Filmek a hangulatodra szabva

Veszélyes vágy

16+ karika
A Dangerous Method

Mesterszám

6.510 6.5 8.0
76 877 vélemény alapján

Szerintem

Az első világháború előestéjén a feltörekvő pszichiáter, Carl Gustav Jung (Michael Fassbender) és mentora, Sigmund Freud (Viggo Mortensen) kapcsolatát megzavarja a szép és problémás tanítvány, Sabina Spielrein (Keira Knightley), akit Jung egy veszélyes kísérletébe is bevont. A hármas életét tovább bonyolítja egy züllött kliens (Vincent Cassel) feltűnése is… - David Cronenberg drámája a modern gondolkodás kiemelkedő alakjainak állít emléket. A valós események által ihletett, Zürichben és Bécsben játszódó történet szenvedélyről, szexualitásról és intellektuális felfedezésről szól.

Kritika


Veszélyes vágy

Freud, Jung és a nő, aki mindkettejükre hatással volt. Keira Knightley a fenekelésre gerjed David Cronenberg filmjében.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Kellan Lutz, a Herkules legendája főszereplője forgatás közben minden jelenet után felüléseket és fekvőtámaszokat nyomott, hogy férfiasabbnak érezze magát, és keményen tudjon a kamerába nézni. Sokszor nap végére több mint ezret csinált a gyakorlatokból.

Tudtad?

Habár Felicity Jones középiskolás tinilányt alakít a Kísértés c. filmben, valójában 28 éves volt a forgatás alatt, a film megjelenésekor pedig 30.

Tudtad?

A Halálos mélység rendezője, Erik Skjoldbjærg a kilencvenes évek végén Álmatlanság címmel remek thrillert készített, amelyből azonos címen Christopher Nolan rendezett hollywoodi újrafeldolgozást Al Pacino főszereplésével.

Tudtad?

A Halálos mélység főszereplője Aksel Hennie a Fejvadászok című thrillerből, Wes Bentley Az éhezők viadalából, Stephen Lang pedig az Avatarból lehet ismerős a magyar nézők számára.

Tudtad?

Michael Fassbender egy pár percre sokkos állapotba került az erőszak-jelenet felvétele után a 12 év rabszolgaság forgatása közben.

Kommentek