Filmek a hangulatodra szabva

Csingiling és a Soharém legendája

6+ karika
Tinker Bell and the Legend of the NeverBeast

Mesterszám

7.210 7.3 7.1
4 357 vélemény alapján

Szerintem

A vidám és tehetséges állattündér, Gida szerint könyveket nem szabad a borítójáról megítélni, ahogy állatokat sem az agyaraik mérete alapján - ezért összebarátkozik a hatalmas és titokzatos lénnyel, a Soharémmel. Míg Csing és a többi tündér kissé aggódva nézik Tündérlak új lakóját, az elit felderítő tündérek úgy döntenek, inkább foglyul ejtik a lényt, mielőtt az elpusztítja az otthonukat. Gida azonban a szívére hallgat és kockáztatja a többiek barátságát, amikor arra kéri őket, segítsenek megmenteni a Soharémet.

amerikai film 2014,
színes animációs film
Hossz: 76 perc
Korhatár: 6 év
Premier: 2015. 02. 05., csütörtök Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáb

Nincs vetítési időpont.

Extra tartalmak

Csingiling (film)

A Csingiling (eredeti cím: Tinker Bell) 2008-ban bemutatott egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amely a Csingiling-sorozat 1. része. A forgatókönyvet Jeffrey M. Howard írta, az animációs filmet Bradley Raymond rendezte, a zenéjét Joel McNeely szerezte, a producere Jeannine Roussel volt. A Walt Disney Pictures, a DisneyToon Studios és a Prana Studios készítette, a Walt Disney Studios Motion Pictures és a Walt Disney Studios Home Entertainment forgalmazta. Argentínában 2008. szeptember 11-én mutatták be a mozikban, Amerikában 2008. október 28-án, Magyarországon 2008. október 31-én adták ki DVD-n.

Tudtad?

A lázadás kora: Michael Kohlhaas legendája főhőséről egy pszichiátriai tünetegyüttest is elneveztek. Kleist híres regényhőse, Kohlhaas Mihály egészen addig a törvénytisztelő polgár mintapéldánya, amíg egy fel nem dolgozott sérelem hatására az egyéni bosszúálláshoz folyamodik.

Tudtad?

A Jack Ryan: Árnyékügynök a 2013. október elsején elhunyt Tom Clancy író és producer utolsó alkotása.

Tudtad?

A Violetta: A koncert 100 perce során a szereplők összesen 180 alkalommal öltöznek át. A főszereplő, Martina Stoessel 9 különböző ruhában jelenik meg a színpadon.

Tudtad?

A Walesa - A remény embere című filmet a 2014-es Oscar díjátadón jelölték A legjobb külföldi film kategóriában.

Tudtad?

Chris Cooper is szerepelt volna A nő néhány jelenetében, ha a végleges verzióból végül ki nem vágják az összeset.

Kommentek