Filmek a hangulatodra szabva

Az Európa-rejtély

12+ karika
Europa Report

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

2061-ben egy magántőkéből finanszírozott űrhajó indul a Jupiter egyik holdjára, az Európára, hogy az élet nyomait kutassa. Az űrhajó egy napkitörés során elveszíti kommunikációs kapcsolatát a Földdel, a legénység azonban úgy dönt, hogy folytatja küldétését. A holdhoz közeledve hőáramlat téríti el az egységet az eredetileg kijelölt leszállási helytől, ezért a csapat a vastagabb jég miatt egyből fúrásba kezd. Emiatt több kisebb rengés rázza meg a holdat és a legénység egyik tagja egy-egy pillanatra felvillanó fényes jelenségre lesz figyelmes. A jeget áttörve szondát küldenek az alattuk elterülő óceánba, ám az megrongálódik. A legénység az erős sugárzás ellenére az eredeti leszállóhely vékonyabb jegén újrakezdi a fúrást. A próbálkozás kudarcai ellenére a tengerbiológus Corrigen (Sharlto Copley) azonosít egy mikroorganizmust, az óceán alatt készült videofelvételeken pedig ismeretlen lényt pillanatnak meg. A küldetést ezzel befejezettnek tekintik, a kommunikációs kapcsolatot helyreállítják és az egység felszállásra készül, azonban a jeget egyre erősödő rengések rázzák. A kapitány úgy dönt, hogy a küldetés során készült felvételeket mielőbb továbbítja a földi irányítóközpontnak...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Jerry Bruckheimer, A Karib-tenger-kalózai, a Bad Boys, a CSI és még számtalan szupersikerű film meg tévésorozat producere ezúttal a Távozz tőlem, Sátán! c. produkciójával bizonyítja, hogy minden műfajból ki tudja hozni a legjobbat.

Tudtad?

Gerard Butler jeleneteit kivágták 300 - A birodalom hajnala című filmből, mert később úgy döntött, hogy nem akar újra Leonidas lenni.

Tudtad?

Christopher Nolan, miután befejezte a A sötét lovag: Felemelkedés című filmjét, szemmel tartotta a Transcendens forgatását, ugyanis meggyőződése volt, hogy ez a produkció lesz Wally Pfister's debütálása rendezőként.

Tudtad?

A komornyik című filmnek 41 jegyzett producere van, valószínűleg ez világrekordnak számít.

Tudtad?

A Lány kilenc parókával Sophie van der Stap azonos című – Magyarországon is megjelent – bestselleréből készült.

Kommentek