Filmek a hangulatodra szabva

Elrabolva 2

16+ karika
Taken 2

Mesterszám

6.210 6.3 7.0
225 302 vélemény alapján

Szerintem

Két évvel lánya elrablását követően Brian Mills, a vérprofi ex-CIA ügynök Isztambulba utazik egy biztonsági munka elvégzésre, ahol a Közel-Keleten vakációzó családjával, Kimmel és volt feleségével, Leonore-ral találkozik. Az albán maffia már tudja, hiba volt Brian lányát elrabolni Párizsban: halottaikat gyászolva bosszút esküsznek, a vérprofi ügynökre és családjára ismét lecsapnak.

Nincs vetítési időpont.

Extra tartalmak

Famke Janssen

Famke Beumer Janssen (/ˈfɑːmkə ˈjɑːnsən/) (Amstelveen, Hollandia, 1964 v. 1965. november 5. –) holland színésznő, rendező, forgatókönyvíró és korábbi modell. Főbb szerepei Xenia Onatopp (Aranyszem (1995)), Jean Grey/Főnix (X-Men filmsorozat (2000–től)), Ava Moore (Kés/Alatt) és Lenore Mills (Elrabolva (2008), Elrabolva 2. (2012), Elrabolva 3. (2014)). Rendezőként 2011-ben debütált a Bringing Up Bobby című filmmel. Famke Janssen Amstelveenben (Hollandia) született.[1] Megkapta apja és anyja vezetéknevét is (Beumer és Janssen), amelyből az utóbbit tartotta meg.[2] Nővére Antoinette Beumer rendező, húga Marjolein Beumer színésznő.[3] Janssen holland anyanyelve mellett angolul és franciául beszél. Németet is tanult, de nem fejlesztette.[4] Középiskola után egy évig közgazdaságtant tanult az Amszterdami Egyetemen, amit később élete legidiótább ötletének tartott.[3] Az 1990-es évek elején a Columbia Egyetemre járt írást és irodalmat tanulni.

Famke Janssen

Famke Beumer Janssen was born on November 5, 1964 in Amstelveen, Netherlands, and has two siblings, director 'Antoinette Beumer' (qv) and actress 'Marjolein Beumer' (qv). She studied economics for a year at the University of Amsterdam. Moving to America in 1984, Famke modeled for Chanel in New York City. Later, taking a break from modeling, she majored in writing and literature at Columbia University and studied acting with 'Harold Guskin' (qv). She then went to Los Angeles, California, where she continued to study acting under 'Roy London (I)' (qv). Her first film was the crime drama _Fathers & Sons (1992)_ (qv), where she played the love interest of 'Jeff Goldblum' (qv). Later, she became James Bond's enemy in _GoldenEye (1995)_ (qv) opposite 'Pierce Brosnan' (qv). Famke received strong critical acclaim for her electrifying performance as the femme fatale Xenia Onatopp. Her career has bloomed since then with her starring in such films as _House on Haunted Hill (1999)_ (qv), a reoccurring role on FX's _"Nip/Tuck" (2003)_ (qv) and the blockbuster trilogy _X-Men (2000)_ (qv), _X2 (2003)_ (qv), and _X-Men: The Last Stand (2006)_ (qv).

Leland Orser

Leland Jones Orser (born 1960/1961) is an American actor. Orser is primarily a character actor, and has appeared in small roles in a wide variety of films and television series, including Chief of Surgery Dr. Lucien Dubenko on the television series ER.

Liam Neeson

William John "Liam" Neeson OBE (Ballymena, Észak-Írország, 1952. június 7. –) Oscar-díjra jelölt északír színész. Egyik legismertebb szerepe Oskar Schindler a Schindler listája című filmben. Továbbá szerepelt még olyan sikeres filmekben, mint a Csillagok háborúja I: Baljós árnyak, Narnia krónikái és a Batman: Kezdődik!. Neeson Észak-Írországban, Ballymena-ban született Katherine és Barnard Neeson harmadik gyermekeként. Ő a házaspár egyetlen fiúgyermeke; három lánytestvére van: Elizabeth, Bernadette és Rosaline. Neeson a középiskola elvégzése után a belfasti Queen’s egyetemre járt, ahol fizikát és számítógép-tudományt tanult, de igencsak unta a biflázást, éppen ezért inkább elment dolgozni. Targoncakezelő volt a Guinness sörgyárban, majd idővel sofőr lett. Már akkoriban is érdeklődött a színészet iránt, így néhány évvel később a dublini Abbey Theater tagja lett. A színházban komoly feladatokat kapott, mint például a félkegyelmű Lennie szerepe az Egerek és emberek című John Steinbeck-drámában. 1986-ban Kaliforniában felkeresett egy ügynököt, akinek a közbenjárásával ő lett az egyik lázadó a Bountyn-ban, majd a Lamb című filmben eljátszhatta első főszerepét is.

Luke Grimes

Luke Timothy Grimes (born January 21, 1984) is an American actor. He is best known for his roles in the acclaimed film American Sniper and the Fifty Shades film series.

Maggie Grace

Margaret Grace Denig (1983. szeptember 21.) amerikai színésznő, Maggie Grace néven vált ismertté a Lost – Eltűntek című tévésorozatban, Shannon Rutherford szerepében. Grace az ohioi Columbusban született és nőtt fel három testvér közül a másodikként. 16 évesen édesanyjával Los Angelesbe költözött. 2001-ben kezdte a színészi pályát, első jelentős szerepét a Gazdagok és gyilkosok című tévéfilmben kapta, majd 2003-ban Tom Selleck és Wendy Crewson elidegenedett lányát alakította a A javulás útja című szintén tévében. Feltűnt a Miami helyszínelők, a Döglött akták és több más sorozat egy-egy epizódjában, mígnem megkapta a Lost – Eltűntekben Shannon szerepét, amivel széles körben is ismertté vált neve. 2005-ben készült el első mozifilmje, melyben főszerepet játszhatott, John Carpenter horrorklasszikusának újrája, A köd. A filmben a szintén sorozat-sztár Tom Welling (Smallville) partnere volt. 2005-ben a Maxim magazin Hot 100-as listáján a 27. helyezett lett, míg az FHM A világ 100 legszexibb nője 2005-ben választásán a 44. helyezést érdemelte ki. Híresztelések kaptak szárnyra, miszerint esélyes Kitty Pryde szerepére az X-Men: Az ellenállás vége című filmben, ám Grace egy interjúban elmondta, ezen a felvetésen ő maga lepődött meg a legjobban, ugyanis soha senki nem kereste meg a szereppel kapcsolatban. 2007-ben már két filmben is szerepet kapott; feltűnt A Jane Austen Könyvklubban és a Suburban Girlben, míg a következő évben Liam Neeson elrabolt lányát alakította a Elrabolva című, francia gyártású produkcióban.

Tudtad?

A Bérgavallér azon ritka filmek közé tartozik, amelyekben szerepel Woody Allen, de nem ő volt a rendező.

Tudtad?

Carlo Collodi meséje, a Pinokkió 1881-ben indult hódító útjára, akkor még Egy bábu története címmel jelent meg folytatásos történetként egy gyermekújságban.

Tudtad?

A hetvenes évek amerikai paranoiafilmjeinek (Magánbeszélgetés, A keserű három napja, A mandzsúriai jelölt) hangulatát és stílusát idéző Halálos mélység megtörtént eseményeken alapuló thriller, amely az összeesküvés elméletek kedvelői mellett az óceán mélységétől rettegőknek is garantáltan izgalmas szórakozást kínál.

Tudtad?

Az Országúti bosszú című poszt-apokaliptikus bosszúfilmet a kultikus ausztrál Mad Max ihlette.

Tudtad?

A The Expendables – A feláldozhatók 3. kalózmásolata már három héttel a bemutató előtt felkerült az internetre, 189 ezren töltötték le 24 órán belül a filmet.

Kommentek