Filmek a hangulatodra szabva

Az élet fája

12+ karika
The Tree of Life

Mesterszám

6.910 6.7 8.0
130 165 vélemény alapján

Szerintem

Öccse korai halálának évfordulóján Jack (Sean Penn), a modern világ rohanásába belefásult építész visszagondol sorsfordító gyerekkorára. Sorra veszi a texasi kisvárosban töltött éveket, amikor elveszítette ártatlanságát, s amikor angyali édesanyjához (Jessica Chastain) és szigorú édesapjához (Brad Pitt) fűződő kapcsolata örökre megváltozott. Az emlékek felidézése közben talán nem csupán a saját, de az egész emberiség helyét is megtalálja az univerzumban. - Terrence Malick filmjét a cannes-i filmfesztivál Arany Pálma-díjával ismerték el.

Kritika


Az élet fája

Egy filmben összekapcsolni az univerzumot és az embert, az élet folyamát - minden nagyravágyó rendező alapvető törekvése. De csak kevesek győzedelmeskednek.

Vetítések (tv)

Péntek
  • Filmbox Premium - 01.18. 17:10
Szerda
  • Filmbox Premium - 01.23. 00:00

Tudtad?

Ellar Coltrane, a Sráckor főszereplője 7 éves volt a forgatás kezdetekor, mire befejezték a filmet, már a 18. életévét is betöltötte.

Tudtad?

Don Diego szerepét Árpa Attila (magyar színész, producer, gyártásvezető, a VV ötletgazdája) alakítja a holland Keanu című kosztümös, történelmi filmben, ami sokszínű munkásságát tekintve is igen meglepő tőle.

Tudtad?

A Rio 2-ben Eva, Bebel Gilberto karakterét borzasztó, fahangú énekesnek alkották meg, pedig a színésznő valójában rendkívül jó énekesnő, és igen elismert előadóművésznő.

Tudtad?

Evangeline Lilly színésznő A hobbit: Smaug pusztaságából 13 éves kora óta rajong Tolkien Középfölde világáért.

Tudtad?

Dwayne Johnson kapta volna Cade Yeager karakterét a Transformers: A kihalás kora című filmben, de ő inkább a Herkules főszerepét választotta.

Kommentek