Filmek a hangulatodra szabva

Suszter, szabó, baka, kém

16+ karika
Tinker Taylor Soldier Spy

Mesterszám

10.010 - 10.0
3 vélemény alapján

Szerintem

A hajdani kémet, George Smileyt visszahívják az angol hírszerzéshez, hogy leleplezze a kettős ügynököt, aki bevette magát Körönd kódnevű székhelyük falai közé, és Angliát végső veszélybe sodorva a szovjetek számára kémkedik. Smiley a múlt és jelen kusza, rejtélyekkel teli eseményei között kutat; munkája során elrejtett dossziékkal, veszélyes kémekkel, szétzúzott életek szégyellt emlékeivel találkozik. Ám aztán egy kiugrott ügynök segítségével egyre több tény tárul elé, s az is kiderül, hogy az árulót a Körönd felső vezetésében kell keresni. Smiley egyre tisztábban látja az élet-halálra menő kémjátszmák mozgatórugóit, a játékosok indítékait, és sejteni kezdi, ki lehet az áruló… - John le Carré világhírű regénye alapján.

Kritika


Suszter, szabó, baka, kém

Kémtörténet a valódi hidegháborúból a 70-es évek állott műanyag-szagú mindennapjaival.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Az Auracímű filmet létrehozó dunaújvárosi független filmes csapat tagjai ezzel az alkotással ünneplik megalakulásuk 20. évfordulóját. Filmográfiájukban olyan filmek szerepelnek, mint a Sherlock Holmes nevében (2012) vagy az Illúziók (2009).

Tudtad?

Justin Bieber - Belive című koncertfilmjét nem adták le a kritikusoknak szánt előzetes sajtóvetítésen.

Tudtad?

Ralph Fiennes és Felicity Jones apát és lányát alakította a Kisvárosi Rock 'n' Roll című filmben. A titokzatos szeretőben viszont egy párt alkotnak, amin Jones-nak eleinte furcsa volt, Fiennes viszont lazán legyintett: "Ugyan már! Ez csak egy szerep!"

Tudtad?

A futurológiai kongresszus c. filmben az operatőri munka a nem animált betéteknél Michael Englert lengyel operatőr érdeme, aki a nemrégiben megnyerte a Sundance Fesztiválon a Legjobb operatőr díjat.

Tudtad?

A bluegrass eredete és témái összecsengenek a film történetével, melyben az élet, a halál, a születés, a szülői lét és az egymásnak nyújtott vigasz jelenik meg. Az Alabama és Monroe filmzenéje főleg bluegrass stílusban íródott.

Kommentek