Filmek a hangulatodra szabva

Swing

12+ karika
Swing

Mesterszám

6.610 6.0 7.1
487 vélemény alapján

Szerintem

Három elkeseredett, különböző korú nőt egy esős éjszakán egymás mellé sodor az élet, akiket aztán egy kiöregedett dizőz felkarol és létrehozza velük élete utolsó nagy művét a Swing Angels nevű énekes haknizenekart. A lányok az ötvenes évek női trióinak stílusában egy transzvesztita bártulajdonos és egy hakniszervező menedzser segítségével körbeturnézzák a Balatont.

Kritika


Így kell jó közönségfilmet csinálni itthon - Swing kritika

A Swing című új magyar vígjáték felvezetése mindent megtesz azért, hogy utálja az ember a filmet. Rossz a cím, borzasztó a reklám, kiábrándító a plakát, de ha a néző a külsőségek után mégis úgy dönt, megnézi a mozit: jól jár. A Swing három különböző korú nő tipródásáról szól, akik különféle élethelyzetekben a mindennapi boldogulás mellett életük álmát, az éneklést kívánják űzni, a film valójában jóval több mondanivalót rejt ennél. Kritika.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Halálos mélységben Aksel Hennie (Petter) autóbalesete nem egészen úgy volt leírva a forgatókönyvben, ahogy végül történt: A Jeep azért borult fel, mert a színész túl éles kanyart vett vele. Bizony, nem egy kaszkadőr borult.

Tudtad?

A Galaxis őrzői először a Marvel Super-Heroes Issue 18 képregényfüzetben jelent meg 1969 januárjában.

Tudtad?

A Sráckor című film munkacíme eredetileg 12 év volt, a rendező a közben megjelent Oscar-díjat nyert 12 év rabszolgaság miatt változtatta meg a címét.

Tudtad?

A Llewyn Davis világa rendezői, a négyszeres Oscar-díjas Joel és Ethan Coen napjaink legelismertebb amerikai alkotópárosa, akiknek mostani remeklése tavaly a cannes-i versenyprogramban volt először látható, és a Steven Spielberg vezette zsűri a zsűri nagydíját ítélte oda a filmnek.

Tudtad?

A Franciadrazsék, avagy francia Borat robbantani Eiffel-torony! című filmet a mozikban a "francia Boratként" is emlegetik, mivel a „Borat” legjobb pillanatait idézi, némi franciás sármmal.

Kommentek