Filmek a hangulatodra szabva

Kísérleti egerek vagyunk?

12+ karika
Tous cobayes?

Mesterszám

6.710 6.7 -
29 vélemény alapján

Szerintem

Jean-Paul Jaud filmjei mára már meghatározóak a környezettudatos bio-dokumentumfilmek műfajában. A Vigyázat ehető! - a francia bioforradalom és a Severn, gyermekeink hangja, a környezetszennyezés, a környezettudatosság és az egészséges táplálkozás égető problémájával szembesítette a nézőket. A filmek egyik fő erénye, hogy a gyerekekben is tudatosítja az ökológiai érzékenység, a környezettudatossá válás fontosságát. Újabb filmje a Kísérleti egerek vagyunk? (Tous cobayes?) egy kísérletet mutat be a genetikailag módosított élelmiszerek veszélyeiről. "A földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön."

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Rio 2 Don Rhymer író utolsó filmje tragikus halála előtt.

Tudtad?

A Viharsarok rendezője, Császi Ádám a film forgatókönyvét Szabó Ivánnal közösen jegyzi.

Tudtad?

Kate Winslet már öt hónapos terhes volt, amikor A beavatottat forgatták. Habár csak négy hétig kellett a kamerák előtt lennie, egy idő után a teljes alakos felvételeken iPaddel és mappákkal takarta el egyre növekvő pocakját.

Tudtad?

A hasonmás című film Dosztojevszkij regényén alapszik. Natalie Paige karakterének, Melanie-nak az első szava a forgatókönyvben: "Idióta!", ami Dosztojevszkij egy másik regényének címe.

Tudtad?

A Dinoszauruszok – A Föld urai című film rendezője, Marco Marenghi rendezte az azonos nevű sorozatot 14 évvel ez előtt.

Kommentek