Filmek a hangulatodra szabva

Az év csatája

12+ karika
Battle of the Year

Mesterszám

6.110 4.9 8.3
7 626 vélemény alapján

Szerintem

1990 óta minden évben megrendezik a breaktáncos-csapatok világkupáját. A nyaktörő mutatványok, a gyors ritmusok és a testet gyötrő feladatok világában ez a legnagyobb, legkeményebb, legtekintélyesebb viadal.

Itt indul néhány esélytelen srác. Új edzőjük, Derrek (Josh Holloway) elhiteti velük, hogy az embertelenül kemény munka és a mindent félresöprő elszántság akkor is a profik közé emelheti őket, ha látszólag reménytelen a helyzetük. Hiszen a bajnokságra a legnagyobbak jönnek el.

Hőseink ezért mindent bedobnak… és megforgatnak, felemelnek, átfordítanak és magasba dobnak. A versenyzők között pörög Caity Lotz (Lady Gaga, David Guetta és Selena Gomez klipjeinek táncosa), Terrence Jenkins, aki hat éve Amerika legmenőbb klipversenyének házigazdája és Chris Brown! – A film teli van elképesztő táncjelenetekkel, lenyűgözően látványos showelemekkel és világhírű sztártáncosokkal!

amerikai film 2013,
színes zenés film
Hossz: 109 perc
Korhatár: 12 év
Premier: 2013. 11. 28., csütörtök

Szereplők

Stáb

Kritika


Bréktánc-ideológia - Az év csatája kritika

Az agyad eldobod ezektől a brékes hiphop srácoktól - meg az ideológiai lózungtól. Amerika újratöltve, avagy katonai propagandafilm táncban elmesélve.

Nincs vetítési időpont.

Extra tartalmak

Chris Brown (énekes)

Christopher Maurice "Chris" Brown (Tappahannock, Virginia, 1989. május 5. –) amerikai énekes, dalszövegíró, táncos és színész. Joyce Hawkins és Clinton Brown második gyermekeként született. Már nagyon fiatalon kedvelte a zenét, különösen Michael Jacksont és Sam Cooke-t, mert a szülei mindig ezeket hallgatták. Bár 11 éves koráig még nem érdekelte különösebben az éneklés, viszont annál jobban vonzotta a maga a zene és a tánc. Christ véletlenül fedezte fel 13 éves korában egy helyi tehetségkutató ügynök, amikor meghallotta apja benzinkútjánál énekelni. 15 évesen véget vetett tanulmányainak, hogy a zenére tudjon koncentrálni. Ennek érdekében két évre vidékről New Yorkba költözött. A kezdeti szárnypróbálgatások után megjelent első albuma, amely a Chris Brown nevet viselte. Erről az első kislemez, a Run It! három országban is listavezető volt. Következő kislemeze, a Yo (Excuse Me Miss) majdnem akkora sikereket ért el, mint elődje. Harmadik kislemeze 2006-ban debütált, és a Gimme That nevet viselte. Lil Wayne-nel közösen egy remix is készült a dalból, habár eredetileg nem volt rajta a Chris Brown című albumon, később pótolták. Persze nem állt meg itt a kislemezgyártás, Chris nemsokára egy lassú számmal, a Say Goodbye-jal jelentkezett, amely a Step Up c. film betétdalai között is helyet kapott. 2006 júniusában egy DVD-t jelentetett meg, és azután Ne-Yoval indult turnéra. Miután a turnénak vége lett, Chris nekilátott második albuma készítésének. A korong 2007 szeptemberében jelent meg, és az Exclusive nevet viselte. Chris ezután olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Rihanna, Bow Wow, Eva Simons vagy Jordin Sparks. A 2009 decemberében Graffiti címmel került lemeze a boltokba, majd 2011 márciusában a F.A.M.E., mely az 54. Grammy-díjátadón elnyerte a legjobb R&B albumnak járó elismerést. Következő albuma, a Fortune 2012 tavaszán jelenik meg. Egy korábbi kapcsolatából született kislány, Royalty édesapja.

Josh Peck

Joshua Michael ’Josh’ Peck (New York City, New York, USA, 1986. november 10.) amerikai színész, humorista, alkalmi rendező, producer, vlogger.[1] New York Manhattan negyedében született. Születésekor szülei nem voltak házasok. Josht zsidó származású édesanyja, Barbara nevelte fel. Biológiai apját soha nem ismerte. Gyermekkorában asztmával küzdött, ezért sokat ült otthon. Akkor látta azokat a régi sorozatokat, filmeket, amelyek korai karrierjét ihlették. 2017 júniusában feleségül vette kedvesét, Paige O'Brient. 2017-ben youtube csatornát indított és év végére már több mint 2 millió feliratkozója lett, így széles körben ismert vlogger lett, humor kategóriában. Ez ismét beindította filmes karrierjét, sok felkérést ugyan visszautasított, de számos filmben szerepelt ennek ellenére is, noha egyik sem volt főszerep. Nagy álma volt, hogy egyszer híres színész legyen de 2019-ben már inkább a humoristák és a vloggerek világa vonzotta jobban, mint a színészet. Hazánkban nem túl népszerű, az ATM című 2012-es horrorfilmből ismerik többen a nevét. 2019-ben bejelentették, hogy ő fogja játszani Charles Bukowskit, a "Bukowski" című életrajzi filmben, amely meghozhatja neki a várva várt sikert.

Laz Alonso

Born and raised in Washington DC, Laz always knew he wanted to be an actor. He remembers at a very early age entertaining his family by imitating relatives and family friends. He graduated from the prestigious Howard University School of Business, earning a Bachelors Degree in Business Administration with a concentration in marketing. After college, he worked on Wall Street at an investment banking firm. He and several partners eventually started their own marketing business, promoting mainstream products to the trend-setting urban market. Owning and operating his own successful business freed up Laz's time to finally explore his passion for acting. Laz began taking classes in the evening to hone his craft and it didn't take him long to begin landing roles in commercials and videos. From D.C. to New York, Laz feels his upbringing not only taught him how to deal with the school of hard knocks, but also prepared him for his biggest goal, his acting career. He credits the move to NYC as his move into manhood and the city holds many great memories for him. Laz also credits his acting ability to these life experiences, as he is able to bring a little of what he knows or has dealt with into his characters.

Tudtad?

Gary Poulter, aki Wade-et (G-Daawg) alakítja a Joe című filmben, egy hajléktalan, ugyanis a rendező, David Gordon Green szokása, hogy helyi lakosokat toborozzon filmjeibe. Polter néhány hónappal a film befejezte után az utcákon halt meg.

Tudtad?

A Dolma Lányai olyan nők életét mutatja be, akik a régi hagyományok és a mai modern világ kereszteződésében élnek.

Tudtad?

A Monty Python forradalmasította és népszerűvé tette azt a típusú angol abszurd humort, amin azóta már generációk nőttek fel.

Tudtad?

Justin Bieber - Belive című koncertfilmjét nem adták le a kritikusoknak szánt előzetes sajtóvetítésen.

Tudtad?

A Prince Avalanche - Texas hercege forgatása mindössze 16 napot vett igénybe.

Kommentek