Filmek a hangulatodra szabva

Repcsik: A mentőalakulat

6+ karika
Planes: Fire & Rescue

Mesterszám

5.810 5.9 5.7
11 501 vélemény alapján

Szerintem

Rozsdás, az egyszerű kisvárosi permetezőgépből lett repülőbajnok visszatér. Miután kiderül, hogy motorjában elöregedett az egyik alkatrész, veszélybe kerül a versenyzői karrierje. Egy kisebb baleset után pedig ráébred, hogy új tapasztalatokat kell szereznie, ezért légi mentőnek áll.
Rozsdást a veterán mentőhelikopter, Penge erdőőr veszi a "szárnyai alá", hogy légi tűzoltót faragjon belőle. Ebben segítségére vannak a csapattársak: Rigó, a romantikus lelkű oltógép, a komor és bölcs Szélvihar, valamint a mindig serény, buldózerekből és markológépekből álló Lánglovagok oltóbrigád. Rozsdásnak azonban hamar rá kell jönnie, hogy a versenyzés csillogó világa után a tűzoltók életében jóval kevesebb szerep jut a rivaldafénynek és sokkal több a kemény, sokszor önfeláldozó munkának. Frissen szerzett tudására pedig nagy szüksége lesz, amikor a Dugattyúcsúcs Nemzeti Park lángba borul...

amerikai film 2014,
színes animációs film
Hossz: 92 perc
Korhatár: 6 év
Premier: 2014. 07. 17., csütörtök Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáb

Kritika


Közösségi oltás - Repcsik: A mentőalakulat kritika

Ahhoz képest, hogy fémdarabok a főszereplői, meglepően emberi történet bontakozik ki a repülős rajzfilm folytatásában.

Vetítések (tv)

Szombat
  • Film Now - 06.29. 10:40
Vasárnap
  • Film Now - 06.30. 05:05
Szombat
  • Film Now - 07.13. 09:15
Vasárnap
  • Film Now - 07.14. 05:20

Tudtad?

Az FC Barcelona a világ legsikeresebb és legnépszerűbb futballklubja. A sikerek megalapozásában kiváló magyar játékosoknak is kulcsszerepe volt. A Magyarok a Barcáért című film a Barcelona magyar hőseit mutatja be nem mindennapi módon.

Tudtad?

A Walesa - A remény embere című filmet a 2014-es Oscar díjátadón jelölték A legjobb külföldi film kategóriában.

Tudtad?

Az eltűnés sorrendjében világpremierje az egyik kiemelt 'A' kategóriás fesztiválon, a Berlinale versenyprogramjában volt, és 2014 áprilisában a rangos amerikai Tribeca Filmfesztiválra is meghívást kapott.

Tudtad?

A Filmalap a Viharsarok forgatókönyvének fejlesztését 2,6 millió, a film gyártását pedig 60 millió forinttal támogatta.

Tudtad?

A Műkincsvadászok bemutatóját eredetileg 2013 decemberére tervezték, még a nagy díjátadók előtt, de George Clooney úgy látta, hogy a speciális effektek még javításra szorulnak, és így nem fognak díjat nyerni. Ezért a stúdió a következő év februárjára halasztotta a premiert.

Kommentek