolnak a parkolóban, és egy kocsi dudálva hajt el mellettük, a sofőr maga Simon Pegg. Ismerhetjük őt a Haláli hullák hajnala, a Paul, és a Vaskabátok című filmekből.

Tudtad?

Romola Garai, a Mars - Az utolsó napok c. film szereplője szerint "a szkafandert épp olyan érzés viselni, mint a fűzőt. Iszonyú kényelmetlen."

Tudtad?

Belgium az Alabama és Monroe című filmmel nevezett hivatalosan A legjobb külföldi film (Foreign Language Film) kategóriában a 2014-es Oscar-díjra.

Tudtad?

A lázadás kora: Michael Kohlhaas legendája főhőséről egy pszichiátriai tünetegyüttest is elneveztek. Kleist híres regényhőse, Kohlhaas Mihály egészen addig a törvénytisztelő polgár mintapéldánya, amíg egy fel nem dolgozott sérelem hatására az egyéni bosszúálláshoz folyamodik.

Kommentek