Filmek a hangulatodra szabva

Godzilla

12+ karika
Godzilla

Mesterszám

6.710 6.5 6.5
286 902 vélemény alapján

Szerintem

A világ legismertebb, legfélelmetesebb és persze legnagyobb szörnye újjászületik. A radioaktív szennyeződés teremtette, hősök pusztították el, ám most kiderül: csupán átmenetileg sikerült megszabadulni tőle - a szendergéséből felébredő rém teremtői ellen fordul, és nincs, aki megállítsa. Legfeljebb más szörnyek...

Kritika


A szumó-dínó újra támad - Godzilla kritika

A nagyra nőtt gyíkizé visszatért a mozikba, hogy ismét riogassa Japán után az amerikaiakat. Legutóbb a rosszfiú szerepében támadt, idén azonban szintén gigantikus ellenfeleket kapott, ami a klasszikusabb ”Godzilla, a haver” felállást predesztinálta. Puff Daddy nélkül és a Tűzgyűrű után szabadon.

Vetítések (tv)

Csütörtök
  • Cinemax - 05.23. 21:50
Péntek
  • Cinemax - 05.24. 09:00
Extra tartalmak

Aaron Johnson

Aaron Perry Taylor-Johnson (High Wycombe, Buckinghamshire, 1990. június 13. –) angol televíziós és színpadi színész.[2] 2017-ben Golden Globe-díjjal jutalmazták. Az angliai High Wycombe-ben született. Apja mérnök, anyja háztartásbeli. Nővére Gemma, akivel 2002-ben együtt játszott a Széttéphetetlen kötelék című filmben. Hatévesen kezdett el színjátszással foglalkozni. 1996 és 2008 között szülővárosában, a Jackie Palmer Színművészeti Középiskola járt, dráma és ének szakra.[1] 2009 októberében jegyezte el a fotós-rendezőt, az 1967-es születésű Sam Taylor-Woodot. Kettejük kapcsolata a John Lennon – A fiatal évek (2009) című életrajzi film forgatásakor kezdődött. A filmet Sam rendezte, míg a főszereplőt, a fiatal John Lennont Aaron. 2010-ben megszületett első lányuk, Wylda Rae, majd 2012-ben Romy Hero. 2012. június 21-én – az akkor 22 éves színész – Somersetben feleségül vette a nála jóval idősebb Sam-et. Házasságkötésük után felvette a Taylor-Johnson nevet.[2] Karrierje[szerkesztés] Első munkáját a 2001-es Armadillo című tévésorozatban kapta meg, majd következett első filmes főszerepe a Széttéphetetlen kötelék című családi filmben, ahol nővére mellett Sean Beannel játszhatott együtt. 2003-ban a Londoni csapásban alakította az ifjú Charlie Chaplint, ezt követően néhány sorozatban tűnik fel egy-két epizód szerepéig.[3] 2008-ban A macskám, a családom és a fiúk című tinifilmben Robbie-t, a londoni srácot alakította, aki vidékre költözik családjával és rögtön a lányok kedvencévé válik.[4] Sikerét a 2010-es HA/VER című film hozta meg, ahol Nicolas Cage-dzsel játszott együtt.[5] 2012-ben megkapja Ben szerepét az Oliver Stone rendezte Vadállatokban,[6] majd az Anna Karenina című drámában Vronsky szerepét alakítja Keira Knightley és Jude Law mellett.[7] A Ha/Ver második része 2013 augusztusában került mozikba, ahol továbbra is hozta Dave Lizewski szerepét.[8] Gareth Edwards rendező Ford szerepét osztotta rá a – 2014 májusában mozivászonra kerülő – Godzilla című akciófilmen, mely nem a régi alaptörténetet dolgozza fel újra, hanem egy másik különálló eseménysort.[9]

Aaron Taylor-Johnson

Aaron Perry Johnson is an English actor whose professional work includes performances on stage, television, and in feature films. He began performing at age six. He appeared in films such as _Angus, Thongs and Perfect Snogging (2008)_ (qv) and _The Illusionist (2006)_ (qv), before graduating to starring roles in films such as _Nowhere Boy (2009)_ (qv), in which he played 'John Lennon (I)' (qv), and the superhero movie, _Kick-Ass (2010)_ (qv). His upcoming roles include 'Oliver Stone (I)' (qv)'s _Savages (2012)_ (qv) and _Anna Karenina (2012/I)_ (qv).

Bryan Cranston

Bryan Lee Cranston (Hollywood, 1956. március 7. –) amerikai színész, szinkronszínész, producer, rendező és forgatókönyvíró. Legismertebb televíziós szerepe Walter White volt az AMC Breaking Bad – Totál szívás című drámasorozatában, Hal a Fox Már megint Malcolm, illetve Dr. Tim Whatley az NBC Seinfeld című szituációs komédiájában. Walter White megformálását a kritikusok a televíziózás történelmének legkiemelkedőbb alakításai közt tartják számon. A Breaking Bad sorozattal Cranston négy alkalommal nyerte meg a legjobb férfi főszereplőnek (drámasorozat) járó Primetime Emmy-díjat (2008–2010, 2014), ebből hármat egymást követő években (rajta kívül ezt a teljesítményt csak Bill Cosby érte el az 1960-as években sugárzott I Spy című sorozatban). Miután 2011-ben a Breaking Bad producere lett, két alkalommal a legjobb televíziós drámasorozatnak járó Primetime Emmy-díjat is magáénak tudhatta. White szerepe öt Golden Globe-jelölést is hozott neki, ebből egy alkalommal, 2014-ben ítélték neki a díjat. Screen Actors Guild-díjra kilenc alkalommal jelölték (négy győzelemmel), míg hat Satellite Award-ból négyet kapott meg. A Már megint Malcolm szereplőjeként 2002 és 2006 között három Primetime Emmy-jelölést szerzett, mint legjobb férfi mellékszereplő vígjáték-sorozatban. 2014-ben Tony-díjat kapott a főszereplő Lyndon B. Johnson megformálásáért az All the Way című Broadway-darabban. A szerepet 2016-ban a HBO azonos című, magyarul A végsőkig címmel megjelent tévéfilmes feldolgozásában is elvállalta. 2018-ban Laurence Olivier-díjat nyert a főszereplő Howard Beale-ként a londoni National Theatre-ben játszott Network című darabbal. A 2015-ben bemutatott Trumbo címszerepében ismét kivívta a kritika elismerését és Oscar-díjra jelölték legjobb férfi főszereplő-kategóriában. A színészet mellett Cranston rendezőként jegyez több televíziós epizódot; a Már megint Malcolm hét, a Braking Bad három, a Modern család és az Office egy-egy, valamint a Sneaky Pete tíz epizódját rendezte meg (utóbbi sorozatban David Shore-ral közösen vezető producerként és forgatókönyvíróként is közreműködik). Egyéb, kritikailag elismert filmjei közt található a Ryan közlegény megmentése (1998), A család kicsi kincse (2006), a Drive – Gázt! (2011), Az Argo-akció (2012) és a Godzilla (2014).

Bryan Cranston

Bryan Lee Cranston is an American actor, voice actor, writer and director. He is perhaps best-known for his roles as "Walter White" on the AMC drama series, _"Breaking Bad" (2008)_ (qv), for which he has won four consecutive Outstanding Lead Actor in a Drama Series Emmy Awards, and as "Hal", the father on the Fox situation comedy, _"Malcolm in the Middle" (2000)_ (qv). Other notable roles include "Dr. Tim Whatley" on _"Seinfeld" (1989)_ (qv), Doug Heffernan's neighbor on _"The King of Queens" (1998)_ (qv), astronaut 'Buzz Aldrin' (qv) in _"From the Earth to the Moon" (1998)_ (qv), and Ted Mosby's boss on _"How I Met Your Mother" (2005)_ (qv). Bryan was born in Canoga Park, California, to Audrey Peggy Sell, a radio actress, and Joseph Louis "Joe" Cranston, who was also an actor (and a boxer). His maternal grandparents were German, and his father was of Irish, German, and Austrian descent.

Dinoszauruszok

A Wikifajok tartalmaz Dinoszauruszok témájú rendszertani információt. A Wikimédia Commons tartalmaz Dinoszauruszok témájú médiaállományokat és Dinoszauruszok témájú kategóriát. A dinoszauruszok (Dinosauria) a gerinchúrosok kládjába tartozó ősállatok egy vegyes csoportját jelenti. Változatos méretű (csirke nagyságútól a 30 méteresig terjedő), szárazföldi állatok voltak, melyek 165 millió éven át uralták az egyes ökoszisztémákat. A triász időszakban, mintegy 230 millió éve jelentek meg, és a kréta időszak végén, körülbelül 65,5 millió éve (a kréta–tercier kihalási esemény során) pusztultak ki. A Földön található kövületek összessége (a fosszilis rekord) azt jelzi, hogy a madarak a jura időszak során a theropoda dinoszauruszokból fejlődtek ki. E madarak egy része, köztük a modern madarak ősei túlélték a kréta–tercier eseményt. Emiatt a modern osztályozási rendszerek ezeket az állatokat is a dinoszauruszok egy fajtájának, egyetlen, máig fennmaradt csoportjának tekintik.[1][2] A dinoszauruszok változatos állatcsoportot alkottak. Az őslénykutatók több, mint ötszáz különböző nemet[3] és több mint 1000 fajt azonosítottak,[4] maradványaikat pedig a Föld összes kontinensén megtalálták.[5] A 19. század első felében a tudósközösség nagy része úgy vélte, hogy a dinoszauruszok lomhák, unintelligensek és hideg vérűek lehettek, az 1970-es években azonban a kutatások eredményeként megállapították, hogy aktív, magasabb anyagcsereszintű állatok voltak, melyek a társas kapcsolatokhoz szükséges adaptációkkal is rendelkeztek. Voltak köztük növényevők, húsevők és mindenevők is, egy részük négy lábon, más részük pedig alkalmanként vagy kizárólag két lábon járt. Több fajuknál bonyolult csontváz módosulások, például testpáncél, szarvak vagy fejdíszek alakultak ki. A dinoszauruszokat általánosságban nagy méretűnek tartják, de sokuk ember nagyságú vagy annál kisebb volt. A legtöbb nagy csoportjuk fészeképítő, tojásrakó állatként ismert, ami arra utal, hogy a modern madarakhoz hasonlóan szaporodtak. A dinoszaurusz szót néha tévesen használják olyan őshüllőkre is, mint a pelycosaurusok közé tartozó Dimetrodon, a szárnyas pteroszauruszok, a vízi ichthyoszauruszok, plezioszauruszok és a moszaszauruszok, pedig ezek nem tartoznak a dinoszauruszok közé.[6] Miután a 19. század elején a dinoszauruszok megkövesedett csontjainak mibenlétére fény derült, azok rövidesen világszerte a múzeumok legfőbb látványosságai lettek és a kultúra részévé váltak. Számos sikeres könyvben és filmben szerepelnek, mint például a Jurassic Park (Őslénypark), a média pedig rendszeresen beszámol az új leletekről és hipotézisekről.

Godzilla (2014 film)

Godzilla is a 2014 American monster film directed by Gareth Edwards. The film is a reboot[5] of Toho's Godzilla franchise and is the 30th film in the Godzilla franchise, the first film in Legendary's MonsterVerse, and the second Godzilla film to be completely produced by a Hollywood studio.[Note 1] The film stars Aaron Taylor-Johnson, Ken Watanabe, Elizabeth Olsen, Juliette Binoche, Sally Hawkins, David Strathairn, and Bryan Cranston. The project began as an IMAX short film in 2004 but was transferred to Legendary in 2009 to be redeveloped as a feature film. The film was officially announced in March 2010 and Edwards was announced as the director in January 2011. Principal photography began in March 2013 in the United States and Canada and ended in July 2013. Godzilla was released on May 16, 2014 to generally positive reviews, and was a box office success, grossing $200 million domestically and $529.1 million worldwide. The film's success prompted Toho to produce a reboot of their own and Legendary to proceed with sequels, with Godzilla: King of the Monsters set to be released in 2019 and Godzilla vs. Kong to be released in 2020. ^ "Godzilla | British Board of Film Classification". Bbfc.co.uk. Retrieved May 12, 2014..mw-parser-output cite.citation{font-style:inherit}.mw-parser-output .citation q{quotes:"\"""\"""'""'"}.mw-parser-output .citation .cs1-lock-free a{background:url("//upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/65/Lock-green.svg/9px-Lock-green.svg.png")no-repeat;background-position:right .1em center}.mw-parser-output .citation .cs1-lock-limited a,.mw-parser-output .citation .cs1-lock-registration a{background:url("//upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d6/Lock-gray-alt-2.svg/9px-Lock-gray-alt-2.svg.png")no-repeat;background-position:right .1em center}.mw-parser-output .citation .cs1-lock-subscription a{background:url("//upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/aa/Lock-red-alt-2.svg/9px-Lock-red-alt-2.svg.png")no-repeat;background-position:right .1em center}.mw-parser-output .cs1-subscription,.mw-parser-output .cs1-registration{color:#555}.mw-parser-output .cs1-subscription span,.mw-parser-output .cs1-registration span{border-bottom:1px dotted;cursor:help}.mw-parser-output .cs1-ws-icon a{background:url("//upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4c/Wikisource-logo.svg/12px-Wikisource-logo.svg.png")no-repeat;background-position:right .1em center}.mw-parser-output code.cs1-code{color:inherit;background:inherit;border:inherit;padding:inherit}.mw-parser-output .cs1-hidden-error{display:none;font-size:100%}.mw-parser-output .cs1-visible-error{font-size:100%}.mw-parser-output .cs1-maint{display:none;color:#33aa33;margin-left:0.3em}.mw-parser-output .cs1-subscription,.mw-parser-output .cs1-registration,.mw-parser-output .cs1-format{font-size:95%}.mw-parser-output .cs1-kern-left,.mw-parser-output .cs1-kern-wl-left{padding-left:0.2em}.mw-parser-output .cs1-kern-right,.mw-parser-output .cs1-kern-wl-right{padding-right:0.2em} ^ "Film Review: 'Godzilla'". Variety. A Warner Bros. release presented with Legendary Pictures of a Legendary Pictures production. ^ "Godzilla". Screen International. Retrieved May 16, 2014. ^ a b "Godzilla (2014)". Box Office Mojo. Retrieved September 10, 2016. ^ Saperstein, Pat (May 6, 2014). "60 Years of Godzilla: Highlights From Monster's 29-Film Career". Variety. Retrieved February 26, 2018. ^ Kalat 2010, p. 25. Cite error: There are <ref group=Note> tags on this page, but the references will not show without a {{reflist|group=Note}} template (see the help page).

Vatanabe Ken

Vatanabe Ken (渡辺 謙, nyugaton Ken Watanabe) (1959. október 21.) Oscar-és Golden Globe-díjra jelölt japán színházi, televíziós és filmszínész. A lázadó szamuráj vezetőt alakította Az utolsó szamuráj című filmben. Szerepelt az Egy gésa emlékiratai című regényből készült 2005-ös mozifilmben is, s főszerepet játszott a Levelek Ivo Dzsimáról című Clint Eastwood-produkcióban. Vatanabe Kenszaku néven látta meg a napvilágot Koidében (ma Uonuma), Japán középső részén. Anyjától általános ismereteket, apjától a kalligráfiát tanulta. Miután 1978-ban befejezte a középiskolát, Tokióba költözött, hogy színésznek álljon. Első komoly sikerét az En színtársulattal aratta, ahol a hős szerepét játszotta a Simodani mannencsó monogatari című darabban. Alakítása komoly visszhangra talált a kritikusok és a nagyközönség körében. A televízióban először 1982-ben tűnt fel, s első filmszerepét 1984-ben kapta. Híres szamurájszerepeiről, melyek közül a legismertebb az 1987-es, ötvenrészes Dokuganrjú Maszamune (Maszamune, az egyszemű sárkány) című drámasorozat. 1989-ben, a Ten to csi to (A menny és a Föld) forgatása közben akut myeloid leukémiát állapítottak meg nála. A kemoterápiás kezelések mellett is folytatta a munkát, állapota azonban 1994-ben ismét megromlott, s lábadozása után végül 1998-ban tért vissza. Vatanabe, a régi japán szokást követve, minden pénzügyét feleségére bízta. 2001-ben egy sajtókonferencián bejelentette, hogy súlyos adósságai miatt 170 millió jent érő otthonát lefoglalták. Első feleségétől, Jumikótól 2005 áprilisában vált el, házasságukban két gyermekük, egy fiuk és egy lányuk született. 2005 decemberében vette feleségül Minami Kahót, aki szintén színészként tevékenykedik. 2002-ben otthagyta az En színtársulatot, és csatlakozott a K-Dash ügynökséghez.

Ken Watanabe (I)

Both of Ken Watanabe's parents were teachers: his mother taught general education and his dad taught calligraphy. He became interested in acting at the age of 24 when a director of England's National Theatre Company, where he was studying, told him that acting was his special gift. Ken is mostly known in Japan for playing samurais. He incorporates the samurai's values in his daily life by not amassing too many material possessions and by living his life with honor, pride and discipline. _The Last Samurai (2003)_ (qv), the film that introduced him to Western audiences, was his fourth film released in 2003, and he has also starred in roles as a gangster, a businessmen and a general. Ken is currently separated from his wife and has two children, a daughter who is working as a model and one son. Ken Watanabe was born on October 21, 1959 in Niigata Prefecture, Japan. In 1978, he moved to Tokyo to pursue his career as an actor. He drew the attention of the critics when 'Yukio Ninagawa' (qv), a famous Japanese director, chose him for the lead role in one of his plays even though Ken was still an acting student. He made his first TV appearance in 1982 but his real career breakthrough came when he was chosen to play the lead in the Japanese national TV drama series called "Dokugan ryu Masamune"; he played a samurai leader hero, that made him a household name in Japan. In 1989, when he was shooting a movie in Canada, he collapsed because of Leukemia. He made a miraculous comeback and, in 2003, _The Last Samurai (2003)_ (qv), where he co-starred with 'Tom Cruise' (qv), pushed him to a center stage of Hollywood. "The Last Samurai" is his 15th movie. He is a fanatic fan of Hanshin Tigers (Japanese professional baseball team) and Kobe Steel rugby team. He loves noodles.

Tudtad?

Godzilla még sosem volt ilyen nagy, mint a 2014-es feldolgozásban: ezúttal 108.2 méter magas.

Tudtad?

Az MPC CGI-szakemberei 6 hónapon át dolgoztak Godzilla pikkelyeinek teljes és részletes kialakításán.

Tudtad?

Godzilla a popkultúra részévé vált, története töméntelen folytatást és feldolgozást élt meg, és a képregényektől a videojátékokig számos műfajban kelt új életre. Az egyik filmes feldolgozás a 2014-es Godzilla.

Tudtad?

A Godzilla c. filmben a szörny tappancsa legszélesebb pontján 17.66 méter.

Tudtad?

A Szörny mentőakcióban ahol Scorch ráírja a nevét a padlóra, rajta kívül rengeteg kitalált karakter autogramja volt látható, pl. : ALF (1986), Bender, E.T., EVA, Godzilla (1954), Goku, Kal-El, Mulder, Tinkey Winkey, Venom, Wall-E és Zaphod Beeblebrox.

Tudtad?

A hangtechnikusok 3.5 méter magas, 5.5 méter széles 100 000 wattos hangrendszert vittek a forgatás helyszínére, hogy eredeti, épített környezetben rögzíthessék Godzilla legendás, mindent elsöprő üvöltését.

Tudtad?

Ha a Godzilla filmhez a digitális trükköket egyetlen komputeren számították volna ki, akkor azok 445 év alatt készültek volna el: vagyis egy reneszánsz CGI-szakembernek 1570-ben kellett volna megnyomni a “render” gombot.

Tudtad?

Godzilla taraja a feje búbjától a farka hegyéig 89 hegyes részből áll.

Kommentek