Filmek a hangulatodra szabva

Madeleine

12+ karika
Madeleine

Mesterszám

6.310 7.4 5.2
11 vélemény alapján

Szerintem

Két olasz gyökerű francia testvér Madeleine és Sophie. Madeleine még kislány, Sophie, már kamasz, akik vidéken töltik a vakációt idős nagymamájuknál Észak-Olaszországban. Szüleik elváltak. Apjuk a városban él és munkája miatt ritkán látogat a nagymamához. Anyjuk Franciaországban van, hajózik az új élettársával.

Egy nap a nagymama rosszul lesz. Az aggódó unokák orvost hívnak, akit azonban jobban érdekel Sophie, mint a nagymama állapota. Megrémülve az idős hölgy sorsától és megrázva az orvos magatartásától a testvérek felkerekednek, hogy a városba menjenek apjukért és emlékeztessék fiúi és szülői kötelességeire.

Nincs vetítési időpont.

Extra tartalmak

Franciaország

Franciaország, hivatalosan Francia Köztársaság (franciául: la France vagy République française) egy független ország. Központi területe Nyugat-Európában helyezkedik el, de világszerte rendelkezik megyékkel és területekkel. A központi rész a Földközi-tengertől a La Manche-csatornáig és az Északi-tengerig, valamint a Rajnától az Atlanti-óceánig terjed. Ezt a territóriumot hatszögletű alakja miatt a franciák gyakran emlegetik l'Hexagone (magyarul a hatszög) néven. Szomszédai Belgium, Luxemburg, Németország, Svájc, Olaszország, Monaco, Andorra és Spanyolország. Tengerentúli függőségein keresztül határos Brazíliával, Suriname-mal és Sint Maartennel. Franciaországot és Nagy-Britanniát a La Manche-csatorna alatt futó Csalagút köti össze. Franciaország a legnagyobb területű nyugat-európai ország és a második legnagyobb kizárólagos gazdasági övezettel rendelkezik, mely több mint 11 millió négyzetkilométer területű. Franciaország egységes elnöki köztársaság. Legfőbb eszméi a Emberi és polgári jogok nyilatkozatában vannak összefoglalva. A 18. és 19. században az ország a kor egyik legnagyobb gyarmattartó birodalma volt, hatalmas területekkel Afrikában és Délkelet-Ázsiában és számos szigettel a Csendes-óceánban. Franciaország fejlett állam, amely a forrástól függően a világ ötödik vagy hatodik legnagyobb gazdaságával rendelkezik. Évi 82 millió turista látogatja, ezzel a legkeresettebb ország a világon. A nemzetközi politikában jelentős szerepet vállal. Alapító tagja az Európai Uniónak és az ENSZ-nek és Biztonsági Tanácsának, tagja a Frankofóniának, a G8-nak, az OECD-nek, a NATO-nak és a Latin Uniónak. Franciaország 1966-tól 2009-ig nem volt tagja a NATO katonai szervezetének. Az ország nukleáris fegyverekkel is rendelkezik. A bortermelésről és a konyhájáról méltán híres Franciaország Nyugat-Európában terül el. Az országot nagyobbrészt természetes határok szegélyezik: nyugaton és délen tengerek, délnyugaton és délkeleten pedig hegységek. Földrajzi arculata változatos, mezők, erdőségek, hegységek és tengerpartok egyaránt jellemezik területét. Délkeleti szomszédja Monaco, egy apró, független állam, amely erős szálakkal kötődik Franciaországhoz. A klíma viszonyok lehetőséget biztosítanak a búza, a kukorica, a gyümölcs, és a szőlő termelésére is. A roppant fejlett mezőgazdaság mellett az ipar a vezető ágazat, amelyen belül kiemelt fontossággal bír a gépkocsi, a repülőgép, és a vasúti járművek gyártása. ↑ http://www.insee.fr/fr/themes/tableau.asp?ref_id=NATnon02145 ↑ Ezen adat Franciaország törzsterületének és Guadeloupe, Martinique, Francia Guyana és Réunion francia tengerentúli megyék adatainak összessége. Franciaország törzsterületének lakossága 64.011.000 fő volt a 2014. május 1.-ei havi becskés során. ↑ http://ee.france.fr/hu/information/franciaorszag-klimaja-foeldrajzi-jellemzoi

Olaszország

Olaszország (hivatalosan Olasz Köztársaság; olaszul Italia, hivatalosan Repubblica Italiana) független ország Dél-Európában, amely magába foglalja a Pó-folyó völgyét, az Appennini-félszigetet és a Földközi-tenger két legnagyobb szigetét, Szicíliát és Szardíniát illetve számos kisebb szigetet. Északnyugatról Franciaország, északról Svájc és Ausztria, északkeletről Szlovénia, keletről az Adriai-tenger, délről a Jón- és a Földközi-tenger, nyugatról pedig a Tirrén- és a Ligur-tenger határolja. Területén található két enklávé, San Marino és a Vatikán, de Olaszországnak exklávéja is van, méghozzá Svájcban Campione d’Italia néven. Az olaszok saját országukat e neveken említik: lo Stivale (a Csizma), il Belpaese (a Szépország) vagy la Penisola (a Félsziget). Olaszország számos jól ismert, befolyásos európai kultúra otthona volt, például az etruszkoké, a görögöké és a rómaiaké. Fővárosa, Róma, történelmi világváros mint az ókori Róma és a katolikus egyház bölcsője. Több mint 3000 éven keresztül az itt élő népek népvándorlásokat és inváziókat szenvedtek el, pl. a középkorban a germánok, kelták, frankok, szaracénok és normannok által. Itália egyesítése 1870 előtt több hercegségből (Firenze, Milánó, Pisa stb.) és köztársaságból (Velence, Genova, Amalfi) állt, ezen városállamok részvételével háborúk pusztítottak. Az olasz monarchia és a világháborúk alatt az állam rengeteg konfliktuson esett át, mielőtt megalakult a mai Olasz Köztársaság. Olaszország ma a magasan fejlett országok közé tartozik a világ 9. legnagyobb GDP-jével és a 17. legnagyobb emberi fejlettségi indexével. A G8 tagja, az Európai Unió és a NATO egyik alapítója.

Osvárt Andrea

Osvárt Andrea (Budapest, 1979. április 25.) színésznő, producer. Andrea középső gyermek. Szülei kiskorában elváltak. Nővére Judit és öccse Márton. Gyermekkorát Tamásin töltötte. Ma is ezt tekinti otthonának, annak ellenére, hogy munkája elsősorban Los Angeleshez, Rómához és Budapesthez köti. Gyermekkorától kezdve tudatosan építette karrierjét. Tizenévesen a zsebpénzét összerakva iratkozott be egy modelltanfolyamra, amit későbbi színésznői terveihez ugródeszkaként használt. 1996-ban második helyezést ért el a "Look of the year" magyarországi versenyén, ami nagy lökést adott modellkarrierjének. A világ szinte minden földrészén fotózták. Róma, Párizs, Milánó divatmagazinjaiban jelentek meg képei. A magyar közönségnek elsősorban reklámfilmekből lehet ismerős. Rövidre vágott, szőke haja szinte védjegyévé vált. Huszonkét évesen elérkezettnek látta az időt, hogy beteljesítse álmát. A sikeres modellpályát maga mögött hagyva Rómába költözött, hogy színésznő lehessen. Kitartó és céltudatos munkával elérte, hogy ma már főszerepeket játszik olasz és nemzetközi együttműködésben készülő filmekben. Évente 3-4 filmet forgat. Volt már társproducer saját filmjében (Il rabdomante), de papírja van forgatókönyvírásból is. 2007-ben neki ítélték az „Afrodite-díjat”. (Ez az olasz „Év felfedezettje” díj.) 2009-ben megkapta a Filmspray díjat, a Legjobb Női Főszereplő díjat, az Il rabdomante című filmben nyújtott alakításért. Andrea a filmkészítés mellett, filmjei promócióját kivéve, már nem vállal fotózást. Szerepelt már a római Teatro Valle színpadán Caterina Murino partnereként, és háziasszonya volt a 2008-as Sanremói dalfesztiválnak, ami Olaszország talán legnagyobb médiaeseménye. Egy héten át tartó élő televíziós közvetítés több tízmilliós nézőközönséggel. 2013-ban főszerepet játszott Nicolás López filmjében, az Utórengés (Aftershock) című amerikai kalandfilmben. A forgatókönyvet és a férfi főszerepet Eli Roth játssza. Filmjeiben nem kisebb sztárok oldalán mutatkozott meg mint Robert Redford, Brad Pitt, Heath Ledger, Jeremy Irons, Lorenzo Crespi, Maria Grazia Cucinotta, Giuliano Gemma, vagy mint legutóbb Clive Owen és Julia Roberts. 2011-ben producere volt az "Expired" c. kisfilmnek, melyet a Nemzetközi Római Film fesztiválon mutattak be. Társproducere volt az olasz "Maternity Blues" c. nagyjátékfilmnek, mely a 2011-es Velencei Film Fesztiválon különdíjat nyert, amit két olasz Arany Glóbusz, köztük Andrea "Európai Arany Glóbusz" díja, és az Olasz Filmkritikusok Díja követett. 2013-ban producere lett M. Tóth Géza, Oscar-díjra jelölt animációsfilm-rendező legújabb kisfilmjének, Yes címmel.

Andrea Osvárt

Andrea was born in Budapest in 1979. She had lived in the countryside of Hungary until 1996 when she won the second place of the national "Look of the Year Competition" which drove her to move to Budapest. After an excellent graduation in an Italian and Hungarian bilingual high school, she spent another 5 years studying Italian culture, literature and language at the Arts Department of the Eötvös Lóránd University. She gained her double degree in 2005 as an Italian Major. Her ruling passion has been dancing since she was 13. Andrea maintained herself and helped her not well-heeled family in the country by modeling for several years. She did at least 30 TV commercials in a few years and had the luck to be selected for a small role in _Spy Game (2001)_ (qv) movie in which she played with 'Robert Redford (I)' (qv) and with 'Brad Pitt' (qv). It was the period when she realized she wanted to focus her energies on transmitting emotions among people and chose the acting career. Beside working and studying, she attended one year at the 'Földessy Margit' Acting School in Budapest, whereupon she was admitted in the biennial International Acting School-Rome, in Italy and she quit modeling. She has been living in Rome since 2003 studying and working as an actress. Speaks and acts perfectly in English, Italian and Hungarian. Beside numerous acting workshops, she also has attended a screen-writing course at the Schilling-Moharos Screenwriter School in Hungary. She also studied German for twelve years and French for one year. Her filmography continues to grow by 3-5 films each year.

Tudtad?

A Couch Surf magyarul gyakran csak "kanapészörfnek" fordított kifejezés, ami arra az életmódra utal, amikor valaki baráttól barátig vándorol, és mindenhol eltölt néhány éjszakát, jellemzően a kanapén.

Tudtad?

A Grace: Monaco csillaga Hollywood egyik legcsodálatosabb, legismertebb színésznőjének egyik sorsdöntő periódusát tárja elénk, amikor is Grace Kelly végleg maga mögött hagyta Hollywoodot.

Tudtad?

Robert Redford azért vállalta el az Amerika Kapitány - A tél katonája filmben Alexander Pierce szerepét, mert unokái nagy rajongói a Marvel Studios filmjeinek.

Tudtad?

Az ártatlanság virágaival kapott hivatalos belépőt Georgia az Oscar gálára "Legjobb külföldi film" kategóriában.

Tudtad?

A Jack Ryan: Árnyékügynök a 2013. október elsején elhunyt Tom Clancy író és producer utolsó alkotása.

Kommentek