Filmek a hangulatodra szabva

Tűzgyűrű

16+ karika
Pacific Rim

Mesterszám

7.310 7.0 7.1
359 630 vélemény alapján

Szerintem

Az ember mindig félt attól, hogy ellenséges idegenek érkeznek a Földre, de azt hitte, hogy a csillagok közül bukkannak majd elő. Pedig a Csendes-óceán alatt megnyíló kapu volt az, melyen keresztül gonosz óriásszörnyek támadtak, hogy megszerezték világunkat. Az ellenük folytatott háború során milliók haltak meg, az emberiségnek már nincs hátországa és kimerültek a tartalékai. Egy különleges fegyvernek hála a Föld lakói kapnak egy utolsó esélyt, ám még ez is kevés. A seregből elbocsátott pilóta és egy újonc azonban elindít egy régi harci gépezetet, s talán ők fogják megakadályozni az apokalipszist...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Tavaly májusban a cannes-i filmvásáron a Viharsarok című filmet észak-amerikai, angol, francia és lengyel forgalmazók már megvásárolták.

Tudtad?

A hasonmás című film Dosztojevszkij regényén alapszik. Natalie Paige karakterének, Melanie-nak az első szava a forgatókönyvben: "Idióta!", ami Dosztojevszkij egy másik regényének címe.

Tudtad?

Yesim Ustaoglu, A pokol kapujában rendezőnője az egyik legjelentősebb török rendező. Korábban a Pandora szelencéjével San Sebastianban, az Utazás a napba című alkotásával Berlinben szerepelt és mindkét "A" kategóriás fesztiválon díjazták filmjeit.

Tudtad?

A Walesa - A remény embere című filmet a 2014-es Oscar díjátadón jelölték A legjobb külföldi film kategóriában.

Tudtad?

Godzilla a popkultúra részévé vált, története töméntelen folytatást és feldolgozást élt meg, és a képregényektől a videojátékokig számos műfajban kelt új életre. Az egyik filmes feldolgozás a 2014-es Godzilla.

Kommentek