Filmek a hangulatodra szabva

Suszter, szabó, baka, kém

16+ karika
Tinker Taylor Soldier Spy

Mesterszám

10.010 - 10.0
3 vélemény alapján

Szerintem

A hajdani kémet, George Smileyt visszahívják az angol hírszerzéshez, hogy leleplezze a kettős ügynököt, aki bevette magát Körönd kódnevű székhelyük falai közé, és Angliát végső veszélybe sodorva a szovjetek számára kémkedik. Smiley a múlt és jelen kusza, rejtélyekkel teli eseményei között kutat; munkája során elrejtett dossziékkal, veszélyes kémekkel, szétzúzott életek szégyellt emlékeivel találkozik. Ám aztán egy kiugrott ügynök segítségével egyre több tény tárul elé, s az is kiderül, hogy az árulót a Körönd felső vezetésében kell keresni. Smiley egyre tisztábban látja az élet-halálra menő kémjátszmák mozgatórugóit, a játékosok indítékait, és sejteni kezdi, ki lehet az áruló… - John le Carré világhírű regénye alapján.

Kritika


Suszter, szabó, baka, kém

Kémtörténet a valódi hidegháborúból a 70-es évek állott műanyag-szagú mindennapjaival.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Lány kilenc parókával Sophie van der Stap azonos című – Magyarországon is megjelent – bestselleréből készült.

Tudtad?

A Csajkeverők elsőfilmes rendezője, Tom Gormican maga is a filmnek helyszínt adó New Yorkban élt szingli huszonévesként, így nem esett nehezére megragadni a nagyváros trendi fiataljainak életére jellemző pillanatokat.

Tudtad?

Godzilla még sosem volt ilyen nagy, mint a 2014-es feldolgozásban: ezúttal 108.2 méter magas.

Tudtad?

2012 májusában Sally Hawkinst egyéb kötelezettségei miatt Olivia Williamsre cserélték a Mars - Az utolsó napok c. filmben.

Tudtad?

Az Amerika Kapitány - A tél katonája filmben a rendezők igyekeztek minél kevesebb effektet használni és minimalizálni a CGI technikát is.

Kommentek