Filmek a hangulatodra szabva

Liza, a rókatündér

16+ karika
Liza, a rókatündér

Mesterszám

7.410 - 7.4
324 vélemény alapján

Szerintem

Liza, (Balsai Móni) a csinos, de roppant szerény ápolónő élete egy csapásra megváltozik, amikor születésnapi kimenőt kap. Elhatározza, hogy megtalálja élete szerelmét, ám hamarosan több hullazsákba került hódolója lesz, mint élő. Ezért a fiatalon elhunyt japán slágerénekes, Tomy Tani szellemének (David Sakurai) segítségével Liza arra a következtetésre jut, hogy ő egy elátkozott rókatündér.

A nagyszámú áldozat és a késsel mesterien bánó Liza felkelti a rendőrség érdeklődését, és a különc helyszínelő, Zoltán zászlós (Bede-Fazekas Szabolcs) nyomozni kezd. Eközben a kétségbeesett és szerelemre vágyó Liza, a maga szerény, de következetes módján megpróbálja legyőzni az átkot és megtalálni az igazit.

Kritika


Egy magyar film, amiért lehet lelkesedni – Liza, a rókatündér kritika

Szürreális mese egy lányról, aki a szerelmet keresi. Egyszerűen hangzik, nem? Lebutítva erről szól a Liza, a rókatündér, de valójában annyi lelemény van benne, hogy leírni sem győzzük.

Vetítések (tv)

Péntek
  • Filmcafé HD - 04.26. 21:00
Vasárnap
  • Filmcafé - 04.28. 14:30
Csütörtök
  • Filmcafé - 05.02. 16:45

Tudtad?

Marcus Luttrell, A túlélő című könyv írója a filmben rövid időre feltűnik mellékszereplőként. Ő az, aki kiönti a kávét, majd megkér valakit hogy takarítsa fel, később pedig a helikopteren, amit a csapat megmentésére küldtek.

Tudtad?

A Gyermekeink című film képviselte Belgiumot 2013-as Oscar díjátadón "A legjobb külföldi film" kategóriában.

Tudtad?

A Halálos mélységben Aksel Hennie (Petter) autóbalesete nem egészen úgy volt leírva a forgatókönyvben, ahogy végül történt: A Jeep azért borult fel, mert a színész túl éles kanyart vett vele. Bizony, nem egy kaszkadőr borult.

Tudtad?

Saajan Fernandes (az Ezerízű szerelem főszereplője): "Amikor a feleségem meghalt, vízszintes koporsóba temették... Másnap megpróbáltam venni magamnak egy hasonlót, de csak függőlegeset tudtak ajánlani. Egész életemben álltam a buszokon, vonatokon, nehogy már halálom után is állnom kelljen!"

Tudtad?

A 2013-as Angelique egyik adaptációja az 1964-es Angélique, az angyali márkinő című filmnek.

Kommentek