Filmek a hangulatodra szabva

Liza, a rókatündér

16+ karika
Liza, a rókatündér

Mesterszám

7.410 - 7.4
324 vélemény alapján

Szerintem

Liza, (Balsai Móni) a csinos, de roppant szerény ápolónő élete egy csapásra megváltozik, amikor születésnapi kimenőt kap. Elhatározza, hogy megtalálja élete szerelmét, ám hamarosan több hullazsákba került hódolója lesz, mint élő. Ezért a fiatalon elhunyt japán slágerénekes, Tomy Tani szellemének (David Sakurai) segítségével Liza arra a következtetésre jut, hogy ő egy elátkozott rókatündér.

A nagyszámú áldozat és a késsel mesterien bánó Liza felkelti a rendőrség érdeklődését, és a különc helyszínelő, Zoltán zászlós (Bede-Fazekas Szabolcs) nyomozni kezd. Eközben a kétségbeesett és szerelemre vágyó Liza, a maga szerény, de következetes módján megpróbálja legyőzni az átkot és megtalálni az igazit.

Kritika


Egy magyar film, amiért lehet lelkesedni – Liza, a rókatündér kritika

Szürreális mese egy lányról, aki a szerelmet keresi. Egyszerűen hangzik, nem? Lebutítva erről szól a Liza, a rókatündér, de valójában annyi lelemény van benne, hogy leírni sem győzzük.

Vetítések (tv)

Kedd
  • Filmcafé - 07.16. 23:05
Szombat
  • Filmcafé - 07.20. 11:10

Tudtad?

Az olasz Oscar-nak hívott David di Donatello-díjon 12 kategóriában – köztük a legjobb film – jelölték a Éljen a szabadság!-ot, amely egyszerre pezsdítő és rendkívül aktuális vígjáték 2014-ben.

Tudtad?

Kezdetben Cate Blanchett-et szánták A futurológiai kongresszus főszerepére.

Tudtad?

A Justin Bieber - Belive című koncertfilmet mindössze három napig játszották az ausztráliai mozikban.

Tudtad?

A Flörti Dancingben, amikor Bruce és Drew táncolnak a parkolóban, és egy kocsi dudálva hajt el mellettük, a sofőr maga Simon Pegg. Ismerhetjük őt a Haláli hullák hajnala, a Paul, és a Vaskabátok című filmekből.

Tudtad?

Bár a főszereplők közt szerepel, Jet Li összesen 5 percet játszik a The Expendables – A feláldozhatók 3. című akciófilmben.

Kommentek