Filmek a hangulatodra szabva

Született feleség

12+ karika
Potiche

Mesterszám

6.110 - -
 

Szerintem

A háztartásbeli Suzanne engedelmes felesége a gazdag iparosnak, Robert Pujolnak, aki ugyanolyan kemény kézzel irányítja esernyőgyárát, mint gyerekeit és "reprezentatív" feleségét. Emellett természetesen szeretőt tart titkárnője - és egyéb hölgyek - személyében.

Amikor azonban a munkások egy sztrájk során túszul ejtik Robertet, Suzanne veszi át a szerepét a vállalatban, és mindenki legnagyobb meglepetésére ügyes és magabiztos vezetőnek bizonyul. Mindeközben Suzanne múltjából feltűnik Maurice Babin s így az érzelmi - és társadalmi - szálak tovább bonyolódnak.

francia film 2011,
színes vígjáték
Hossz: 103 perc
Korhatár: 12 év
Premier: 2011. 08. 25., csütörtök Forgalmazó: Ristretto Distribution Kft.

Szereplők

Stáb

Kritika


Született feleség

Ez itt nem az amerikai kertvárosi háziasszonyok, hanem a francia esernyőgyáros nejének története. Deneuve és Depardieu a hetvenes évek retró hangulatában, Francois Ozon filmjében.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Viharsarok stábjában több pályakezdő is dolgozott, például Kalicz Klára jelmeztervező és Takács Nóra látványtervező.

Tudtad?

A Szex az ex után című film forgatásának első napja vasárnapra esett, az egyik forró jelenet így egy valódi masszázsszalonban készült, ami vasárnaponként zárva tart.

Tudtad?

A Borgman Hollandia hivatalos belépője a 2014-es Oscar gálára a legjobb külföldi film kategóriában.

Tudtad?

Tavaly májusban a cannes-i filmvásáron a Viharsarok című filmet észak-amerikai, angol, francia és lengyel forgalmazók már megvásárolták.

Tudtad?

Darren Aronofsky rendező gyermekkora óta rajong Noé karakteréért és történetéért.

Kommentek