Filmek a hangulatodra szabva

Az élet fája

12+ karika
The Tree of Life

Mesterszám

6.910 6.7 8.0
130 165 vélemény alapján

Szerintem

Öccse korai halálának évfordulóján Jack (Sean Penn), a modern világ rohanásába belefásult építész visszagondol sorsfordító gyerekkorára. Sorra veszi a texasi kisvárosban töltött éveket, amikor elveszítette ártatlanságát, s amikor angyali édesanyjához (Jessica Chastain) és szigorú édesapjához (Brad Pitt) fűződő kapcsolata örökre megváltozott. Az emlékek felidézése közben talán nem csupán a saját, de az egész emberiség helyét is megtalálja az univerzumban. - Terrence Malick filmjét a cannes-i filmfesztivál Arany Pálma-díjával ismerték el.

Kritika


Az élet fája

Egy filmben összekapcsolni az univerzumot és az embert, az élet folyamát - minden nagyravágyó rendező alapvető törekvése. De csak kevesek győzedelmeskednek.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Michael Fassbendert a Frank című filmben tőle rendkívül szokatlan szerepben láthatjuk. A színész szürreális alakításában énektudását is megcsillogtatja.

Tudtad?

Kellan Lutz, a Herkules legendája főszereplője forgatás közben minden jelenet után felüléseket és fekvőtámaszokat nyomott, hogy férfiasabbnak érezze magát, és keményen tudjon a kamerába nézni. Sokszor nap végére több mint ezret csinált a gyakorlatokból.

Tudtad?

A Violetta: A koncert c. filmben látható színpad felépítése 12 óráig, lebontása 8 óráig tart, a turné díszleteit összesen 7 kamionnal szállítják.

Tudtad?

Christian Bale-nek sikerült valóban felvennie karaktere legjellemzőbb vonásait: 18 kilóval kövérebb, nehezen mozgó, átfésült hajú fickó vált belőle az Amerikai botrány című film erejéig.

Tudtad?

A Veszélyzóna Paul Walker utolsó filmje.

Kommentek