Filmek a hangulatodra szabva

Az élet fája

12+ karika
The Tree of Life

Mesterszám

6.910 6.7 8.0
130 165 vélemény alapján

Szerintem

Öccse korai halálának évfordulóján Jack (Sean Penn), a modern világ rohanásába belefásult építész visszagondol sorsfordító gyerekkorára. Sorra veszi a texasi kisvárosban töltött éveket, amikor elveszítette ártatlanságát, s amikor angyali édesanyjához (Jessica Chastain) és szigorú édesapjához (Brad Pitt) fűződő kapcsolata örökre megváltozott. Az emlékek felidézése közben talán nem csupán a saját, de az egész emberiség helyét is megtalálja az univerzumban. - Terrence Malick filmjét a cannes-i filmfesztivál Arany Pálma-díjával ismerték el.

Kritika


Az élet fája

Egy filmben összekapcsolni az univerzumot és az embert, az élet folyamát - minden nagyravágyó rendező alapvető törekvése. De csak kevesek győzedelmeskednek.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Matthew McConaughey 21,5 kilót fogyott a Mielőtt meghaltam főszerepéért, ugyanis AIDS-es beteget kell alakítania. Meglehetősen hiteles lett, csont és bőr maradt belőle.

Tudtad?

A rendező szerette volna megtartani Sam Witwicky (Shia LaBeouf) karakterét, de a filmstúdió mindenképp új férfi főszereplőt akart a Transformers: A kihalás kora című filmbe.

Tudtad?

Az olasz Oscar-nak hívott David di Donatello-díjon 12 kategóriában – köztük a legjobb film – jelölték a Éljen a szabadság!-ot, amely egyszerre pezsdítő és rendkívül aktuális vígjáték 2014-ben.

Tudtad?

Chris Evans és Scarlett Johansson együtt írtak néhány közös párbeszédet az Amerika kapitány - A tél katonája című filmben.

Tudtad?

A Pinokkió 2012.-ben készült feldolgozásában a több mint egy évszázados mese visszatért a lehető legközelebb ahhoz, ahonnan kiindult.

Kommentek