Filmek a hangulatodra szabva

Tetemre hívás

12+ karika
 

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Arany János balladájának modernizált átirata.
A tetemre hívás réges-régi magyar eljárás, mellyel a gyilkost akarták kinyomozni. Az erdélyi országgyűlés, mint kereszténységhez méltatlan dolgot többször is megszüntette, ám a magyar nép tudatában még évszázadokkal később is élt, történetek, mesék keringtek róla. Arany János életének alkonyán, a Kapcsos könyvben írt balladák között jegyzi le ezt a művét, mely a bűn és bűnhődés folyamatát járja körül. Madarász Isti rendező-forgatókönyvíró a mai korba helyezte át a történetet.
200 éve születet nagy költőnk, Arany János emlékére sugározza a közmédia az alkotást.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Tilda Swinton órákat ült a sminkszékben, hogy eljátszhassa a 84 éves Madame D.-t A Grand Budapest Hotel című filmben.

Tudtad?

A lázadás kora: Michael Kohlhaas legendája főhőséről egy pszichiátriai tünetegyüttest is elneveztek. Kleist híres regényhőse, Kohlhaas Mihály egészen addig a törvénytisztelő polgár mintapéldánya, amíg egy fel nem dolgozott sérelem hatására az egyéni bosszúálláshoz folyamodik.

Tudtad?

Orlando Bloom a való életben két évvel idősebb, mint filmbeli apja, Lee Pace, aki Thranduil királyt játssza A hobbit: Smaug pusztasága című moziban.

Tudtad?

Darren Aronofsky rendező gyermekkora óta rajong Noé karakteréért és történetéért.

Tudtad?

A Galaxis őrzői című Marvel képregényadaptációban Groot eredeti hangját Vin Diesel, Rocket hangját pedig Bradley Cooper adta a produkcióhoz.

Kommentek