Filmek a hangulatodra szabva

Rio 2

6+ karika
Rio 2

Mesterszám

6.110 6.4 5.7
53 869 vélemény alapján

Szerintem

A Rio folytatásában Azúr és Csili, a kék arapapagájok boldogan élnek Rio de Janeiróban három fiókájukkal. Csili szerint a kicsiknek hasznára válna, ha belekóstolnának az igazi madáréletbe, például egy családi kalandtúrán az Amazonas vadonjában. Búcsút intenek kényelmes fészküknek, és útra kelnek. A városhoz szokott családfő nehezen boldogul a dzsungelben, ráadásul találkoznak Csili elveszettnek hitt apjával. Az após örül, hogy ismét teljes a család, de kritikus szemmel figyeli esetlen vejét. Azúr próbál beilleszkedni, de aggódik, hogy a vadon hívó szava miatt elveszítheti családját. És feltűnik régi ellenségük, Nigel, a bosszúvágyó kakadu is.

amerikai film 2014,
színes animációs film
Hossz: 101 perc
Korhatár: 6 év
Premier: 2014. 04. 10., csütörtök Forgalmazó: InterCom

Stáb

Kritika


Apádra ütök a dzsungel mélyén - Rio 2. kritika

A Rio 2. részében minden nagyon szép - és minden nagyon amerikai.

Vetítések (tv)

Péntek
  • HBO - 05.24. 15:50
Szerda
  • HBO - 05.29. 10:40
Péntek
  • HBO 2 - 06.07. 19:30
Extra tartalmak

Amazonas

A dél-amerikai Amazonas folyó (spanyolul: Río Amazonas, portugálul: Rio Amazonas) A legbővizűbb és egyben a második leghosszabb (más mérések alapján a leghosszabb) folyó a maga csaknem 7000 kilométeres hosszával (a legbátrabb becslések alapján hossza 6992 km). Az Amazonason több víz folyik le, mint a Mississippin, a Níluson és a Jangcén együttvéve. A vízgyűjtő területe is ennek a folyónak a legnagyobb: 7 180 000 km² – ez Dél-Amerika területének 40%-a. Az Atlanti-óceánba ömlő édesvíz mennyisége átlagosan mintegy 110 000 m³/s, az esős évszakban 184 000 m³/s; a világ óceánjaiba ömlő édesvíz mennyiségének egyötöde. Torkolatának környékén a víz iható még ott is, ahol a tengerről a szárazföld már nem is látszik, és a tenger sótartalma még a parttól 150 kilométerre is jelentősen kisebb a szokásosnál. A folyó óceánjárókkal még Iquitosnál, a tengertől 3700 kilométerre is hajózható, kisebb hajók még további 780 km-t mehetnek felfelé.

Jesse Eisenberg

Jesse Adam Eisenberg (Amerikai Egyesült Államok, New York, Queens, 1983. október 5.) amerikai színész. Legismertebb szerepe A közösségi háló című filmben volt, ahol az internet-milliárdos Mark Zuckerberget alakította. Amy és Barry Eisenberg gyermekeként született. Édesanyja bohócként, édesapja tanárként dolgozott.[1][2] Két testvére van, Halie Katie gyerekszínész és Kerri.[3] A család ukrajnai és lengyel zsidó felmenőkkel rendelkezik.[4][5] Jesse folyékonyan beszéli a lengyel nyelvet és rendszeresen tesz látogatást Lengyelországba.[6] Nyolcéves korától dobol. Beiratkozott és fel is vették a New York-i Egyetemre, de egy filmszerep miatt nem kezdte el a szemesztert.[7][8]

Jesse Eisenberg

Jesse Adam Eisenberg was born in Queens, New York, and raised in New Jersey. His mother, Amy (Fishman), is a professional clown, performing at children's birthday parties. His father, Barry Eisenberg, ran a hospital before moving on to become a college professor. He has two sisters, Kerri and 'Hallie Kate Eisenberg' (qv), who was a popular child star. He attended East Brunswick High School, but he didn't really enjoy school. From age 10, he performed in children's theater. Jesse had his first professional role in an off-Broadway play, "The Gathering". His first television role came in 1999 with _"Get Real" (1999)_ (qv), but the show was canceled in 2000. In his senior year of high school, he landed his first film role in _Roger Dodger (2002)_ (qv). He won an award for "Most Promising New Actor" at the San Diego film festival. Jesse attended the New School University, New York, where he was a liberal arts major, with a focus on Democracy and Cultural Pluralism. His breakthrough role came in _Zombieland (2009)_ (qv). In 2010, he was nominated for Best Actor at the Golden Globes and Academy Awards for his role of Facebook's creator, 'Mark Zuckerberg' (qv), in the film, _The Social Network (2010)_ (qv).

Papagájfélék

A Wikifajok tartalmaz Papagájfélék témájú rendszertani információt. A Wikimédia Commons tartalmaz Papagájfélék témájú médiaállományokat és Papagájfélék témájú kategóriát. A papagájfélék (Psittacidae) a madarak osztályának papagájalakúak (Psittaciformes) rendjébe tartozó egyik család. A család mérete nem minden rendszertani felfogás szerint azonos, egyesek alcsaládként ide sorolják a lórikat és a kakadukat is, mások ezeket külön családoknak tekintik. Ez utóbbi álláspont szerint 10 alcsalád, 83 nem és 366 faj tartozik a családba. Nevezetesek intelligenciájukról: 2008-ban például egy tokiói arapapagáj tett szert hírnévre azzal, hogy fél perc alatt szétszed egy ördöglakatot;[1] beszédtevékenységük messze túlmutat a puszta ismétlésen: olykor összetett kérdések megválaszolására is képesek.[2] Díszállatként minden fajból szívesen tartják őket, kétségkívül az egyik legnépszerűbb és legismertebb madárcsalád a világon.

Rio 2

Átirányítás ide:

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro (jelentése: január folyója) Brazília második legnagyobb városa, az azonos nevű, Rio de Janeiro állam fővárosa. 1960-ig Brazília fővárosa, a 19. századig a brazil császárok koronázóvárosa. Röviden csak Rio, híres a szambáról, illetve a hotelekkel körbevett Copacabana, Ipanema, és Leblon nevezetű tengerpartjairól. Különösen ismert az évente megrendezett Karneváljáról, a tengerpart melletti jellegzetes morró Cukorsüveg-hegyről, a Maracanã Stadionról és a hatalmas méretű Megváltó Krisztus-szoborról, ami a másik morró, a Corcovado-hegy tetején található. A városban található a Föld harmadik legnagyobb lakott területen belüli erdeje is, a Tijuca-erdő. A város kivételes természeti környezetével és szépségével a UNESCO világörökségének része, Rio de Janeiro kultúrtája (Paisagem cultural da Rio, hivatalos nevén Paisagens Cariocas Entre A Montanha e O Mar) néven.[2] 2016-ban itt rendezték a nyári olimpiát.[3]

Tudtad?

A Rio 2-ben Eva, Bebel Gilberto karakterét borzasztó, fahangú énekesnek alkották meg, pedig a színésznő valójában rendkívül jó énekesnő, és igen elismert előadóművésznő.

Tudtad?

A Rio 2 Don Rhymer író utolsó filmje tragikus halála előtt.

Kommentek