Filmek a hangulatodra szabva

Veszélyzóna

16+ karika
Brick Mansions

Mesterszám

5.910 5.7 6.8
29 784 vélemény alapján

Szerintem

Damien Collier (Paul Walker), a detroiti rendőr megbízatást kap, hogy épüljön be egy bandába. Az akcióhoz társat is kap maga mellé Lino (David Belle) személyében, aki a sittet is megjárta már, és otthonosan mozog a szabadlábon lévő bűnözők között is. A furcsa páros megpróbálja kimenekíteni Lino barátnőjét egy drogbáró karmai közül, aki aljas tervet eszelt ki a város elpusztítására.

Kritika


Nem csak Paul Walker miatt érdemes - Veszélyzóna kritika

2005-ben nagy sikert ért el a B13 – A bűnös negyed. Kilenc évvel később pedig itt az angolszász remake, az azóta sajnálatosan elhalálozott Paul Walkerrel.

Vetítések (tv)

Péntek
  • Film + HD - 05.31. 14:45
Hétfő
  • Film+ - 06.03. 03:15
Extra tartalmak

David Belle

David Belle (Fécamp, 1973. április 29. –) francia kaszkadőr, színész, testnevelő. Apja Raymond Belle, és bátyja Jeff Belle magasan képzett mentők a francia katonai tűzoltóságnál. Az 1980-as évek vége felé David megalkotta a Parkour elnevezésű utcai extrém sportot. A Parkour tulajdonképpen akrobatikus mozgás, ugrálás az utcákon, parkokban, házakon. Két akciófilm készült, amelyeknek David a főszereplője: B13, majd a folytatás B13 Ultimatum. David megtanulta - mint apja, Raymond a volt vietnámi katona - a Méthode Naturelle, művészeti mozgást, amelyben az ember együtt mozog a természet akadályaival és a környezetével. David több francia tv-sorozatban játszott. A legtöbbet a Nike reklámjaiban szerepelt, a BBC-nek, a Nissannak és a Canonnak is dolgozott, de elvállalt színészi és kaszkadőr produkciókat is, mint például a Bíbor folyók 2, az Apokalipszis angyalai és A szállító. Legnagyobb szerepét Pierre Morel filmjében, a B13-ban játszotta Cyril Raffaelli oldalán. Folytatását a B13 Ultimatumot 2009-ben ismét Cyril Raffaelli mellett alakította. Úgy tekintik, mint az egyik legjobb traceurt, magyarul "űző". 2005-ben megalapította a Parkour Worldwide Association-t (PAWA).

Parkour

A parkour olyan extrém sport, amelyben akadályokon keresztül jutunk el minél effektívebben (gyorsan, kevés energia befektetéssel) egyik helyről a másikra. Ezen alapvetéshez látványelemeket (pl. hátraszaltó) hozzáadva kapjuk a freerunning-ot. A parkour kialakulásának időszakát nagyon nehéz meghatározni, egyáltalán két időpont közé szorítani. Nem is lehet, hiszen alapjában véve mióta felegyenesedett az ember és két lábon jár, szüksége van futásra, bizonyos, a parkourban is felfedezhető mozgáskultúrai elemekre. Például vadászat közben a napi betevőért folytatott harc során szó szerint árkon-bokron üldöznie kellett a prédát. Ezt az elvet vallotta a modern korban egy Georges Hébert nevű francia férfi, aki „feltalálta” a parkour „ősét” azzal, hogy egy „Natural Method” nevezetű mozgáskultúrát fejlesztett ki. Magyarra fordítva a név lényegében azt jelenti, hogy „Harmóniában lenni a természettel”, ami arra utal, hogy ahhoz, hogy valaki sikeresen űzze ezt a „sportágat”, nem csak látnia, felfognia kell a terepet, hanem némi kreativitással is rendelkeznie kell. A Natural Method összefoglalja a sportág alapjait. Georges Hébert az első világháború alatt volt katona, és egy Afrikában tett látogatás adta az ihletet neki. Az ott élő bennszülötteket nézve jött rá, hogy a parkour már akkor is létezett, mikor még szó sem volt szervezett társadalmakról, háborúkról, hanem csak a létfenntartás miatt kellett. Lényegében a tézisek szerint az embernek ismernie kell a saját határait, hajlékonynak, fürgének, kellően bátornak, józan ésszel gondolkodónak és kitartónak kell lennie, valamint jeleskednie kell futásban, úszásban, jónak kell lennie az egyensúlyérzékének, és mindemellett fontos a bizonyos szintű fizikai adottság és felkészültség. Ezeket az eszméket egy bizonyos David Belle fejlesztette tovább, akiről már középiskolás korában kiderült, hogy nagyon jól és kitartóan fut és mászik, valamint jeleskedik a harcművészetekben is. 17 évesen otthagyta az iskolát és 1997-ben Lisses-be vonult, ahol pár barátjával csapatba verődtek Yamakasi néven, ami egy afrikai törzsi nyelven kitartást jelent. Lényegben akkor alakult ki a parkour mai arca a legtöbb trükkel együtt. Egy francia filmet is forgattak Yamakasi címmel, ami mára már kultuszfilm a sportágat űzők körében. Akik azóta kapcsolódnak be a sportágba, azok legtöbben ebből a filmből tanulnak meg nagyon sok mindent. A „traceur” az, aki gyakorolja a parkourt. Feltehetőleg a francia „tracer” igéből ered, ami sietést jelent. A parkour rövidítése a pk. A nemzetközi parkourszervezet a WFPF (World Freerunning & Parkour Federation).

Paul Walker

Paul Williams Walker IV (Glendale, Kalifornia, 1973. szeptember 12. – Santa Clarita, Kalifornia, 2013. november 30.[1]) amerikai színész. Paul Walker már kétéves korában, 1975-ben szerepelt egy Pampers pelenkareklámban. Egész gyermekkorát végigkísérték a reklámfilmek. Még javában iskolába járt, amikor két különböző szerepet is eljátszott a Highway to Heaven című sorozatban, amit egy évvel később már egy mozifilm, a Monster in the Closet, majd újabb esztendő múlva a Programmed to Kill követett. 1991-ben érettségizett a Sun Valley-i keresztény középiskolában. Ezután tengerbiológiát is tanult. Az 1990-es évek második felében olyan filmekben tűnt fel, mint az Ökörikrek, a Pleasantville, a Prérifarkas Blues, A csaj nem jár egyedül vagy a Koponyák. 2001-ben lett igazán ismert Vin Diesel mellett a Halálos iramban című filmben.

Rza

Redirect to:

Brick Mansions

Brick Mansions is a 2014 action film[3][1] starring Paul Walker, David Belle, RZA, also starring Goûchy Boy, Catalina Denis and Carlo Rota. The film was directed by Camille Delamarre and written by Luc Besson, Robert Mark Kamen and Bibi Naceri. It is a remake of the 2004 French film District 13, in which Belle had also starred.[4][5] Brick Mansions was released on April 25, 2014, five months after Walker's death on November 30, 2013 and has a dedication to him at the start of the credits. This was Walker's penultimate film, followed by his final film appearance in Furious 7.[6]

Tudtad?

A Veszélyzóna Paul Walker utolsó filmje.

Kommentek