Filmek a hangulatodra szabva

Napos oldal

16+ karika
Silver Linings Playbook

Mesterszám

8.310 7.8 8.4
503 583 vélemény alapján

Szerintem

Pat (Bradley Cooper) elvesztette a házát, az állását, a feleségét. Kénytelen újra a szüleihez (Robert De Niro, Jacki Weaver) költözni, miután nyolc hónapot töltött elmegyógyintézetben. Szeretné rendbe hozni az életét, pozitívan szemlélni a világot és újra összejönni a volt feleségével. Ám a dolgok bonyolultabbá válnak, amikor megismeri Tiffanyt (Jennifer Lawrence), a titokzatos lányt, aki szintén számos problémával küzd. Tiffany felajánlja, hogy segít visszahódítani Pat feleségét, de csak ha cserébe majd ő is megtesz érte valami fontosat. Mikorra egyezségük kezd beteljesülni, meglepődve tapasztalják, hogy közel kerültek egymáshoz. A film 8 Oscar jelölést kapott.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Carlo Collodi meséje, a Pinokkió 1881-ben indult hódító útjára, akkor még Egy bábu története címmel jelent meg folytatásos történetként egy gyermekújságban.

Tudtad?

Belgium az Alabama és Monroe című filmmel nevezett hivatalosan A legjobb külföldi film (Foreign Language Film) kategóriában a 2014-es Oscar-díjra.

Tudtad?

Ganxsta Zolee egy képzeletbeli kis közép-ázsiai ország, Taplisztán elnökének szinkronhangját adja a Franciadrazsék, avagy francia Borat robbantani Eiffel-torony! című filmben.

Tudtad?

A Philomena c. filmben néhány visszaemlékezés eredeti videókból lett kiválogatva. Van olyan is benne, amit a film kedvéért vettek fel, de olyan is, ami valódi emlék a hölgy igazi fiáról.

Tudtad?

Robert M. Sherman bicegését nem kellett eljátszania a Banks úr megmentése c. filmben, ugyanis térden lőtték a II. Világháborúban, amikor egységével a hírhedt Dachau-i koncentrációs tábort segítettek felszabadítani.

Kommentek