Filmek a hangulatodra szabva

Elena

16+ karika
Elena

Mesterszám

6.210 7.3 5.0
7 776 vélemény alapján

Szerintem

A szegény családból származó Elena és a gazdag Vlagyimir idős korukban találkoznak. Elena fia munkanélküli, képtelen eltartani a családját, ezért állandóan a nőtől kér pénzt, Vlagyimir lánya, Katerina viszont nincs közeli kapcsolatban az apjával. Azonban mikor Vlagyimir szívinfarktussal kórházba kerül, a lány meglátogatja. A rövid, de mégis gyengéd találkozás arra sarkallja a vagyonos férfit, hogy őt tegye meg egyetlen örökösének, ami nem tetszik Elenának, mert így szertefoszlott a reménye, hogy segítsen fiának és unokáinak.

orosz film 2011,
színes filmdráma
Hossz: 109 perc
Korhatár: 16 év
Premier: 2011. 12. 22., csütörtök

Szereplők

Stáb

Kritika


Elena

Az új orosz film friss zsenijének Cannes-ban díjazott meséje egy anyáról, aki bármit megtenne lúzer családjáért. A háttérben Philip Glass zenéje hömpölyög.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A színészek A Wall Street farkasában igazából porrá zúzott B-vitamint szívtak fel az orrukba, ami úgy nézett ki, mint a kokain. Habár ez nem volt kellemes, a vitamin energiát adott nekik a színészi játékhoz.

Tudtad?

Tavaly májusban a cannes-i filmvásáron a Viharsarok című filmet észak-amerikai, angol, francia és lengyel forgalmazók már megvásárolták.

Tudtad?

Kate Winslet már öt hónapos terhes volt, amikor A beavatottat forgatták. Habár csak négy hétig kellett a kamerák előtt lennie, egy idő után a teljes alakos felvételeken iPaddel és mappákkal takarta el egyre növekvő pocakját.

Tudtad?

A Llewyn Davis világa rendezői, a négyszeres Oscar-díjas Joel és Ethan Coen napjaink legelismertebb amerikai alkotópárosa, akiknek mostani remeklése tavaly a cannes-i versenyprogramban volt először látható, és a Steven Spielberg vezette zsűri a zsűri nagydíját ítélte oda a filmnek.

Tudtad?

Belgium az Alabama és Monroe című filmmel nevezett hivatalosan A legjobb külföldi film (Foreign Language Film) kategóriában a 2014-es Oscar-díjra.

Kommentek