Filmek a hangulatodra szabva

Országúti bosszú

16+ karika
The Rover

Mesterszám

6.210 6.4 6.0
31 883 vélemény alapján

Szerintem

Tíz évvel a világgazdaság összeomlása után egy ex-katona magányosan rója az utakat autójával. Egy nap betér egy út menti csehóba, majd arra lesz figyelmes, hogy elkötik a kint parkoló járgányát. Nem az értékről, hanem az elvről van szó: a kalandor nem tűri, hogy lopjanak tőle. Üldözőbe veszi az őt megrövidítő bűnözőket, és bár mindössze a saját autóját szeretné visszaszerezni, miután ezt szép szóval nem éri el, kíméletlen bosszúba kezd. Ebben váratlanul a segítségére lesz a banda egy rablás során megsérült és hátrahagyott tagja, a sótlan és szellemileg kissé visszamaradott Rey, akivel furcsa párost formálnak a bosszúhadjárat során.

Kritika


Lapos, mint a filmbéli táj - Országúti bosszú kritika

David Michod második nagyjátékfilmje a semmi közepén játszódik, és a semmi közepére is érkezett a hazai mozikínálatot tekintve. A forgalmazó Robert Pattinson sármjára alapozva próbálkozik az uborkaszezonban, ráadásnak pedig itt van Guy Pearce is.

Nincs vetítési időpont.

Extra tartalmak

Guy Pearce

Guy Edward Pearce (született 1967. október 5.) angol születésű ausztrál színész és zenész. Ismertebb filmszerepei – Memento (2000), A király beszéde (2010), Prometheus (2012) és a Vasember 3. (2013). Ő is szerepelt Mike Young ausztrál televíziós sorozatában, a szomszédokban, amelyért Emmy-díjat és jelölést kapott.

Robert Pattinson

Robert Thomas Pattinson[3] (London, 1986. május 13.[4]) brit színész, modell, zenész, producer.[5] Az egyik legismertebb brit színésszé vált Hollywoodban és a világ legszexisebb színészei között is emlegetik.[6] Leginkább Edward Cullen vámpír megformálásáról ismert az Alkonyat és az Alkonyat – Újhold című filmekben, melyek Stephenie Meyer azonos című regényei alapján készültek. Az Alkonyat-sorozat előtt a Harry Potter és a Tűz Serlege című filmből volt ismert, mint Cedric Diggory.[7][8][9]

Robert Pattinson

Robert Douglas Thomas Pattinson was born May 13, 1986 in London, England, to Clare (Charlton), who worked at a modeling agency, and Richard Pattinson, a vintage car importer. He enjoys music and plays both the guitar and piano. When Robert was fifteen, he started acting in amateur plays with the Barnes Theatre Company. Afterward, he took screen role like _Ring of the Nibelungs (2004) (TV)_ (qv) (Kingdom of Twilight) as Giselher. In 2003, Robert took on the role of Cedric Diggory in _Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)_ (qv). He got his role a week later after meeting 'Mike Newell (I)' (qv) in late 2003. He has since been cast as Edward Cullen in the highly-anticipated film, _Twilight (2008/I)_ (qv). His music will also be heard in the film. Additionally, Robert has completed upcoming roles as 'Salvador Dalí' (qv) in _Little Ashes (2008)_ (qv) and Art in _How to Be (2008)_ (qv).

Tudtad?

Az Országúti bosszú című poszt-apokaliptikus bosszúfilmet a kultikus ausztrál Mad Max ihlette.

Tudtad?

David Michôd rendező Eric karakterét kifejezetten Guy Pearce színészre írta az Országúti bosszú című filmben.

Kommentek