Filmek a hangulatodra szabva

A sötét völgy

16+ karika
THE DARK VALLEY

Mesterszám

6.510 - 6.5
2 vélemény alapján

Szerintem

Röviddel a tél beállta előtt titokzatos idegen bukkan fel az Alpok egyik eldugott völgyében. Azt mondja, hogy fényképész Amerikából, és itt szeretne áttelelni, kivárni, míg az utak megint járhatóak lesznek. A néma idedgen érkezése felbolygatja a kis közösség életét, melyet Brenner gazda és a fiai irányítanak. Amikor a havazás elzárja a falut a külvilágtól, tiotokzatos halálesetek borzolják fel a helyiek életét. Rájönnek, hogy az idegen érkezése nem a véletlen műve. Thomas Willmann regényéből.

osztrák film 2014,
színes western
Hossz: 110 perc
Korhatár: 16 év

Szereplők

Stáb

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Hans Petter Moland rendező Az eltűnés sorrendjében c. filmben harmadik alkalommal dolgozik együtt a skandináv film egyik legelismertebb színészével, Stellan Skarsgard-dal (Dogville, Melankólia, A nimfomániás), akinek mások mellett Bruno Ganz az egyik legismertebb színészpartnere a filmben.

Tudtad?

A Csingiling és a kalóztündér már 2013-ban elkészült, de a Disney döntése alapján a szintén akkor készült Repcsik került hamarabb a mozik műsorára.

Tudtad?

Robert M. Sherman bicegését nem kellett eljátszania a Banks úr megmentése c. filmben, ugyanis térden lőtték a II. Világháborúban, amikor egységével a hírhedt Dachau-i koncentrációs tábort segítettek felszabadítani.

Tudtad?

A Pinokkió 2012.-ben készült feldolgozásában a több mint egy évszázados mese visszatért a lehető legközelebb ahhoz, ahonnan kiindult.

Tudtad?

A Mr. Morgan utolsó szerelme 2011 augusztusában történő forgatása helyszínéül szolgált Párizs, Brüsszel, Köln és Bretagne.

Kommentek