Filmek a hangulatodra szabva

Suszter, szabó, baka, kém

16+ karika
Tinker Taylor Soldier Spy

Mesterszám

10.010 - 10.0
3 vélemény alapján

Szerintem

A hajdani kémet, George Smileyt visszahívják az angol hírszerzéshez, hogy leleplezze a kettős ügynököt, aki bevette magát Körönd kódnevű székhelyük falai közé, és Angliát végső veszélybe sodorva a szovjetek számára kémkedik. Smiley a múlt és jelen kusza, rejtélyekkel teli eseményei között kutat; munkája során elrejtett dossziékkal, veszélyes kémekkel, szétzúzott életek szégyellt emlékeivel találkozik. Ám aztán egy kiugrott ügynök segítségével egyre több tény tárul elé, s az is kiderül, hogy az árulót a Körönd felső vezetésében kell keresni. Smiley egyre tisztábban látja az élet-halálra menő kémjátszmák mozgatórugóit, a játékosok indítékait, és sejteni kezdi, ki lehet az áruló… - John le Carré világhírű regénye alapján.

Kritika


Suszter, szabó, baka, kém

Kémtörténet a valódi hidegháborúból a 70-es évek állott műanyag-szagú mindennapjaival.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Nem volt se fodrász, se sminkes az Idegen a tónál forgatásán, ugyanis a stábban nem is voltak ilyen tagok!

Tudtad?

Ganxsta Zolee egy képzeletbeli kis közép-ázsiai ország, Taplisztán elnökének szinkronhangját adja a Franciadrazsék, avagy francia Borat robbantani Eiffel-torony! című filmben.

Tudtad?

Christopher Nolan, miután befejezte a A sötét lovag: Felemelkedés című filmjét, szemmel tartotta a Transcendens forgatását, ugyanis meggyőződése volt, hogy ez a produkció lesz Wally Pfister's debütálása rendezőként.

Tudtad?

Julianne Moore egy interjúban elmondta: Courtney Love és Patti Smith személyét próbálta összegyúrni Maisie tudja c. filmben, ahol ugyanis egyszerre alakít rockszárt és anyukát.

Tudtad?

Ágh István Huszárik Zoltán filmjeinek titkáról: "Stílusa egységes, mert mindig a halálba futó életről szól. Cselekménytelen, mert a lélek történetét kutatja, akár a költészet, képzőművészet és a zene. A motívumok eltűnnek és felbukkannak egyre tragikusabban; megunhatatlanok, mint a tenger, zöld rét és élet."

Kommentek