Filmek a hangulatodra szabva

Az ártatlanság virágai

12+ karika
Grzeli nateli dgeebi

Mesterszám

5.710 7.8 2.0
5 144 vélemény alapján

Szerintem

1992. Tbiliszi, Grúzia. Zajlik a Szovjetuniótól való elszakadás, fokozódik a feszültség Abbáziával. Az emberek ízlelgetik az újonnan szerzett szabadságot, miközben még nosztalgiával tekintenek szovjet útlevelükre, és nem értik, miért kell fegyveres konfliktust folytatniuk. A kenyérért sorba kell állni, mindennapos az éhezés. Tinédzserek azonban még a legvérzivatarosabb időkben is vannak, bár kétségtelen, a két barátnő, Eka és Nativa jobban örült volna, ha egy más korban, más körülmények közé születik. A hétköznapi nehézségek mellett még a családi konfliktusokkal, iszákos apával is meg kell birkózniuk, így okkal gondolhatják, hogy a felnőtté válás a szokásosnál is nehezebb számukra. Egy olyan országban legalábbis, ahol pisztolyt kapnak a randin ajándékba. Ám a kaukázusi tinédzserlányokat ugyanazok a problémák és témák foglalkoztatják, mint bárhol a világon.

Nincs vetítési időpont.

Extra tartalmak

In Bloom (2013 film)

In Bloom (Georgian: გრძელი ნათელი დღეები; Grdzeli nateli dgheebi) is a 2013 Georgian drama film directed by Nana Ekvtimishvili and Simon Groß. It is a bildungsroman focused on the friendship between two teenage girls in 1992, after the independence from the Soviet Union. The film premiered at the 63rd Berlin International Film Festival, winning the C.I.C.A.E. Prize.[1] It was selected as the Georgian entry for the Best Foreign Language Film at the 86th Academy Awards.[2] Variety defined it as "an intimate drama about two very young woman destined by differences of class and character for very different fates, and also as a portrait of a fascinating period in the country’s social history".[3] The artistic style is influenced by post-communist Romanian cinema, particularly by cameraman Oleg Mutu, who also worked on 4 Months, 3 Weeks and 2 Days (2007).[3]

Grúzia

Grúzia[4] vagy Georgia[5] (grúz nyelven: საქართველო / kiejtése✩ Szakartvelo) állam Délnyugat-Ázsiában, a Fekete-tenger keleti partján. A 3,7 milliós népességű ország demokratikus, félelnöki köztársaság. 1922-től 1991-ig az egykori Szovjetunió egyik tagállama volt, ma az Európa Tanács, a Fekete-tengeri Gazdasági Együttműködés, a Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet, a WTO tagja és integrációra törekszik az Európai Unióval, valamint a NATO-val. A grúz kultúra gazdag és ősi gyökerei háromezer évre nyúlnak vissza az időben. A bor termelése Grúziában a történelem előtti időkben kezdődött, és máig az ország gazdaságának fontos részét képezi. Az ország évezredeken keresztül nagyhatalmak határvidéke volt, a grúz nép mégis fennmaradt, sőt, a 12. század környékén Grúzia maga is regionális nagyhatalmi státuszra tett szert. Lakóinak túlnyomó többsége ortodox keresztény. Északi szomszédja Oroszország, délről Törökország és Örményország, keletről Azerbajdzsán határolja. Területe földrajzi-éghajlati szempontból igen változatos, egyaránt vannak hegyvidéki és szubtrópusi éghajlatú részei.

Tudtad?

Az ártatlanság virágaival kapott hivatalos belépőt Georgia az Oscar gálára "Legjobb külföldi film" kategóriában.

Kommentek