Filmek a hangulatodra szabva

Visus − A bárka rejtélye

16+ karika
Visus - Expedition Arche Noah

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Vajon milyen látványt nyújthatott Noé bárkája, amikor a puszta kellős közepén állva az özönvizet várta! A bárka hossza háromszáz rőf, a szélessége ötven, a magassága pedig harminc rőf. Isten ezeket a méreteket adta meg Noénak. “Minden élőlényből kettőt vigyél a bárkára, egy hímet és egy nőstényt.” Az a bárka nagyobb lehetett egy modern tengerjáró hajónál. “És feltört a hatalmas, mély vizek összes forrása, és megnyíltak az egek zsilipjei. Negyven nap és negyven éjjel ömlött az eső a földre.” A kutatók emberöltőkön át keresik létezésének bizonyítékait. De vajon jó helyen keresgéltek-e? 1369-ben a Földközi-tengeren Ciprus mellett elsüllyedt egy hajó. A Catherine nevű hajó Pierre de Lusignannak, Ciprus és Örményország királyának zászlaja alatt haladt. A Szentföldről jött, és egy keresztes háborúban zsákmányolt ereklyét hozott a fedélzetén, amit úgy hívtak, hogy az “Isten szeme”. A teremtés és a megsemmisítés, a gyógyítás és a pusztítás, a kezdet és a vég jelképe. A Catherine és titokzatos rakománya a mai napig nem került elő. Napjainkban kezdetét veszi az úgynevezett Bárkaexpedíció. Az Atlantisz expedíciós hajó a Földközi-tengeren, a törökországi Anatólia közelében, fedélzetén a “titkos társasággal” felfedező útjára indul…

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Yesim Ustaoglu, A pokol kapujában rendezőnője az egyik legjelentősebb török rendező. Korábban a Pandora szelencéjével San Sebastianban, az Utazás a napba című alkotásával Berlinben szerepelt és mindkét "A" kategóriás fesztiválon díjazták filmjeit.

Tudtad?

Zac Efron a Dave Francoval folytatott verekedős jelenetnél eltörte a csuklóját a Rossz szomszédság című filmben. A producerek bepánikoltak, és fontolgatni kezdték, miként lehetne a törött csuklót beleilleszteni a sztoriba, de Zac egy instant műtéttel megoldotta a problémát, így másnap már mehetett is tovább a forgatás.

Tudtad?

A Rio 2-ben Eva, Bebel Gilberto karakterét borzasztó, fahangú énekesnek alkották meg, pedig a színésznő valójában rendkívül jó énekesnő, és igen elismert előadóművésznő.

Tudtad?

Lucía Puenzo, A német doktor című film rendezője azután döntötte el, hogy Natalia Oreiro kapja Eva szerepét, miután látta A kis ellenállóban nyújtott alakítását.

Tudtad?

Bár a főszereplők közt szerepel, Jet Li összesen 5 percet játszik a The Expendables – A feláldozhatók 3. című akciófilmben.

Kommentek