Filmek a hangulatodra szabva

Couch Surf

16+ karika
Couch Surf

Mesterszám

5.210 5.7 4.7
58 vélemény alapján

Szerintem

Ha a kanapék mesélni tudnának. Mesélnének egy szobafogságra ítélt gyermeteg férjről, egy terapeuta szorongó pácienséről, egy nőnapi randira készülő lúzerről, egy titokzatos folton elmélkedő neurotikus párról, egy kilomtalanított kanapé régi és új tulajdonosáról, francia hippikről vagy éppen a barátság határait feszegető tinédzserekről. Mert egy kanapén bármi megtörténhet. A Couch surf tíz kanapé és két tucat ember vidám, megható és szellemes története

Kritika


Tíz kicsi kanapé - Couch Surf kritika

Dyga Zsombor legfontosabb munkái, a Tesó és a Köntörfalak, elnyerték mind a kritikusok, mind a nézőközönség tetszését. A szakma is megbecsüli munkásságát, mindkét alkotás díjat nyert a Filmszemlén. Még nagyobb szó, hogy a rendező teljesen amatőrként, lelkes munkával, állami támogatások nélkül érte el mindezt. Legyünk őszinték: ez meg is látszik ezeken a filmeken.

Nincs vetítési időpont.

Extra tartalmak

Gyabronka József

Gyabronka József (Budapest, 1953. május 14. –) Jászai Mari-díjas magyar színművész. Gimnáziumi tanulmányai idején került először kapcsolatba a színészettel. 1969–1971 között szerepelt a Pinceszínházban. 1975-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a Madách Színházhoz szerződött. Még ebben az évben szerepelt először televízióban, Molière: Tudós nők című művéből készült tévéjátékban. A Zsebtévé című gyermekműsorban vált ismertté Móka Miki megformálásával 1977-ben. Első játékfilmje az Égigérő fű című gyermekfilm volt 1979-ben. A Madách Színház után 1991–1993 között Montréalban játszott. 1994–1999 között a győri Nemzeti Színház tagja volt. 1999–2002 között a Bárka Színházban játszott, 2002-2008 között a Krétakör Színház tagja volt. 2008-tól szabadfoglalkozású. 1982-ben házasságot kötött Csanádi Judit díszlettervezővel. Egy fiuk született: Gyabronka Péter (1983).

Hámori Gabriella

Hámori Gabriella (Szarvas, 1978. november 1. –) Jászai Mari-díjas (2007) magyar színésznő. 2001-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Marton Lászlónál tanult. Az egyetemi évek alatt bizonyította tehetségét, a Pesti Színházban szerepelt a Tótékban. Vígszínházban a Bűn és bűnhődésében játszott. 2001–2004 között a Radnóti Színház tagja volt. 2004-től a Vígszínház, majd az Örkény István Színház tagja, amelynek vezető színésznője. 2011-ben kísérletező alkat lévén megpróbált Los Angelesben és Berlinben is érvényesülni, a német fővárosban párjával, Márton Dávid magyar színházi rendezővel élt együtt. Játszott a Márton Dávid rendezte Macbeth című darabban a berlini Volksühne színházban német nyelven. A 2003 óta az egyik legfoglalkoztatottabb magyar filmszínésznő, az országos népszerűséget Bergendi Péter vígjátéka, az Állítsátok meg Terézanyut! hozta el számára, amelyben a főszerepet alakította. Számtalan filmbéli alakítását díjazták itthon és külföldön is. Pályáját statisztaként kezdte. Több amerikai szuperprodukció szerepére is esélyes volt: az Oscar-díjas Danny Boyle elküldte neki a Transz című filmje teljes forgatókönyvét, a Mission: Impossible - Titkos nemzet című filmben pedig a női főszerepre hallgatták meg. Utóbbi szerepet - Tom Cruise partnerét játszva - végül a svéd Rebecca Ferguson alakította.[1] 2012 és 2014 között Berlin és Budapest között ingázott. 2014 tavaszán az Örkény Színházban bemutatásra kerülő Stuart Mária című Schiller-dráma címszerepe miatt tért haza. Első poplemeze Nem örmény népzene címmel 2014 őszén jelent meg. Az albumon szereplő dalok közül számtalan szerzemény szövegét saját maga írta.[2] A "Mindenki mindent akar" című dalt külföldi rádiók is játszották, Paul Smith manchesteri rádiós műsorvezető Through The Curtain Show című rádióműsorában is hallható volt. Professzionális szinten játszik fuvolán. 2015-ben az A-kategóriás 39. Montreali World Filmfesztiválon mutatták be a Vékes Csaba rendezte Ál(l)omás című rövidfilmet, amelyben főszerepet alakít Lázár Kati és Máté Gábor oldalán.[3] Élettársa Juhász Péter (politikus) az Együtt – a Korszakváltók Pártja elnöke. 2017 decemberében született meg közös kislányuk, Lotti.[4][5]

Kanapé

A kanapé háttámlával és kényelmes karokkal ellátott széles, kárpitozott ülőbútor, legalább két személy részére.[1]. Huzata medvebőr, textil, műbőr, valódi bőr, esetleg velúr. Vannak kanapék, melyek úgynevezett fekvőfotellel rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy az ülőfelület egy bizonyos része meg van nyújtva, oda a lábakat lehet föltenni.

Kerekes Vica

Kerekes Vica (Fülek, 1981. március 28. –) szlovákiai magyar színésznő. 1981. március 28-án született a csehszlovákiai Füleken.[1] Eredeti neve Kerekes Éva; Szlovákiában és Csehországban szerepelt Vica Kerekesová, Eva Kerekesová, Eva Vica Kerekésová és Eva Kerekešová néven is.[2] Hét évig élt együtt Vigh Csaba fotóművésszel, akivel később összeházasodott.[3] 2014 decemberében egy cseh bulvárlapnak nyilatkozott először párjáról, Lukáš Musil tetoválóművészről (1984).[4]

Vica Kerekes

Vica Kerekes (nee eva Kerekes) is a citizen of Slovakia and is a Hungarian actress. She was born in Filakovo (Hungarian: Fulek) and is noted for her various roles in Slovakian, Czech and Hungarian films. She is also famous for her performances on stage. "Vica" is a nickname widely used by Hungarians for the name Eva.

Tudtad?

A Couch Surf magyarul gyakran csak "kanapészörfnek" fordított kifejezés, ami arra az életmódra utal, amikor valaki baráttól barátig vándorol, és mindenhol eltölt néhány éjszakát, jellemzően a kanapén.

Tudtad?

Dyga Zsombor, a díjnyertes Köntörfalak rendezője azért döntött az angol filmcím mellett, mert a „couch surf” egyike azoknak a frappáns angol kifejezéseknek, amelyek izgalmasak és pontosak.

Kommentek