Filmek a hangulatodra szabva

A nyomorultak

12+ karika
Les Miserables

Mesterszám

7.910 - 7.9
15 vélemény alapján

Szerintem

Tom Hooper rendezése az azonos című világsikerű musical filmes adaptációja.
A XIX. századi Franciaországban játszódó történet az összetört álmokról, a viszonzatlan szerelemről, a szenvedélyről, az áldozatról és a megváltásról szól – az emberi lélek túlélésének időtlen testamentuma. Jean Valjeant, az egykori fegyencet (Hugh Jackman) évtizedeken át üldözi a könyörtelen Javert felügyelő (Russell Crowe), mert az megszegte a próbaidőre bocsátás előírásait. Amikor Valjean vállalja, hogy gondoskodik Fantine, a tragikus sorsú prostituált leányáról, Cosette-ről (Amanda Seyfried), mindannyiuk életük örökre megváltozik...

Kritika


A nyomorultak

Valószínűleg nincs a világon olyan történet, amelyet ne lehetne áriákba, duettekbe stb. rendezve átírni zenedarabbá.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Herkules című filmet az alkotók bevallottan nem a kritikusok és műértők közönségének készítették.

Tudtad?

Don Diego szerepét Árpa Attila (magyar színész, producer, gyártásvezető, a VV ötletgazdája) alakítja a holland Keanu című kosztümös, történelmi filmben, ami sokszínű munkásságát tekintve is igen meglepő tőle.

Tudtad?

Az eltűnés sorrendjében világpremierje az egyik kiemelt 'A' kategóriás fesztiválon, a Berlinale versenyprogramjában volt, és 2014 áprilisában a rangos amerikai Tribeca Filmfesztiválra is meghívást kapott.

Tudtad?

A nő legtöbb jelenete Sanghajban lett rögzítve. Felismerhető a Pénzügyi Központ és más felhőkarcolók, de ha jobban figyelünk, néhány kínai felirat is látható. Úgy tűnik, Sanghaj úgy néz ki, mint Los Angeles a jövőben.

Tudtad?

A hangtechnikusok 3.5 méter magas, 5.5 méter széles 100 000 wattos hangrendszert vittek a forgatás helyszínére, hogy eredeti, épített környezetben rögzíthessék Godzilla legendás, mindent elsöprő üvöltését.

Kommentek