Filmek a hangulatodra szabva

Veszélyes vágy

16+ karika
A Dangerous Method

Mesterszám

6.510 6.5 8.0
76 877 vélemény alapján

Szerintem

Az első világháború előestéjén a feltörekvő pszichiáter, Carl Gustav Jung (Michael Fassbender) és mentora, Sigmund Freud (Viggo Mortensen) kapcsolatát megzavarja a szép és problémás tanítvány, Sabina Spielrein (Keira Knightley), akit Jung egy veszélyes kísérletébe is bevont. A hármas életét tovább bonyolítja egy züllött kliens (Vincent Cassel) feltűnése is… - David Cronenberg drámája a modern gondolkodás kiemelkedő alakjainak állít emléket. A valós események által ihletett, Zürichben és Bécsben játszódó történet szenvedélyről, szexualitásról és intellektuális felfedezésről szól.

Kritika


Veszélyes vágy

Freud, Jung és a nő, aki mindkettejükre hatással volt. Keira Knightley a fenekelésre gerjed David Cronenberg filmjében.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Robert M. Sherman bicegését nem kellett eljátszania a Banks úr megmentése c. filmben, ugyanis térden lőtték a II. Világháborúban, amikor egységével a hírhedt Dachau-i koncentrációs tábort segítettek felszabadítani.

Tudtad?

A Galaxis őrzői először a Marvel Super-Heroes Issue 18 képregényfüzetben jelent meg 1969 januárjában.

Tudtad?

2013-ban a Borgman lett az első holland film, ami 38 év után bekerült a cannes-i fesztiválra.

Tudtad?

A Műkincsvadászok bemutatóját eredetileg 2013 decemberére tervezték, még a nagy díjátadók előtt, de George Clooney úgy látta, hogy a speciális effektek még javításra szorulnak, és így nem fognak díjat nyerni. Ezért a stúdió a következő év februárjára halasztotta a premiert.

Tudtad?

Behálózva filmbaki: Claudia nadrágja hirtelen kék farmerről fekete leggings-re változik, amikor találkozik Martinnal a kikötőben.

Kommentek