Filmek a hangulatodra szabva

Napos oldal

16+ karika
Silver Linings Playbook

Mesterszám

8.310 7.8 8.4
503 583 vélemény alapján

Szerintem

Pat (Bradley Cooper) elvesztette a házát, az állását, a feleségét. Kénytelen újra a szüleihez (Robert De Niro, Jacki Weaver) költözni, miután nyolc hónapot töltött elmegyógyintézetben. Szeretné rendbe hozni az életét, pozitívan szemlélni a világot és újra összejönni a volt feleségével. Ám a dolgok bonyolultabbá válnak, amikor megismeri Tiffanyt (Jennifer Lawrence), a titokzatos lányt, aki szintén számos problémával küzd. Tiffany felajánlja, hogy segít visszahódítani Pat feleségét, de csak ha cserébe majd ő is megtesz érte valami fontosat. Mikorra egyezségük kezd beteljesülni, meglepődve tapasztalják, hogy közel kerültek egymáshoz. A film 8 Oscar jelölést kapott.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Eredetileg Mila Kunis játszotta volna Jackie Kennedy-t, Liam Neeson pedig Lyndon B. Johnson amerikai elnök szerepét kapta volna A komornyik című filmben.

Tudtad?

Az eltűnés sorrendjében világpremierje az egyik kiemelt 'A' kategóriás fesztiválon, a Berlinale versenyprogramjában volt, és 2014 áprilisában a rangos amerikai Tribeca Filmfesztiválra is meghívást kapott.

Tudtad?

A Philomena c. filmben néhány visszaemlékezés eredeti videókból lett kiválogatva. Van olyan is benne, amit a film kedvéért vettek fel, de olyan is, ami valódi emlék a hölgy igazi fiáról.

Tudtad?

Nem volt se fodrász, se sminkes az Idegen a tónál forgatásán, ugyanis a stábban nem is voltak ilyen tagok!

Tudtad?

Eredetileg Nicole Kidman kapta volna Mrs. H szerepét A nimfomániás című filmben, de különböző konfliktusok miatt kikerült a produkcióból.

Kommentek