Filmek a hangulatodra szabva

Borgman

16+ karika
Borgman

Mesterszám

7.010 6.8 7.0
10 676 vélemény alapján

Szerintem

Az utóbbi évek legsötétebb humorú filmjében a gonosz egyenesen a föld alól érkezik, a csavargó Borgman személyében. Bekopogtat egy holland mintacsalád házának ajtaján, és amikor már puszta megjelenésével képes viszályt szítani a férj és felesége között, rögtön tudja, hogy jó helyen jár.

Kritika


Majdnem olyan, mint egy művészfilm - Borgman kritika

Dekadenciába fordult kultúrkörökben nagy a kereslet Apokalipszisre. A túlságosan jóllakott homo sapiens szeret kényelmes világa pusztulásától rettegni.

Nincs vetítési időpont.

Extra tartalmak

Hollandia

Hollandia (teljes nevén Holland Királyság, hollandul Koninkrijk der Nederlanden) nyugat-európai ország. Délről Belgium, keletről Németország, északnyugat felől az Északi-tenger határolja. A holland közjog különbséget tesz „Hollandia” és a „Hollandiai Királyság” között. A Hollandiai Királyság 4 részből áll: Hollandia, valamint Karib-szigetekhez tartozó Aruba, Curaçao és Sint Maarten. Belgium, Hollandia és Luxemburg szoros regionális együttműködését általában Benelux államok-ként említik. Vízhálózata rendkívül gazdag. Az országba érkező folyók mind az Északi-tengerbe ömlenek. 1928-ban Amszterdamban rendezték a nyári olimpiai játékokat.

Tudtad?

2013-ban a Borgman lett az első holland film, ami 38 év után bekerült a cannes-i fesztiválra.

Tudtad?

A Borgman igen sok fesztiváldíjjal büszkélkedhet, többek között az Athéni Nemzetközi Filmfesztiválon, a Holland Filmfesztiválon, a Sitges Nemzetközi Fantasztikus Filmek Fesztiválján, és a Palicsi Európai Filmfesztiválon zsebelt be díjakat különböző kategóriákban.

Tudtad?

A Borgman Hollandia hivatalos belépője a 2014-es Oscar gálára a legjobb külföldi film kategóriában.

Kommentek