Filmek a hangulatodra szabva

The Master

16+ karika
The Master

Mesterszám

6.610 7.1 -
98 621 vélemény alapján

Szerintem

Az 1950-es évek elején Freddie Sutton (Joaquin Phoenix), a 2. világháborúból hazatért tengerészgyalogos a leszerelését követően az alkoholhoz fordul, és sehogy sem találja a helyét a mindennapokban. Az élete azonban gyökeresen megváltozik, amikor rábukkan egy újonnan alakult szervezetre, és találkozik annak elhivatott és karizmatikus szellemi vezetőjével, Lancaster Dodd-dal (Philip Seymour Hoffman). A mozgalomnak egyre több követője akad. Köztük van Freddie is, aki érdeklődőből a szervezet tagjává válik, és a kapcsolata Dodd-dal egyre szorosabb lesz...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A lázadás kora: Michael Kohlhaas legendája az ötödik filmfeldolgozás Kohlhaas Mihály életéről. Heinrich von Kleist történelmi tárgyú kisregényéből több mint húsz színpadi feldolgozás is született.

Tudtad?

Ellar Coltrane, a Sráckor főszereplője 7 éves volt a forgatás kezdetekor, mire befejezték a filmet, már a 18. életévét is betöltötte.

Tudtad?

Robert M. Sherman bicegését nem kellett eljátszania a Banks úr megmentése c. filmben, ugyanis térden lőtték a II. Világháborúban, amikor egységével a hírhedt Dachau-i koncentrációs tábort segítettek felszabadítani.

Tudtad?

A The Expendables – A feláldozhatók 3. kalózmásolata már három héttel a bemutató előtt felkerült az internetre, 189 ezren töltötték le 24 órán belül a filmet.

Tudtad?

A háború angyalai c. film 45. percénél az amerikai katona fut a német katona elől, láthatjuk, hogy annak egyenruháján a német zászló meg van fordítva.

Kommentek