Filmek a hangulatodra szabva

Bikanyak

16+ karika
Rundskop

Mesterszám

7.710 7.4 -
16 977 vélemény alapján

Szerintem

Jack (Matthias Schoenaerts), a bivalyerős izomkolosszus marhatenyésztő egy gazdaságban él. Társa, az állatorvos Sam (Frank Lammers) kétes ügyletbe keveri a hormonmaffia fejével, akit egy zsaru meggyilkolásával vádolnak. Jack marháit szteroidokkal és doppingszerekkel tömi, hogy gyorsabban hízzanak, ezért sokat vesztene, ha lelepleződne kapcsolata a szervezettel. Ráadásul titokzatos múltjából felbukkan egy nő (Jeanne Dandoy) és gyerekkori barátja (Jeroen Perceval), ami tragikus események láncreakcióját indítják el. - A filmet Oscar-díjra jelölték a legjobb idegen nyelvű film kategóriában.

Kritika


Bikanyak

Krimibe ágyazott tragédia a férfiasságától megfosztott marhatenyésztőről, aki egy nap szembetalálja magát múltjával. Erős hangulatú, Oscar-jelölt belga krimi ínyenceknek.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Rio 2 Don Rhymer író utolsó filmje tragikus halála előtt.

Tudtad?

Rodrigo Santoro 6 órát töltött a sminkszékben minden egyes forgatása előtt a 300: A birodalom hajnala kedvéért. Amikor kész volt, akkor sem mozoghatott igazán, ugyanis a piercingek és láncok könnyen leszakadhattak róla.

Tudtad?

Wally Pfister ragaszkodott hozzá, hogy digitális kamera nélkül, analóg formában vegyék fel a filmet, így még a kidolgozásnál sem használtak digitális eszközöket.

Tudtad?

Michael Fassbender egy pár percre sokkos állapotba került az erőszak-jelenet felvétele után a 12 év rabszolgaság forgatása közben.

Tudtad?

A Brit Királyi Légierő személyzete soha nem szalutál úgy, hogy nincs rajta kalap, habár ez megtörténik A háború angyalai című filmben.

Kommentek