Filmek a hangulatodra szabva

Suszter, szabó, baka, kém

16+ karika
Tinker Taylor Soldier Spy

Mesterszám

10.010 - 10.0
3 vélemény alapján

Szerintem

A hajdani kémet, George Smileyt visszahívják az angol hírszerzéshez, hogy leleplezze a kettős ügynököt, aki bevette magát Körönd kódnevű székhelyük falai közé, és Angliát végső veszélybe sodorva a szovjetek számára kémkedik. Smiley a múlt és jelen kusza, rejtélyekkel teli eseményei között kutat; munkája során elrejtett dossziékkal, veszélyes kémekkel, szétzúzott életek szégyellt emlékeivel találkozik. Ám aztán egy kiugrott ügynök segítségével egyre több tény tárul elé, s az is kiderül, hogy az árulót a Körönd felső vezetésében kell keresni. Smiley egyre tisztábban látja az élet-halálra menő kémjátszmák mozgatórugóit, a játékosok indítékait, és sejteni kezdi, ki lehet az áruló… - John le Carré világhírű regénye alapján.

Kritika


Suszter, szabó, baka, kém

Kémtörténet a valódi hidegháborúból a 70-es évek állott műanyag-szagú mindennapjaival.

Vetítések (tv)

Szerda
  • RTL Gold - 10.31. 02:05
Csütörtök
  • RTL Gold - 11.01. 00:30

Tudtad?

A Herkules című filmet az alkotók bevallottan nem a kritikusok és műértők közönségének készítették.

Tudtad?

Ágh István Huszárik Zoltán filmjeinek titkáról: "Stílusa egységes, mert mindig a halálba futó életről szól. Cselekménytelen, mert a lélek történetét kutatja, akár a költészet, képzőművészet és a zene. A motívumok eltűnnek és felbukkannak egyre tragikusabban; megunhatatlanok, mint a tenger, zöld rét és élet."

Tudtad?

Néhány akciójelenet is volt a Halhatatlan szeretők c. filmben, de miután folyton arra akarták rávenni a rendezőt, hogy tegyen bele még, inkább dacosan törölte az összes addigit.

Tudtad?

Dahan tökéletesen választotta ki a Grace: Monaco csillaga szereplőgárdáját: az elegáns, és finom Grace-t Nicole Kidman, a mindig határozott és eltökélt III. Rainert pedig Tim Roth kelti életre, Maria Callas szerepében pedig Paz Vega tündököl.

Tudtad?

Ramaa Mosley és Tim Macy interneten ismerkedtek össze, és együtt alkották meg a Dollár, kanna szerelem rövid történetét, majd elhatározták, hogy a filmadaptáció előtt egy képregényt csinálnak belőle.

Kommentek