Filmek a hangulatodra szabva

A majmok bolygója: Forradalom

16+ karika
Dawn of the Planet of the Apes

Mesterszám

8.110 7.6 6.9
295 232 vélemény alapján

Szerintem

A majmok az urak. Ők az erősebbek, okosabbak, jobban alkalmazkodók. Tíz évvel az első, szuper-intelligens emberszabásúak megjelenése után, övék a világ, és Caesar a vezetőjük.
Az emberiség mégsem pusztult ki teljesen. Kisebb túlélő csoportjaik bizonytalan, átmeneti békét kötöttek az uralkodó fajjal. Ám a természetes kiválasztódás nem bírja a kompromisszumokat. A béke átmeneti. Előbb-utóbb ki fog törni a csata, amely vagy az embereket vagy a majmokat örökre elsöpri a föld színéről.

Kritika


Példázat az emberről - A majmok bolygója: Forradalom kritika

Az uborkaszezon kellős közepén érkezik az új Majmok bolygója-film, a Forradalom. A franchise újjáélesztése egészen jól sikerült a 2011-es Lázadással, így bizakodóan vártam, hogyan folytatódik a rebellis emberszabásúak története.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Szörny mentőakció a Rainmaker Entertainment első filmje, ami mozikba került, ráadásul 3D-ben.

Tudtad?

A Halálos mélység rendezője, Erik Skjoldbjærg a kilencvenes évek végén Álmatlanság címmel remek thrillert készített, amelyből azonos címen Christopher Nolan rendezett hollywoodi újrafeldolgozást Al Pacino főszereplésével.

Tudtad?

Kezdetben Cate Blanchett-et szánták A futurológiai kongresszus főszerepére.

Tudtad?

Julianne Moore egy interjúban elmondta: Courtney Love és Patti Smith személyét próbálta összegyúrni Maisie tudja c. filmben, ahol ugyanis egyszerre alakít rockszárt és anyukát.

Tudtad?

A Herkules című film forgatókönyve a Herkules: Thrák Háborúk című képregény alapján készült.

Kommentek