Filmek a hangulatodra szabva

Gondolj rám

16+ karika
Gondolj rám

Mesterszám

6.910 - 6.9
33 vélemény alapján

Szerintem

Dr. Borlainak (Kern András) rutinfeladat, hogy bizonyos betegeivel közölje valamelyes tapintattal azt a rossz hírt, hogy immár csupán megszámlálható mennyiségű napjuk maradt hátra.

Egy szép vagy inkább csúnya napon kollégája ővele közli a rossz hírt. A minta férj, a legszeretőbb apa, a legkedveltebb orvos ekkor ördögi tervet eszel ki: szépen magára haragítja a szeretteit, a gyerekeit, a feleségét (Eszenyi Enikő), az anyját, hogy majd ne okozzon fájdalmat nekik, amikor el kell veszíteniük. Ám amikor már mindenkit lebontott maga körül, és egy emberként azt gondolják róla, hogy egy ocsmány, önző, kibírhatatlan alak még mindig él, holott az emberi, orvosi számítás szerint már rég a temetőben kéne lennie.

A film a Kern Andrásra oly jellemző fekete humorral, csavarosan, szellemesen mesél, hazugságainkon, árulásainkon, bűnös és gyakran a visszájukra forduló „jót akarásainkon” keresztül egyfajta szembenézés önmagunkkal.

Nincs vetítési időpont.

Extra tartalmak

Kern András

Kern András (Budapest, 1948. január 28. –) Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, rendező, író, énekes, humorista, érdemes és kiváló művész. Édesapja Kern István könyvelő, író (Csata a hóban címmel ifjúsági regénye jelent meg 1963-ban [1]). [2] A Sziget utcai általános iskolába járt (ez ma a XIII. kerületi Radnóti u. 8-10. szám alatti Gárdonyi Géza Általános Iskola). Az 1962-es Ki mit tud-on tűnt fel paródia-számával, amelyet osztálytársával, Pintér Gáborral adott elő. [2][3] 3 évvel később 1965-ben (még mindig csak 17 éves volt!) egyik barátjával forgatott amatőrfilmje, a Mi lesz? elnyerte a XIII. országos amatőrfilm-fesztivál fődíját. Már 1958-ban szerepelt mint gyermekszínész, a Kaland az Állatkertben című rövid játékfilmben. (Rendező: Kazán István)[4] 1970-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a Vígszínházhoz szerződött. Jelenleg is a társulat tagja. Számos filmben szerepelt, rendszeresen ír és lép fel a Rádiókabaréban, több népszerű tévéműsor vendége (Heti Hetes, Activity Show). Woody Allen állandó magyar szinkronhangja.

Liptai Claudia

Liptai Claudia, születési nevén: Lipták Klaudia Katalin (Budapest, 1973. július 15. –) magyar színésznő, műsorvezető. 1988-ban tehetsége ellenére, rossz magaviselete és számos igazolatlan órája miatt eltanácsolták a Kaffka Margit Gimnázium képzőművészeti szakáról.[1] 1989–1993 között egyebek mellett, számítógépes tenyérjóslásból tartotta fenn magát. Közben két évig egy esti gimnáziumban megtanulta a négyéves középiskolai tananyagot és leérettségizett, majd az érettségi után sikeresen elvégezte a középfokú, OKJ-s bizonyítványt adó Gór Nagy Mária Színitanodát. 1993 és 1997 között pedig elvégezte a Színház- és Filmművészeti Főiskolát is, megszerezve főiskolai színművészeti diplomáját.[2] Már főiskolai hallgatóként a Vígszínház tagja lett (1995-2000). 1993-tól kezdett a tévében is szerepelni (Szomszédok, MTV, 1999-ig, 34 epizód). 1998-tól az RTL Klub Csííz műsorában is láthattuk. 1999-ben a Pasik! című sorozatból szerződött át a TV2-höz[3] 2001-ben kezdte el vezetni az TV2-n a Claudia Show-t. 2002-ben lett a Big Brother műsorvezetője. 2004–2011 között a TV2-n a Mokka című reggeli műsor egyik műsorvezetője volt. 2007-ben férjével közösen meselemezt készítettek Kis Éji Mesék címmel. 2009-ben szerepelt a Playboy című újságban. 2013. február 14-én közokirat-hamisításért nem jogerősen pénzbüntetésre ítélték. „A Fővárosi Törvényszék helyben hagyta a Pesti Központi Kerületi februári döntését, amelyben bűnösnek találta Liptai Claudiát és 150 napi tételnyi, naponként 7 ezer forintos pénzbüntetést rótt ki rá.” A jogerős ítélet indoklása szerint a több mint egymillió forintos pénzbüntetést azért rótták ki rá 2013. november 11-én, mert elhunyt édesanyja mozgáskorlátozott-igazolványát használta egy parkolásnál.[4] 2013-tól a TV2 televízióban sugárzott és hétről-hétre látható Sztárban sztár című műsor zsűrijében vett részt.[5] 2016-ban a negyedik évad közepén terhessége miatt távozott a zsűriből.

Claudia Liptai

This ginger-haired actress is the undisputed queen of Hungarian showbusiness. Her royal figure is the perfect combination of Drew Barrymore's cheakiness and Sofia Loren's solemn beauty. After a troubled high-school career -- her unique personality proved too much to be handled by teachers -- she earned a degree at the Hungarian College of Theatrical Arts. She soon joined the ranks of the Budapest-based 'Vigszinház' comedy theatre, where her impressive performances regularly earned her standing ovations. Liptai's beakthrough came with the arrival of commercial television to Hungary. She became the hostess of the RTL KLUB weekly comedy show 'Csíííz', where alongside her partners Endre Beleznay and Gábor Forgách she makes 10 million Hungarians laugh at their hilarious jokes and sketches. She's expected by many to become the first Hungarian actor since Béla Lugosi to conquer Hollywood.

Tudtad?

A lázadás kora: Michael Kohlhaas legendája főhőséről egy pszichiátriai tünetegyüttest is elneveztek. Kleist híres regényhőse, Kohlhaas Mihály egészen addig a törvénytisztelő polgár mintapéldánya, amíg egy fel nem dolgozott sérelem hatására az egyéni bosszúálláshoz folyamodik.

Tudtad?

Hogy megelőzzék a kiszivárgó titkokat és spoilereket, az Amerika kapitány - A tél katonája cím helyett "Freezer Burn" álnevet használták a film forgatásánál.

Tudtad?

A Lány kilenc parókával nagy közönségsikert aratott a német mozikban, és 2014 a Nemzeti Rákellenes Napra időzítve került a magyar mozikba.

Tudtad?

A Szexvideó című filmben vállalt először valóban meztelen jeleneteket Cameron Diaz.

Tudtad?

Jude Law a Dom Hemingway c. filmben játszott szerepéért, Dom karakteréért több mint 13 kilót hízott.

Kommentek